• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 196
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Kakaové řezy s tvarohem a jablky
Kakaové řezy s tvarohem a jablky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krystal
    • 50
      g kakao
    • prášek do pečiva
    • 120
      g hera
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • cukr 3/4 hrnku
  • Na posypání
    • 4
      ks jablka
    • skořicový cukr
    • rozinky
    • mandlové lupínky
    • kokosové lupínky
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče velikosti 30x40 cm vyloženého papírem na pečení. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku.
2
Posypeme jablky, skořicovým cukrem, rozinkami, mandlemi a kokosem. Pokapeme rumem. Pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem

Kakaové košíčky s tvarohem a ovocem

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 25. 10. 2016 16:02

    Super, díky za inspirací. Čeká nás oslava, upeču původní verzi, ale pal se vrhnu na tu vaši.

  • Eliška | 19. 3. 2016 18:08

    Děkuji moc za inspiraci, trochu jsem recept překopala a udělala z něj zdravější variantu a bylo to mooc dobrý!! Takže bych ráda inspirovala zase já vás s mojí variantou: místo mouky 200 g mouky ovesné (rozmixované ovesné vločky) + 100 g ovesných vloček nabobtnaných v trošce mléka, sladit medem (do těsta jsem dala 3 lžíce) nebo jiným přírodním sladidlem, např. agávovým sirupem, nebo stevií a poslední změna v těstě místo 120 g hery, 60 g kokosového oleje. Těsto bylo dost hutné, naředila jsem ho ještě trochou mléka, ale i tak se muselo na pečící papír spíše rozetřít. Tvarohy jsem dala nízkotučné a místo cukru opět med ( 4 lžíce), posypku jsem neměnila. Tak pokud se snažíte hlídat štíhlou linii, ale zároveň jste velký milovník sladkého jako já, doporučuji! :))

  • Lenka | 14. 3. 2014 17:59

    Zrovna jsem dopekla, také ze tří tvarohů a je to opravdu nejlepší buchta jakou jsme kdy jedla! <:-) Děkuji za recept :-* 8-)

  • Jana | 11. 5. 2013 16:36

    Dneska jsem pekla a je to opravdu mňamka ! Sice jsem musela nahradit mandlové lupínky mletými vlašskými ořechy (lupínky mi prožraly potvory housenky :'( ), ale i tak byla buchta opravdu skvostná ! Díky za recept, zařadím si do svých zlatých fondů :-)

  • Baríseek | 13. 1. 2013 15:37

    výborný vřele všem doporučuji :-)

  • hiden | 21. 12. 2012 21:53

    Dělal jsem to poprvé a výsledek nad všechna očekávání! Moc to všem chutná-budu to od teď péct častěji. Fakt moc dobré. Díky za recept.

  • jancafe | 10. 9. 2012 10:16

    mňamka,snadná rychlá a bleskově snědená ;-)

  • terka | 30. 4. 2012 14:31

    trošku mi zhnědl kokos:(ale jinak to vypadá pěkně, uvidíme jak bude chutnat

  • helele | 4. 8. 2011 09:09

    Vynikající koláč,všem chutnal,druhý den jsem pekla znovu pro nečekanou návštěvu,odnášeli si recept

  • Jana2222 | 6. 7. 2011 12:12

    děláme doma již pár let je to excelentní a vlhký koláč který rychle zmizí :) a všem moc chutná

  • Lucik.K | 11. 2. 2011 20:06

    Vynikající, dneska jsem dělala poprvé a zbylo už jen pár kousíčků.

  • JanaDe
    JanaDe | 29. 1. 2011 20:26

    Super

  • JanaDe
    JanaDe | 29. 1. 2011 20:25

    Velmi jednoduché a rychlé. Ovšem mám velký problém. Tak to voní, že je opravdu nepřekonatelný problém ten poslední pokyn - necháme vychladnout a až poté krájíme. ;-)

  • Katenka | 30. 11. 2010 15:24

    vypadá to velice dobře a jednoduše. Určitě to zkusím :o)

  • ladik | 30. 11. 2010 13:12

    tak to je name slozity, ale dal bych si...... mnam :-P

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 23. 11. 2010 10:32

    Moc dobré,ta kombinace s jablky je výborná a dala jsem také 3 tvarohy.Díky za receptík.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 16. 11. 2010 13:14

    U nás také velmi oblíbená :-) foto přiloženo

  • ztracenka
    ztracenka | 13. 11. 2010 16:00

    Dávám 1

  • ztracenka
    ztracenka | 13. 11. 2010 16:00

    Dělala jsem přesně podle receptu, ale příště dám o jeden tvaroh víc, přece jen bylo náplně na velký plech poskrovnu. Jinak jsou řezy vynikající <3

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 11. 11. 2010 13:04

    Moc dobré

  • Zdenka Kocmichová | 5. 7. 2010 19:18

    Upekla jsem podle receptu a moc nám chutná. Kokosem (nastrouhaným) jsem koláč jen poprášila. Bezva chuť. Lze určitě výborně kombinovat s ořechy, případně dát jiné ovoce. Za 1!

  • Zdenka Kocmichová | 5. 7. 2010 19:17

    Upekla jsem podle receptu a moc nám chutná. Kokosem (nastrouhaným) jsem koláč jen poprášila. Bezva chuť. Lze určitě výborně kombinovat s ořechy, případně dát jiné ovoce. Za 1!

  • Petra Kovačková | 22. 6. 2010 10:33

    Vynikající, včera jsem ji upekla - provoněla mi celý byt a dneska v práci se všichni mohli utlouci. určitě zas upeču!

  • HANKA VINTEROVÁ | 15. 6. 2010 16:00

    Moc dobré,dávám 1.Děkujeme

  • iva nemcova | 15. 11. 2009 10:23

    Po delsi dobe jsem upekla tyto rezy, jsou SKVELE !! !

  • Jana Andrášková | 15. 7. 2009 18:45

    Tak jsem taky dnes napekla, tvaroh dala nízkotučný 500g a do něho půlku pudinku,vanilkový cukr,rozinky a kůru z jednoho citronu. Jinak přesně podle receptu, a i když při přípravě to vypadá prazvláštně,výsledek je výborný

  • Iva Maturová | 21. 6. 2009 16:17

    Tyhle řezy musím dělat téměř každých 14 dní, jak si je rodina žádá... Jsou bezkonkurenční!!! Dávám navrch 6-8 jablek smíchaných s rumem a skořicovým cukrem a na to rozinky, těma nešetřím. Takto nám to chutná nejvíc. Zatím jsem nenašla chutnější recept na buchtu. A čím dýl leží, tím je lepší. Jenže víc jak do druhého dne stejně nevydrží... ;o)

  • M U | 6. 6. 2009 14:54

    Skvělá "mokrá" - vláčná buchta, po tomto se člověku rozhodně nekouří z nosu...Děkujeme.

  • Petra Krumlová | 16. 5. 2009 20:17

    Velmi dobré :-) Jen korpus se trochu rozpadá...

  • draha prichystalova | 26. 3. 2009 13:44

    také mě nenadchly,hodnotím jako dobré

  • Blanka Zámečníková | 6. 3. 2009 13:19

    Opravdu moc dobré, děkujeme

  • Kata Klánová | 16. 11. 2008 09:13

    Nejdřív se mi nechtělo věřit, že z tak sypkého těsta může něco vzniknout, ale opravdu se to upeklo:) Byly výborné!!

  • Květa Filipková | 8. 11. 2008 23:52

    Jsou opravdu výborné!! Není co dodat!

  • Markéta Valentíková | 8. 11. 2008 07:42

    Řezy jsou výborné.. máme radi tvaroh a v kombinaci s jabkem jsem ho nikdy nedělala. Při letošní úrodě už vymýšlím co se dá :o) Hodnotím jedničkou, určitě budu opakovat - bez mandlí a kokosu.

  • venyss venyss | 4. 10. 2008 12:52

    Vyzkoušeno,pochváleno,dáváme jedničku! Dle komentářů jsem dala 3tvarohy,a bez mandlových a kokosových lupínků a kvůli mě bez rozinek-báječné.

  • Irena Klasová | 29. 9. 2008 09:33

    Upekla jsem o víkendu, sice jsem měla jen dva tvarohy, ale jablek jsem dala 6, příště dám tvarohy tři. Řezy byly vynikající, ale ten kokos a rozinky jsem již nedávala.Dávám za jedna.

  • Sylva Karešová | 1. 5. 2008 23:26

    Jé, tak koukám, že tento recept mám z jiných stránek, ale zde je uveden též... Včera jsem tyto řezy poprvé pekla, povedlo se a chutnají. Jsou hodně kakaové, což mám ráda. Chutě se vůbec netloukly. Místo kokosových lupínků jsem lehce posypala kokosem strouhaným. Jde prostě o to, kolik se toho dá, všeho s mírou, jak se říká. Příště ale zvolím menší plech, aby to bylo přeci jen vyšší a ještě tedy chutnější, možná i více cukříku přidám. Menší porce totiž mně a příteli stačí. Jinak bych musela přidat tvaroh a jablka, jak zde již někdo v komentářích psal. Pak je to takové šťavnatější jistě :-)

  • jolana behalova | 30. 3. 2008 18:01

    Nám to moc chutnalo! Dělala jsem to z poloviční dávky do dortovnice, do tvarohu jsem přidala rozinky a nahoru jen jablka. Bez mandlí a bez kokosu.....a SUPER!

  • Paja Zupa | 24. 3. 2008 00:23

    Souhlasím s Luckou a Olgou, řezy byly celkem dobré, ale jednotlivé chutě - jablka, tvaroh, mandle, kokos, kakao, ... - ač vše máme jinak rádi, se navzájem tloukly. Chtěla jsem upéct na velikonoce něco extra a ono to dopadlo takhle. Řezy bych ohodnotila rčením "MÉNĚ JE NĚKDY VÍCE".

  • Lucie Novotná | 17. 3. 2008 13:55

    Řezy jsem dělala, ale moc mě nenadchly. Opravdu nemohu říci, že by byly vynikající nebo dokonce famózní. Hodnotím je spíše jako dobré. Také mi tam trochu vadil ten kokos - příliš mnoho chutí dohromady.

  • Aneta K. | 15. 3. 2008 10:14

    Tuhle dobrotu nelze nazvat jinak než FAMÓZNÍ!!!

  • Aneta | 15. 3. 2008 10:11

    Tuhle dobrotu nelze nazvat jinak než FAMÓZNÍ!!!

  • Di | 14. 3. 2008 07:00

    Olgo, počkejte s tím "nevyhazováním" ještě chvíli. Třeba Vám zachutnají odleželé!

  • Olga V. | 13. 3. 2008 21:09

    Hm, tak ja vcera upekla ( take jsem neodolala prectenym komentarum ), vse ok, ale uz delat nebudu. Jsem asi jedna z mala, ale na tech rezech me nic nezaujalo, dle meho nazoru vyborne nejsou. Dobre, snad jo, no nevyhodime je, ale zkratka a dobre NIC MOC.

  • Petra Voborníková | 11. 3. 2008 08:47

    Výborné řezy. Brzy ale bubu muset péci z dvojité dávky.

  • Anonym | 10. 3. 2008 18:25

    Vyborne rezy. Tri tvarohy a vice jablek. Mandle doma nebyly, s rozinkama a troskou kokosu to byla pohadka.

  • Ostružina Lesní | 8. 3. 2008 18:36

    Moc dobré, dala jsem 3 tvarohy, a 6 jablek.

  • Lída Sejbalová | 3. 3. 2008 12:01

    Řezy jsou vynikající, jenom jsem přidala více jablíček nastrouhaných na lupínky. Pokud vydrží do druhého dne jsou ještě lepší!!

  • Petra Brethová | 2. 3. 2008 11:08

    Moc dobré!!!

  • Lenka Doutnáčová | 1. 2. 2008 08:57

    Děkuji za výborný recept,opravdu lahodný koláč....

  • Kachna | 31. 1. 2008 11:13

    Řezy jsem pekla včera, moc nám chutnaly, takže známkuji 1. Akorát mě trošičku zklamalo, že celý koláč je hrozně nízký. Příště bych možná zkusila dát ty tvarohy 3 a jablek tak 6. Každopádně chuťově jsou řezy lahodné, díky za jednoduchý recept.

  • M. Koukalová | 28. 1. 2008 08:51

    Tyto řezy rozhodně stojí za to vyzkoušet. Jsou výborné!

  • Di | 23. 1. 2008 09:20

    Nemějte strach, veroniko, tvaroh těsto do druhého dne zvlhčí.

  • Veronika | 22. 1. 2008 20:17

    dnes jsem upekla, neodolala jsem uzasnym komentarum..pekla jsem skoro 40minut...na pohled vypada nadherne,je sice mnohem nizsi jak na obrazku,ale to nevadi! problem je s testem,je takove suche,nijake..jsem zvedava zitra po rozlezeni...mate nekdo podobne zkusenosti??

  • Kuchařka on-line | 15. 1. 2008 16:24

    Krémový tvaroh, hmotnost 250 g.

  • Jana G | 15. 1. 2008 15:14

    Aka je hmotnost jedneho tvarohu ? Je to suchy alebo kremovy tvaroh ? Byvam v zahranici, a tak musim najst substituciu. Za odpoved vopred velmi pekne dakujem.

  • Marcela | 26. 12. 2007 11:24

    Tyto řezy jsou opravdu výborné. Hodnotím 1*. Celé naší rodince chutnaly. zařadila jsem je mezi své nejoblíbenější moučníky.

  • Anonym | 29. 11. 2007 09:37

    Výborné. Pekla jsem je za měsíc a půl 3x a pokaždé byly senzační. Jen doporučuji dodržet ten pečicí papír. Poprvé jsem vymazala tukem a vysypala moukou a docela se to drobilo, pak už vyložila papírem a je to mnohem kompaktnější. Také dávám více jablek, je to mokřejší a kypřejší.

  • stafl. | 17. 11. 2007 16:23

    Dnes jsem toto udělala, jen s menšími obměnmi kvůli zdraví - takže bez cukru,bez rumu,jo a dala tam svoje naložené ovoce. krásně to voní a nepřesvědčila jsem manžela, že to bude ono až to vychladne.Je těžké píct pro dabetiky,ale stačí nápad a zbytek se přispůsobí,kupované dia pečivo se dá jíst jen když je opravdu nejhůř. Teď jen doufám,že po změření cukru v krvi nebudu vyděděna,protože 1 kousek nestačí.Výborný recept.

  • Radka Křížová | 17. 11. 2007 15:29

    výborné,udělala jsem přesně podle receptu,jen místo kokosu a mandlí sypala sekanými vlašskými ořechy a o něco déle pekla a jsou fantastické.

  • Lenka | 8. 11. 2007 13:07

    Řezy jsou výborné, jen jsem měla jen 1 tvaroh a úplně to stačilo. Už budu vždy dávat jen 1.

  • Hela - | 8. 11. 2007 11:00

    Dobré, dávám 1. Jen doporučuji ty rozinky nasypat přímo na tvaroh a pak jablka.Měla jsem je problém pak zakrýt, aby se nahoře nespálily.

  • Z13 | 6. 11. 2007 10:30

    Po upečení bylo těsto poněkud suché, takže mně koláč nenadchl, ale druhý den byl výborný a dnes (čtvrtý den) je naprostou pochoutkou, takže díky!!

  • Martina Lukešová | 6. 11. 2007 09:21

    Pekla jsem minulý týden.Koláč se povedl,je jednoduchý, rychlý,moc dobrý.Dávám 1.Opravdu chutná skoro Vánočně.

  • Di | 3. 11. 2007 17:32

    Ještě mnohem lepší, než jsme čekala.

  • SISI | 2. 11. 2007 18:53

    VELMI DOBRÝ KOLÁČ!!!!!DĚKUJI ZA SKVĚLÝ A RYCHLÝ RECEPT!!!

  • Míla Čadová | 2. 11. 2007 17:19

    Upekla jsem se dnes, jsou výborné !! Mám troubu el.i s mikrovlnkou, pekla jsem 40 min. na 360W + 180C, nic neproteklo, nic nebylo sypké, vysušené nebo pod. Díky za prima 10ti minutovou přípravu. Míla

  • Lucka | 31. 10. 2007 18:31

    Úplně úžasný, právě ho jím, ještě není ani vychladlej.

  • Iva Zadražilová | 30. 10. 2007 19:51

    Musím se přidat s pochvalou - řezy jsou výborné, chuťově velmi dobře sladěné, nemají chybu. Upekla jsem je našemu kamarádovi Anglo-australanovi a mohl se po nich utlouct :-) A naše česká rodina taky! Děkujeme za recept.

  • Olga | 20. 10. 2007 08:38

    Tento koláč jsem podle tohoto receptu dělala už snad dvacekrát. Je strašně moc dobrý a manžel se po něm může utlouct.

  • Mirka P. | 6. 10. 2007 20:18

    Skvělý koláč, chutná skoro vánočně :-))).

  • Ila | 1. 10. 2007 19:28

    Fakt je to supr.

  • eva nováková | 30. 9. 2007 17:17

    je vynikající, takhle dobrou buchtu a jednoduchou buchtu jsem dlouho nepekla. měla v naší rodině i mimo ni veliký úspěch. dávám za jedna.

  • Barbora Válková | 27. 9. 2007 19:08

    děkuji za recept, dnes jsem pekla - měla jsem trochu strach, že se drobenkový základ nespojí, ale dopadlo to báječně. Řezy chutmají skvěle.

  • Tereza Kubíková | 12. 9. 2007 12:02

    Koláč je fantastický - jeden z nejrychlejších a nejlepších!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! neni příliš sladký a vypadá neobyčejně, alespoň u nás zabodoval:)))))

  • Marta Bochezová | 11. 9. 2007 07:26

    Bohužel musím souhlasit, že jsou tu lepší recepty na koláč s tvarohem. Moc nám nechutnal... To si raději dám tu práci a udělám drobenkový koláč s tvarohovou náplní, který v létě vedl v top 10

  • Anonym | 3. 9. 2007 20:51

    Upekla jsem přesně podle receptu a všichni jsme si moc pochutnali. Děkuji za výborný recept. :-)

  • Míša | 27. 8. 2007 15:47

    Já je peču z celozrnné mouky a jsou výborný. Doporučuji.

  • Moon | 8. 8. 2007 09:28

    Možná proto, že my doma kakao milujeme, tak měly řezy úžasný úspěch - byly vinikající!!! I kamarádka hned chtěla recept. Během jednoho dne řezy zmizely (ještě štěstí, že jsem je dělala v pátek večer, jinak by k sobotní kávince zbyly jenom drobečky). Hodnotím za 1, aby se vyrovnaly negativy.

  • Jarka P | 25. 5. 2007 22:01

    Paní Katie, naprosto s vámi souhlasím. Svůj negativ. komentář na tyhle řezy jsem psala již 12.3.2007. Doufám, že jste recept i ohodnotila!!!Takové hodnocení a slávu si doopravdy nezaslouží. Je zde spousta vynikajících receptů, kde je možné použít tvaroh, jablíčka, mandle atd.

  • Katie | 25. 5. 2007 09:06

    Tak jsem zkoušela o víkendu a musím se připojit k negativním komentářům. Doma to moc "nejelo" a mně to taktéž moc nechutnalo, prostě takový obyčejný recept, ničím vyjimečný, ale spíš průměrný. Podruhé již taky nevyzkouším

  • Anonym | 17. 5. 2007 14:39

    Výborný recept - díky (i když jsem ubrala udávané množství kakaa)! Když jsem si chystala těsto do trouby, manžel na to koukl a říká - my budeme jíst pečený prach? Měla jsem trochu obavy, ale na druhý den jsme si báječně pochutnali.

  • Kamila Kuchařová | 16. 5. 2007 10:15

    My máme kakao rádi a tak měl koláč velký úspěch.Je výborný,šťavnatý a krásně vypadá.Prostě bezva !

  • Alena H. | 15. 5. 2007 12:43

    Řezy jsem pekla v sobotu. Nejsou moc dobré, vadilo nám kakaové těsto. Už nebudu opakovat.

  • silvie karešová | 14. 5. 2007 13:44

    Zkoušela jsem do těsta dát kypřící prášek do perníku (ale bez kakaa) a heru jsem rozpustila a smíchala s moukou. Těsto se nedrolilo i když jsem použila jen jeden tvaroh a upekla v menším pekáči.

  • Jana Kretkova | 10. 5. 2007 16:09

    Bylo to moc dobré.. Jen se mi piškot po upečení trochu drolil, ale na druhý den to bylo ještě lepší. Dávám 1 a vřele doporučuji všem. :)

  • ZUZANA KAROVA | 23. 4. 2007 19:25

    vypada dobry urobym ho v nedelu

  • Marie Turková | 8. 4. 2007 11:29

    Řezy jsou famouzní, všem moc chutnají a už nejsou. Trošku jsem je ještě vylepšila, dala 1kg tvarohu, 0,5 l mléka a jsou na velký plech 50x50cm. Místo lupínků mandlí a kokosu jsem dala strouhaný kokos a strouhané mandle a vůbec to nevadí. Dávám jedničku s hvězdičkou. Marie

  • Jana | 3. 4. 2007 08:42

    Já kakao můžu, takže se mi zdálo těsto úplně famózní. Ale každý má jiné chutě. Moučník mi opravdu chutnal. Dávám 1.

  • Šárka Skálová | 16. 3. 2007 11:30

    Vyzkoušela jsem a byla jsem mile překvapená. Je to opravdu moc dobré. Jen bych doporučila tento moučník kozumovat až druhý den, kdy se těsto (žmoleka) pořadně rozležela a rozpustila.

  • maky | 15. 3. 2007 11:33

    Pekla jsem ho už si před 14 dny. měli jsme návštěvu a vůně moučníku je donutila aby počkali i na ochutnání a všem moc a moc chutnal . Já dávám určitě za jedna. Dokonce se ho dnes chystám opět upéct

  • Jarka P. | 12. 3. 2007 13:37

    Tyhle řezy jsem pekla asi před měsícem. Očekávala jsem něco lepšího. Manželovi a synovi řezy celkem chutnaly, ale mně ne a přitom nejsem vůbec mlsná. Recept jsem měla mezi oblíbenými, ale jsem ho již vymazala. Přesně jak píše tereza tereza,vadilo mi hodně kakaové těsto a přitom jsem ho dala do těsta o hodně míň, než je uvedeno v ingrediencích. Kakao nabourávalo chuť jiných ingrediencí. Podle mě žádná sláva.Celkem dost drahý a chuťově pod průměr - hlavně kůli těstu (kakau). Včera jsem pekla Margot řezy a večer zních nezbylo nic.

  • Dagi D | 12. 3. 2007 13:04

    Pekla jsem v sobotu-dala jsem ale jen 30g kakaa.Vynikající!!!Terezou terezou zmiňované margot řezy jsou rovněž výborné.Myslím si, že tyto dva recepty se ale nedají porovnávat,protože v každém jsou zcela jiné ingredience.

  • tereza tereza | 11. 3. 2007 08:48

    no mi teda jako zazrak nepripada kdyz jsem to upekla tak mi mama rekla ze ji to nechutna kvuli kakaa pritom ve vsem ostatnim kakao jí! no ale kazdemu proste jinak chtna!tak se podivejte na nej nej recept: margot rezy-neni muj ale je vyborny!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Tereza Jarčušková | 9. 3. 2007 13:13

    Janka, prosím vás, ako sa vám to podarí udržať doma 2 dni? U nás sa obchádza ešte horúci koláč a vždy som presviedčaná , že u mňa je všetko teplé, teda aj koláč.

  • jana | 9. 3. 2007 11:16

    Opravdu výborné. Zdál se mi docela dost sladký, příště dám klidně méně cukru, ale jinak naprosto skvělý moučník. Pekla jsem asi 35 - 40 minut na 170°. Po rozležení (asi 2 dny) se mu nedá odolat.

  • Livinka | 8. 3. 2007 13:12

    vyzkoušela jsem, ale moučník mne tolik nenadchl.. :-( Nicméně určitě je lepší až po uležení nejlépe až druhý den, pokud vydržíte neochutnat :-) Návštěvám moc chutnal.

  • zita matejkova | 7. 3. 2007 09:42

    Vynikající,ale pekla jsem 30 min.na 170st.

  • Sarka Honzakova | 6. 3. 2007 22:35

    Presne jak pise Jana, tvarohova napln ma zajistit "slepeni" drobenkove casti, takze hmota ma byt ridsi. Delala jsem uz mockrat...tento moucnik jsme si zamilovali....a delam ho s tvarohem, co je zrovna doma. Takze pokud neni z vanicky davam vice mleka. Tvaroh z vanicky se lip sleha. Tucnost tady asi nehraje velkou roli.

  • Jana Tomčíková | 6. 3. 2007 18:53

    Adél, dala jsem 1 nízkotučný kostku a jeden tučný vaničku,protože jsem je měla zrovna po ruce.Ale myslím, že je to skoro jedno,jen ta tvarohová náplň by měla být trochu řidší, aby se spodek(kakaové těsto)nedrolilo.

  • Adél | 6. 3. 2007 17:29

    Prosím, jaký dáváte tvaroh? Ve vaničce nebo v kostce? Tučný nebo netučný? Vím, že občas nesprávně zvolený tvaroh dělá neplechu:-) Děkuji, přeji hezký den a slunce v duši:-))

  • Máří | 6. 3. 2007 15:24

    Dala jsem na tvarohovou náplň místo jablek půlky meruněk, posypala mletými ořechy. Děti můj výtvor přejmenovaly na buchtu "volské oko". Druhý den byla krásně rozležená. Výborný recept.

  • Martina Pospíšilová | 6. 3. 2007 15:15

    tento koláč jsem pekla a přítel se mohl užrat. Chtěla jsem dát ochutnat sousedům ale zákázáno :-). Jinak jsem ho pekla taky déle než je psáno a tvarohy jsem dala dva a bylo to naprosto super.

  • René Vodičková | 6. 3. 2007 13:46

    Vynikající, moc nám chutnal. Rozinky jsem dala přes noc do rumu takže byly krásně nasáklé. Dávám za 1.

  • Martina | 21. 2. 2007 11:21

    Výborné! Posypala jsem kokosem, vlašáky, rozinkami a pokapala rumem.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:27

    Neměla jsem tvaroh, tak jsem tam dala místo tvarohu uvařený čokoládový pudink a navrch jablka a mandlové lupínky. Jen jsem do těsta musela přidat trochu mléka, protože se mi zdálo moc husté. Bylo to super, vyzkoušejte

  • DanaH | 8. 2. 2007 11:25

    Vynikající koláč. Zmizel rychlostí blesku. Dokonce si ode mě recept opsala tchýně :-))

  • Petra Benešová | 7. 2. 2007 08:13

    Opravdu dobrota. Jen těsto bylo takové tuhé, suché a drobivé, proto bych se ráda zeptala, jestli to tak má být, nebo by to chtělo přidat Heru? Jinak ale výborné a při pečení voněl celý byt. Děkuji

  • Martina Kabíčková | 5. 2. 2007 18:50

    Výbonké, krásně se dělá a je moc a moc dobré

  • beba | 3. 2. 2007 19:25

    Dnes som koláč upiekla a musím povedať, že sa podaril. Robila som presne podľa receptu.Mala som síce strach, čo z toho bude, lebo plnka bola hrozne riedka ( použila som jeden hrudkový tvaroh a jeden nízkotučný), ale krásne sa to upieklo a ohromne to chutí. Nemohla som vydržať, kým vychladne, ale je super!!!! Mňam! Určite budem opakovať.Všetkým veľmi chutnal.

  • anajz r..... | 1. 2. 2007 15:54

    Řezy nemají chybu!! Použila jsem celozrnou jemnou mouku, méně cukru, déle pekla a rodina se mohlo "užrat".Opravdu výborná chuť a hlavně rychlé!!

  • Dáša-šá | 30. 1. 2007 13:42

    ..je to dost zvláštní, ten spodek mi trochu skřípal mezi zubama, ale u nás snědí vše, takže půlka je od včera pryč! Možná bych dala místo mandlí vlašáky, a varianta s banánem by taky nebyla špatná! Zkoušel někdo?

  • Anonym | 25. 1. 2007 17:22

    Je vynikajúci.Chutí celej rodine.Nieje moc sladký,ale šťavnatý.Andrea

  • Tereza Kubíková | 21. 1. 2007 20:17

    ABSOLUTNÍ FANTAZIE...alepoň pro ty, kteří milují méně sladké a tučné koláče..lehké jako vánek...jen škoda, že není samorostoucí:))))

  • Marie Horáková | 15. 1. 2007 18:56

    Již jsem použila rybíz, borůvky, švestky,třešně ,ale k některému ovoci mi nejde kakao, tak ho vynechávám, to samé s rozinkama, skořicí, rumem. Nahradím třeba vanilkovým cukrem . Samozřejmě chutná jinak, ale taky skvěle.

  • Monika Kaslová | 15. 1. 2007 17:17

    Upekla jsem několikrát, výborné. Jen místo hladké mouky dávám špaldovou jemnou. Vyzkoušel jste někdo místo jablek dát jiné ovoce?

  • Sarka Honzakova | 14. 1. 2007 21:35

    Tak jsem recept vyzkoušela. Výborný. Dělala jsem ho z poloviční dávky do dortové formy. Pekla jsem ho 25 minut na 175 stupnu, ale zdálo se mi, že je prostředek stále "rosoloidní", tak jsem ho ještě 5 minut dopekla a přesto bylo těsto uprostřed nepropečené. Takže příště tam bude o něco déle. Ale jinak je to opravdu mňamka.

  • RichiL | 14. 1. 2007 14:47

    Vážení,skláním se před autorem receptu.Vynikající,super.Stále se olizujeme se synáčkem.Mňam.Zkuste to i ostatní.

  • Míla | 14. 1. 2007 06:05

    Ke kávě to je výborné !

  • Roman Šuk | 13. 1. 2007 14:54

    Naprosto exkluzivní kousek moučníku! Doporučuji všem..

  • Marta Egedová | 9. 1. 2007 19:48

    Nejako neviem naučiť rodinu na jablkové koláče, ale tento ich dostal. Kombinácia tvarohu, jablk a sekaných mandlí s hrozienkami je výborna. Ešte teraz slintám. Hodnotím 1*

  • Hospodyňka | 8. 1. 2007 10:02

    Fakt výbornej koláč! Posledně se mi jablka trochu vysušily (mám plynovou troubu a používám menší plech, tak je vrstva těsta i náplně trochu vyšší), takže jsem je teď smíchala rovnou s tvarohem.

  • Blažena Halušková | 4. 1. 2007 20:10

    Jo a vonělo to tak, že jsem to krájela a jedla ještě teplý...... ach jo.....

  • Blažena Halušková | 4. 1. 2007 20:05

    Asi bych si měla dát závazek, že teď po vánocích nebudu číst žádné takovéhle skvělé recepty. Přesto jsem to upeklo, nemá to chybu. Je to rychlé, skvělé, žravé, ach jo.....

  • Ludmila Puchingerová | 10. 12. 2006 23:35

    Vyzkoušeno a opravdu dobré!!!Dávám za 1

  • Majka | 8. 12. 2006 15:33

    TAK TO JE ONO!!! Poprvé v životě jsem upekla moučník, za který se nebudu muset stydět ani před svou tchýní - výbornou kuchařkou!!!! FANTAZIE! (Kakaa jsem dala jen 3 dkg - úplně stačí a místo kokosu a mandlí posekané vlašáky - nemá to chybu.) DĚKUJI autorce.

  • iva nemcova | 7. 12. 2006 19:23

    Rezy se chladi,neodolala jsem a musela vyzkouset jeste horke...Chutove vynikajici!Jen misto mandli a kokosu jsem dala nasekane vlasske orechy.Vyborny recept.Hodnotim za 1!!!

  • Hana Rožníčková | 4. 12. 2006 19:05

    Já dávám 2 kostky, tvaroh ve vaničce je řidší.

  • petra šmejkal | 4. 12. 2006 18:32

    chtěla jsem se zeptat,zda dáváte 2 kostky nebo vaničky tvarohu.já dala vaničky a 200ml mléka se mizdálo hodně.Taky jsem moučník pekla 30 minut.Všem moc chutnal i když těsto bylo nízské.děkuji za odpověď

  • Broňa | 2. 12. 2006 21:28

    Je to vynikající,pekla jsem to už několikrát,všem moc chutnalo.Výborný je nahoru dát šlehačku ve spreji.

  • Aneta | 28. 11. 2006 17:26

    Zkoušela jsem a byla dobrá, zase někdy ji udělám

  • Jana z VM | 27. 11. 2006 08:45

    Tak jsem je znovu upekla, tentokrát jenom z poloviční dávky a dala jsem Claru - umělé sladidlo. Byly zase výborné a nebylo to moc poznat, že nemají pravý cukr.Kamarádce moc nechutnaly, že jsou málo sladké. Ale na ni já nemohu dát, má ráda všechno přeslazené. Někomu to tak vyhovuje, ale mně ne.

  • Di | 23. 11. 2006 17:07

    Jano z VM, moc děkuji za Vaše informace. Je to velmi důležité, teď už vím, že si musím dát pozor, co je napsáno na sáčku. Vrazit do nějakého receptu omylem sladidlo, které ja 3 x sladší, než chci, asi by to skončilo v koši!

  • Maruš | 23. 11. 2006 15:38

    Di,tak jsem byla v Albertu.V červeném sáčku neměli nic,jen ve žlutém100 g,na přední straně je foto bábovky a odpovídá sladivost tomu,co jste psala,že nahradí 100 g sorbitu,nebo 63 g cukru.Nápis je Clara,práškové sladidlo na pečení.Jano z VM,Vy jste teda byla ve zjišťování úspěšná.Já vůbec nevím,že je něco s vanilkovou příchutí.Tak se na to zaměřím.Tak je fajn,že jsme zmapovaly trh a vzájemně si vyměnily zkušenosti.Taktéž zdravím i paní Hanku.A Katko,já bych tam to máslo dala.

  • Hana Langrova | 23. 11. 2006 13:40

    Omlouvám dříve jsem se sem nedostala.Umělé sladidlo jsem použila Sorbit,prodávají ho v Bille je to sypké sladidlo pro diabetiky.Peču z něho veškeré vánocní cukroví i moučníky během roku,stojí kolem 17.korun.Do těchto řezů jsem ho dala asi polovinu sáčku je o obsahu 100g tak asi 50g.Abych se přiznala tak to neodměřuji dávám podle oka.tak to zkuzte a uvidíte.Mějte se fajn a někdy příště Hana

  • Katka | 23. 11. 2006 12:33

    Můžu dát místo Hery máslo? chci to dneska udělat a musela bych jet nakoupit...dík

  • Jana z VM | 23. 11. 2006 12:11

    Já jsem před chvilkou vyrazila do naší prodejny BIO potravin a zakoupila sáček sladidla Clara - paní prodavačka mi ukázala tři druhy! Jeden v bílém provedení a dva v červeném, z toho jeden s vanilkovou příchutí, ty dva červené jsou 3x sladší než cukr. Takže je jich více druhů. Musím uznat, že tato značka - Clara - je velice kvalitní, mají dobré i jiné výrobky - sušenky s čokoládou, čokolády malé i velké, je toho dost a dost jedlé.Nevěděla jsem ale, že je i toto speciální sladilo na pečení. Hned je zítra vyzkouším v tomto receptu ! Zdravím Maruš a Di !!

  • Di | 23. 11. 2006 07:00

    Já to taky omrknu ještě jednou, je to docela důležité.

  • Maruš | 22. 11. 2006 19:25

    Di,tak já tomu taky nerozumím.Je to fakt sladší než cukr a odpovídá to i tomu,jak dávkuji.Tím mám na mysli,že chuťově ta sladkost odpovídá množství cukru,protože už nějakou dobu s tím peču.Jako,že je sladidlo 3 x sladší než cukr,ať si rozumíme :-)) Jak půjdu do Alberta,tak omrknu,jestli to tam mají a když něco zjistím,dám vědět.

  • Di | 22. 11. 2006 18:43

    Ještě poznámku - složení je stejné!

  • Di | 22. 11. 2006 18:42

    To jsem z toho jelen, Maruš. Já jsem se na to před hodinkou dívala v Albertu. Zkuste prosím ochutnat, zda je obsah opravdu tak sladký.

  • Maruš | 22. 11. 2006 18:15

    Di,vzala jsem sáček a lupu a píšu :-)) Obal je vínově červený,nahoře zn.Clara,pod tím Sladidlo na pečení a konzervování a pod tím značka Supra Sweet-3 x sladší než cukr.Z druhé strany:sladidlo je určené pro přípravu moučníků,dortů,cukroví,pudinků,kompotů,džemů i na přímé slazení.Neztrácí sladivost při vysokých teplotách(250°C).Dávkování:jedna rovná polévková lžíce sladidla=9 g a nahradí 28 g cukru.Takže jedině,že je více druhů sladidel,této značky.Koupila jsem v Kauflandu.Složení:fruktóza,laktóza,acesulfam K.Zdravím.

  • Di | 22. 11. 2006 16:45

    Upřesňuji podle nápisu na sáčku s Clarou: 100 g Clary nebo 100 g sorbitu vydá za 63 g cukru, Suma sumarum Clara sladí méně než cukr, ale má objem.

  • Jana z VM | 22. 11. 2006 15:20

    Díky za rady, pro příště budu asi raději péct se Sorbitem, Diachrom mi nelépe vyhovuje v tabletách do čaje nebo kávy a sypký do zálivek na saláty.

  • Di | 22. 11. 2006 09:11

    Fruktóza má sladivost o 30 procent vyšší než cukr. Clara (dříve Sorbit) rozhodně ne 3x vyšší než cukr, to je omyl. Maruš, prosím, zkontrolujte to ještě jednou, nemám doma pytlík od tohoto sladidla. Clary nebo Sorbitu se dává zhruba stejně jako cukru. 3x vyšší sladivost mají sladidla na bázi Aspartamu (např. Irbis). Já ale raději peču s těmi, co zachovávají objem (čili nemají vyšší sladivost).

  • Jana z VM | 22. 11. 2006 08:36

    Umělá sladidla celkem znám, ale zajímalo by mě, jaké použila Hana, protože já používám většinou Diachrom, který je také 3x sladší než cukr. Asi vyzkouším tu Claru, jestli ji u nás budou někde mít. Zkoušela jsem i fruktózu, ale ta zase nesladí skoro vůbec.

  • Maruš | 21. 11. 2006 12:36

    Jano z VM,paní Hana Vám taky určitě odpoví,já píšu jen svůj názor,peče se mi nejlépe se sladidlem Clara,prodává se v pytlíku jako kakao a na obalu je psáno Sladidlo na pečení.Je 3x sladší než cukr a podle toho tak zhruba dávkuji.Je ale pravda,že je na našem trhu více sladidel a všechny jsem nevyzkoušela,tak jsem taky zvědavá na odpověď.

  • Jana z VM | 21. 11. 2006 09:58

    Hano, prosím Vás, kolik jste dávala toho umělého sladila a jaké ? Prášek do pečiva tu sladkost dost sráží, tak bych ráda věděla ten poměr. Mně taky tyto řezy moc chutnají, ale měla bych taky s umělým sladidlem ... Díky za odpověď!

  • Hana Langrova | 20. 11. 2006 16:06

    Právě jsem vytáhla z trouby a ještě teplé musela ochutnat, nemá to chybu dávám za jedna.Upekla jsem i vyriantu dia pro manžela, který je diabetik místo cukru jsem dala umělé sladidlo a take vynikající.moc Moc děkuji

  • Jana Andrlová | 20. 11. 2006 14:19

    Během jednoho týdne jsem tyto řezy dělala dvakrát. Vždy s ohromným úspěchem. Jen dávám3 tvarohy a méně kakaa. Ale jinak jsou vážně super - dávám 1*

  • Zdeňka Nováková | 20. 11. 2006 10:36

    Jedla jsem ho na návštěvě u kamarádky, dnes jsem si ho vytiskla z internetu a už se nemohu dočkat konce pracovní doby, protože je to móóóóóóóóc dobré, ba co víc, prostě vynikající

  • Alena | 20. 11. 2006 09:58

    Výborné ! Měly velký úspěch u mé rodiny, také jsem pekla 30 minut, a po vypnutí ještě chvilí nechala v troubě dojít. Neměla jsem kokosové lupínky, tak jsem posypala kokosem.

  • Janča Koelblová | 19. 11. 2006 15:34

    Tak buchtička se povedla. Moc nám chutná, ale opravduta doba pečení byla delší. Určitě půl hoďky.

  • Katka Altmanová | 19. 11. 2006 08:28

    Skvělé. Můj otec řekl takové "žerné". Řadím mezi oblíbené a budu opakovat. Jednička je samozřejmostí!A souhlasím s Ivou, též mám ráda recepty od paní Danuše Bednářové. Děkuji

  • Iva Hoffmanová | 18. 11. 2006 19:30

    úžasné , jako ostatně vše od paní Bednářové.

  • Barbora Polakova | 18. 11. 2006 19:04

    Zabudla som napisat ze omnoho lepsie su s marhulami.

  • Vladka Novotná | 18. 11. 2006 16:28

    podle vašeho receptu jej dnes poprvé upekla moje dcera, byl moc dobrý, ale opravdu je lépe peci ho asi 30 minut. Všem, kteří si ho upečou přeji dobrou chut a věřte, že vím o čem mluvím!

  • Barbora Polakova | 17. 11. 2006 22:36

    Velmi dobre.

  • Vlasta Pastrnáková | 17. 11. 2006 10:49

    Ještě jsme to nedělali ale určitě to skusíme určitě to bude dobré výborný recept.Vlasta Pastrnáková

  • Jana Tomčíková | 16. 11. 2006 17:34

    Terezo, já jsem řezy dělala dvakrát, poprvé s rozinkami namočenými předem v rumu, podruhé bez nich a musím říct, že příště je tam určitě zase dám, tahle varianta mi chutnala víc.

  • ala | 16. 11. 2006 14:00

    je výborný myslím že do druhého dne nezbyde

  • tereza | 16. 11. 2006 13:59

    je lepší bez rozinek přidávají zvláštní pachut jinak skvělý!

  • Jarmila Butulová | 14. 11. 2006 16:56

    Nedalo mi to, vykoušela jsem, protože se mi zdá recept zajímavý svým postupem. Musím říct, že se povedl. Zajímavá změna, spousta chutí v jednom.

  • Petra Plochá | 14. 11. 2006 13:29

    Tak jsem také zkusila tyto řezy. Jsou velice dobré, ale příště dám o jeden tvaroh více, byl moc řídký a jablíčka mi propadla dovnitř.Ale musím napsat, že v klasické troubě jsem to pekla skoro 30 minut, a to díky tvarohu s mlékem, toho mléka je na 2 tvarohy hodně.Ale dostala jsem od přítele pochvalu a od šéfa také a to je co říci, je to veliký labužník.

  • Andra | 14. 11. 2006 13:06

    Tiež som vyskúšala tieto rezy. Toho kakaa sa mi zdalo priveľa, určite nabudúce z neho uberiem.

  • Dana Danová | 13. 11. 2006 21:50

    Dlouho jsem nejedla tak dobré řezy,nikomu jsem nedala ani ochutnat(pár kousků jsem nechala manželovi)

  • K.V. | 13. 11. 2006 21:13

    DALA JSEM BROSKVE MISTO JABLEK. BALADA....

  • Katka | 13. 11. 2006 18:13

    Je to výborný recept, díky

  • Jana z VM | 13. 11. 2006 16:59

    Holky, váš zájem mě moc potěšil, ale já momentálně nemám žádné nové recepty a na Vánoce taky ne. Dělám ty tradiční, co většina, akorát jsem loni dělala "Brabantské dortíčky", které jsou nyní v TOPU a jsou opravdu vynikající !! Objednala jsem si z Delikatesů vánoční recepty, tak z nich taky něco vyzkouším, ale to je celkem pořád dokola. V těch vánočních tady taky něco málo mám a jsou vyzkoušené. Mrknu doma, jestli by se něco přece jenom nenašlo. Zatím díky a pa...

  • Věra | 13. 11. 2006 14:09

    Milá paní Jano z VM Vaše recepty jsou moc dobré a jsem ráda, že jste se po delší odmlce zase objevila alespoň v diskusi. Doufám též že přibydou vaše prima recepty. Je jich tu sice plno ale když tam je vaše jméno vím, že recept je 100%. Také se těším :-))

  • Airan | 13. 11. 2006 13:57

    I ja se pridavam ke Zdence - Jani, urcite mate v rukavu nejake kulinarske prekvapko - sem s tim, tesim se na to:-))

  • Zdeňka | 13. 11. 2006 13:07

    Paní Jano z VM,už dlouho jsem neobjevila žádný nový recept od Vás a já je mám moc ráda.Blíží se Vánoce,tak doufám,že něco tradičně výborného přihodíte do placu.Moc se těším.

  • Hana Lorencová | 13. 11. 2006 11:44

    Vyzkoušela jsem, luxusní záležitost!

  • Jana z VM | 13. 11. 2006 06:48

    Je to přímo excelentní zákusek !! Povedla se výborně, dala jsem tři tvarohy a myslím, že je to tak lepší, ale mléka jenom o kapičku více. Tvaroh byl sice řidší, ale neprotekl a na jablka jsem dala skoro všechno a ještě nastrouhala trochu čokolády ! Famózní !! Jablka jsou tam moc dobrá, nezdají se mi mdlá, ale záleží na jejich chuti. My máme letos jablka vynikající. Možná někdy zkusím udělat drobenku z dvojité dávky a místo jablek dát na tvaroh. Taky to může být výborné, to těsto je vynikající !! Díky za výborný recept !! 1 ******.

  • Simona Štanclová | 11. 11. 2006 21:44

    Opravdu výborné, pekla jsem hned 2x. Jenom žmolenka se mi nějak nepovedla, těsto bylo celistvé, tak jsem ho nastrouhala.

  • Kaylie | 11. 11. 2006 17:25

    Zkusila jsem, uspěla jsem, nějak jsem nemohla s tím krájením zastudena uspět.Myslím, že v době, kdy bych ji měla začít krájet, bude již v nenávratnu, moc dobrá, za jedna!

  • Anastazie Malá | 11. 11. 2006 07:29

    Mirko, mandlové lupínky se dají koupit v obchoďáku už nastrouhané. U nás je mají v Globusu od německé firmy Rio Bravo.Jinak koláč je úžasný, rychlý a stejně rychle snědený. Doporučuji použít kyselejší jablka.

  • Mirka G. | 10. 11. 2006 20:18

    Dnes som ho urobila, je veľmi dobrý,len nie je taký pekný ako na obrázku, lebo som nemala madľové lupienky, iba celé mandle, tak som ich musela posekať. Vie mi niekto poradiť, ako si urobiť z celých mandlí lupienky? Strúhadlo má veľmi hrubý otvor. Ďakujem.

  • Dana Danová | 10. 11. 2006 17:54

    Zaujal mě ten recept,takže jsou řezy v troubě. I to hodnocení tak jsem na něj zvědava určitě ohodnotím známkou.

  • Jana | 10. 11. 2006 12:44

    Dělala jsem minulý víkend a byla jsem ráda,že mi zůstalo aspoň pár kousků na ochutnání do práce:).I tady všem moc chutnal a říkali si o recept.Určitě ho v brzké době opět udělám.

  • Blanka Francová | 9. 11. 2006 14:49

    Možná by bylo dobé uvádět, v jaké troubě se to peče, protože v horkovzdušné se peče při nižší teplotě a kratší dobu než např. u elektrické trouby. Je fajn, že je uvedena velikost plechu, s tím mám vždycky problém, protože jsem zvyklá péct na velkém plechu a u některých receptů je můj výsledek pak skoro katastrofální - nízká a vysušená buchta. Jinak díky za inspiraci

  • Zuzka od SO | 9. 11. 2006 14:06

    Vypadá to náramně,zítra to zkusím...Díky paní Terezce za komentáře,miluju slovenštinu a výraz "požerie" je neodolatelný.U nás je to stejný:-)

  • Lenča | 9. 11. 2006 13:40

    Po všech těch vychvalovacích zpěvech jsem se také dala do pečení.Koláč se povedl.Protože vždy si ještě přečtu všechny odpovědi a připomínky,tak jsem na povrch koláče dala-jablka,meruńky a švestky.Všechno bylo skvělé.Jenom jednu chybu to mělo.Bylo toho málo (sežralo se to ještě za tepla).Ach ty dětičky.

  • Jana Tomčíková | 9. 11. 2006 08:13

    Vidíte, paní Mileno, já jsem je pekla opravdu jen 20 min(mám natažený budík u trouby, tak to vím přesně) při 175 a bylo to akorát.Prostě každá trouba peče jinak, co je 175 stupňů v mé horkovzdušné troubě to nemusí být 175 stupňů u jiné trouby.

  • Hana Rožníčková | 9. 11. 2006 08:07

    Mileno, u doby pečení před teplotou je " cca ", to znamená, že doba pečení je přibližná. Každá trouba peče jinak, a tak každá kuchařinka si dobu pečení musí uspůsobit podle své trouby.Terezko, s tím množstvím jsme na tom stejně, když je to dobré, tak se i velký plech sní za neděli. Někdy peču i v týdnu.

  • Milena Antalovicsová | 9. 11. 2006 07:41

    Včera jsem pekla, chuťově dobré, ale 20 minut péct nestačí, bylo to syrové. S uváděním krátké doby pečení jsem se setkala u převážné části receptů, nevím proč to tak kuchařinky uvádějí.

  • Tereza Jarčušková | 9. 11. 2006 06:48

    U nás sa požerie všetko, hlavne aby toho bolo veľa :)))

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 21:40

    Tak to jsem ráda, že nejsem sama - s jablky i množstvím. Já peču ráda, protože mě to uklidňuje, jenže to nemá kdo jíst.

  • Anonym | 8. 11. 2006 21:11

    Pro paní Lidku:Jsem na tom stejně,já na tomto moučníku mám taky radši meruňky.Jablka jsou moc mdlá.

  • Marie Horáková | 8. 11. 2006 14:53

    Terezko, tak to zase pro změnu závidím já Vám. U nás je to stejné jako u Lidky.

  • Tereza Jarčušková | 8. 11. 2006 12:40

    Lidka, to vám závidím. U nás sa jeden plech zje na posedenie, častokrát ešte vlažný.

  • Lidka Kábrtová | 8. 11. 2006 08:49

    Pekla jsem taky, ale vrchní vrstva jablek mě nějak nenadchla (a to mám koláče s jablky moc ráda). Spíš přemýšlím o tom, zda by šlo nahoru dát třeba posekané kompotované meruňky. Vpadly by do tvarohu a mohlo by to být lepší. Jinak čokoládový základ a tvaroh jsou mňam...jen příště budu péct z poloviční dávky, u nás se celý plech prostě nikdy nesní.

  • Kuchařka on-line | 7. 11. 2006 20:11

    Ano, hodnocení je umožněno pouze registrovaným uživatelům.

  • Libuše Romančíková | 7. 11. 2006 17:44

    Moučník jsem vyzkoušela o víkendu a musím uznat,že je opravdu dobrý. Jablka jsem posypala kromě rozinek sekanými vlašskými ořechy na místo kokosu.Příště dám ale tvarohy 3 s přídavkem cukru a do těsta dám méně kakaa.Připadalo mi ,že právě silné kakaové aroma přetlouká chuť tvarohu a jablek.Ale jinak rozhodně vynikající jak na chuť,tak i na pohled.Hodnotím za 1.

  • beba | 7. 11. 2006 14:33

    Hanka, ospravedlňujem sa, čítala som komentáre a v popise mi to nejako ušlo. Dík.

  • Anka | 7. 11. 2006 12:45

    Nejak sa mi doposiaľ nepodarilo zistiť ako môžem hodnotiť... Musím byť najprv registrovaná? Môže mi niekto poradiť?

  • Hana Rožníčková | 7. 11. 2006 11:03

    bebo, v popisu je napsáno na jak velký plech. Mám vyzkoušené - stačí to.

  • beba | 7. 11. 2006 10:57

    Je toho cesta dosť na veľký plech do klasickej plynovej rúry, alebo treba robiť z dvojitej dávky?

  • Majka Rončáková | 6. 11. 2006 10:54

    Pekla jsem ho o víkendu i s kolegyní. Je výborný. Dávám 1.

  • Daniela | 6. 11. 2006 09:27

    Dělala jsem na víkend, je to výborné, tvarohu jsem dala 21/2 kostky, krásně se roztekl, je to moc dobré. A krásně to i vydadá.

  • Lucie Harcová | 6. 11. 2006 07:56

    Pekla jsem v pátek, vlastním tělem jsem si ubránila dva kousíčky k ranní kávičce. Moučník nemá chybu, chtělo by to snad jen větší plech a dvojitou dávku, aby nebyl tak rychle pryč :-) Dáváme za 1 !

  • Miroslava Severová | 6. 11. 2006 06:41

    Také jsem tento moučník vyzkoušela na víkend a dávám také za 1. Akorát se mi zdá, že by to chtělo o pár minut déle péci.

  • Gonik | 5. 11. 2006 10:49

    Včera sem tuhle baštu ukutil manželce jako překvápko než dorazila z práce a mlaskala ještě ráno, nezbývá než doporučovat dalším mlsounům. Za jedna.

  • Hana Rožníčková | 5. 11. 2006 08:19

    Včera jsem vyzkoušela tento moučník. Byla jsem zvědavá jaký vlastně je, když má tolik chvály. Nezklamal, podle mě je vše krásně vyvážené, jen dodržet ingredience a postup. Moc chutnal, dávám do oblíbených.

  • Danuše Bednářová | 4. 11. 2006 20:01

    Je to tak, tvarohová náplň by měla spíše téci, aby se spodní těsto nedrolilo, ale proti gustu ...:-)

  • Zdeňka | 4. 11. 2006 19:59

    Taky jsem dala 3 tvarohy a bylo to akorát a do těsta trochu víc cukru i víc jablek nahoru.Chutnalo všem,dávám 1.

  • Peťka | 4. 11. 2006 19:36

    Opravdu výborné,doporučuji všem.Byl a už není!!!

  • Jana Tomčíková | 4. 11. 2006 19:09

    Já tedy nevím, ale náplň asi má být řídká, já jsem dokonce dala mléka o trošku víc, 2 tvarohy(jeden tučný v kostce a druhý nízkotučný z vaničky), jak je napsáno v receptu (žádný pudinkový prášek není třeba, jak někteří psali)a doslova jsem to na ten spodek vylila.Ale to by musela odsouhlasit spíš autorka receptu.

  • Helena Imrýšková | 4. 11. 2006 18:54

    Řezy jsou dobrá ale opravdu sem musela dát tři tvarohy bylo to hrozně řídké,a příště dám míň kakaa,je tam moc výrazné jinak je to opravdu mňam mňam :o)

  • Jana Tomčíková | 4. 11. 2006 13:33

    Ještě by to chtělo ohodnotit za jedna k těm pochvalným komentářům, aby tenhle vynikající moučník brzy neupadl v opomnění.Byla by to škoda.

  • jitka | 4. 11. 2006 12:51

    Váš recept je moc dobrý,chutnal celé rodině i manželovi , který sladké moc nerad.Zkusila jsem jen poloviční dávku na zkoužku.Moučník jsem pekla v dortové formě, vymázané tukem a vysyp.moukou.Po upečení moučník vypadá jako dort.Tento recept jsem zařadila mezi oblíbené.Je opravdu SUPER!!!!!

  • lenka | 4. 11. 2006 11:33

    moc dobré!! dala jsem tvarohy tři,přidala do tvarohu pudinkový prášek smetanový a tvaroh zůstal krásně nad těstem

  • Marie M. | 3. 11. 2006 05:10

    moc nám tyto řezy nechutnaly, vrstvy byly propojeny, všechny ingredience správné, ale... Vzala jsem do práce, jinak by asi zůstaly.

  • jana | 2. 11. 2006 14:24

    vynikající, dala jsem méně cukru a více jablek - delikatesní.A hlavně bez práce, jedna hvězda.

  • Marcela Kottová | 1. 11. 2006 15:04

    Vypadá to nádherně a už podle popisu tam není nic špatného a skvělá kombinace !!!Určitě vyzkouším moc se těším .

  • Ladislav váš věrný o | 1. 11. 2006 14:25

    je to dobrý, ještě bych to trochu polil čokoládou a podával se zakysanou smetanou!! Ale jinak fakt dobrý

  • Hospodyňka | 30. 10. 2006 14:08

    Je to fakt moc dobrej koláč. Protože mám plynovou troubu, musela jsem péct trochu déle a jablka pak byla trochu vysušená. No nevadí, příště to přikryju pečícím papírem. Ale to drobenkové těsto, to udělalo takovou křehkou krustičku, to bylo něco! Já jsem do těsta přidala trochu, zbytek - nanejvýš 50 g - nahrubo mletých lískových oříšků. Známkuji 1!

  • Zuzana Šindlerová | 30. 10. 2006 13:05

    Výborné, do náplně jsem dala 3 tvarohy, protože jsem ji měla strašně řídkou, přidala jsem pro jistotu půl vanilkového pudinkového prášku, pekla jsem 30 minut na 170st. Vypadají luxusně a i tak chutnají. A je to rychlovka. 1*.

  • Katka | 27. 10. 2006 22:17

    Naprosto vynikající! + doporučuji, dejte tam více tvarohové náplně, než té kakaové, je to pak vláčnější a jemnější

  • Jana Tomčíková | 27. 10. 2006 17:50

    Vynikající řezy!Dávám velkou jedničku a musím říct, že tak,jak skvěle vypadají, tak i chutnají.Donesla jsem vzorek kolegyním do práce a musela jsem jim dát hned recept.Do náplně jsem dala trochu více mléka a řezy jsem pekla asi 20 minut na 175 stupňů.Jsou krásně voňavé.

  • Zdena z JM | 27. 10. 2006 07:57

    Vynikající buchtička,lehká a osvěžující.Dávám 1.

  • Gábina Houšková | 23. 10. 2006 12:35

    moc nám to chtunalo. Nejdříve jsem měla strach, že se ta drobenka nespojí a bude se po upečení drobit, ale spojilo se to krásně a kombinace tvarohu s jabky byla moc dobrá.

  • Janinka | 21. 10. 2006 18:11

    Tak tento receptík opravdu nemá chybu. Dnes jsem měla velký fofr, vsadila jsem na něj a dobře jsem udělala. ... akorát, že asi budu muset péci znovu - už skoro nic není :-)) Opravdu ho zkuste, nebo poproste dětičky - určitě to zvládnou taky. Díky za recept! 1***

  • Katka Altmanová | 19. 10. 2006 11:17

    Fotka je úžasná! Dávám do oblíbených a určitě vyzkouším.

  • Anonym | 18. 10. 2006 19:29

    Buchta byla vborná. Dělala jsem z poloviny do dortové formy. Manžel pochválil a sděli, že může být často.

  • Airan | 16. 10. 2006 18:29

    Hezky jste me na ty rezy nalakali, na obrazku to vypada skvele, dekuji za doporuceni:-)) Neni nad priznive komentare po vyzkouseni!

  • Jamat | 16. 10. 2006 16:50

    Hodnotím za 1! Řezy jsou opravdu výborné, škoda, že všichni, kterým chutnalo, neohodnotí (nekliknou na hodnocení)! A tento koláč si to určitě zaslouží!!!

  • ELA | 16. 10. 2006 13:15

    VYNIKAJÍCÍ...

  • Marie Horáková | 11. 10. 2006 19:29

    Tyto řezy pečeme v naší rodině už dlouho, patří k nejoblíbenějším, jsou výborné i s jiným ovocem, naposledy jsem dělala se švestkami. Tvaroh to chce opravdu vaničkový, nebo ten z kostky trochu naředit mlékem. Začínající kuchařinky, nebojte se, vždy se povede, na tom se nedá nic zkazit a všichni vás pochválí.

  • Danuše | 11. 10. 2006 18:12

    To je pohlazení po duši. Díky moc.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 10. 2006 12:26

    Další koláč podle mého gusta: rychlý, jednoduchý a moc dobrý. Povrch jsem sypala sekanými vlašskými ořechy a strouhaným perníkem. Dávám 1.

  • Tereza Jarčušková | 9. 10. 2006 07:12

    Výborný koláč. Splňuje chuťové aj vzhľadové požiadavky, je rýchly. Nemám príliš rada koláče, kde sa všetko zmieša dokopy ( aj keď netvrdím, že sú zlé alebo že ich niekedy neurobím , ale pripadajú mi na jedno kopyto), a tento koláčik je super.

  • Magda | 30. 9. 2006 21:28

    Výborný. Tvaroh jsem použila ve vaničkách. Neměla jsem kokos. a mandl. lupínky, tak jsem jen posypala strouhaným kokosem a trochou sekaných ořechů a kořic. cukrem.Fakt vynikající a nedrolí se.

  • Danuše Bednářová | 23. 9. 2006 21:16

    Tvarohová poleva musí být řidší, pak by neměl být s propojením vrstev problém.

  • Nicky | 23. 9. 2006 11:48

    No ja sa ho chystam tiez piect. Je problem, ked mam kupeny kockovy tucny tvaroh, hrudkovity?

  • Danuše Bednářová | 22. 9. 2006 20:43

    Na tuto polevu používám tvarohy ve vaničce a těsto se nesype. Všechny vrstvy jsou propojeny. Tak nevím ...

  • Květoslava B. | 22. 9. 2006 19:17

    Včera jsem upekla,chuťově to nemá chybu, ale ten spodek se mi trochu sypal.Možná měl ten tvaroh být řidší. Ale pro jistotu se zeptám, jestli byly myšleny kostky tvarohu nebo vaničky?

  • Danuše Bednářová | 21. 9. 2006 18:29

    Nemusíte se bát, je to všechno krásně spojeno.

  • Lenka | 21. 9. 2006 10:36

    To vypadá zajímavě. Asi vyzkouším. Jak se to krájí, nedrobí se?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Jablka Kakao Kokosové lupínky Mandlové lupínky Mléko Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Třešňový závin

Třešňový závin

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

55
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
36
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Kakaové řezy s jablky
Kakaové řezy s jablky
Kakaové řezy s krémem
Kakaové řezy s krémem
Kakaové řezy s piškoty
Kakaové řezy s piškoty
Kakaové sušenky s citronovým krémem
Kakaové sušenky s citronovým krémem
Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaové sušenky z ovesných vloček
Kakaovec - rychlobuchta
Kakaovec - rychlobuchta
  • Recepty.cz
  • Kakaové řezy s tvarohem a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact