lžíce
mléko
pouze přibližně, přidáváme podle potřeby, aby se s těstem dalo pracovat-POZOR, je trošku tužší!!
Na krém
0,50
l
mléko
3
lžíce
hrubá mouka
1
lžíce
solamyl (bramborový škrob)
1
ks
vanilkový cukr
200
g
máslo
160
g
moučkový cukr
1
ks
žloutek
nemusí být
Na pokladení
2
balíček
dětské piškoty
nespotřebujete úplně všechny
Na polevu
5
lžíce
cukr krystal
5
lžíce
voda
30
g
kakao
50
g
máslo
hnědý rum
kokos
na posypání
Postup přípravy receptu
1
**Příprava těsta:** Na vále smícháme všechny ingredience, mléko přidáme dle potřeby, aby se s těstem dalo pracovat. I tak bude ale trošku tužší. Rozdělíme na dva díly, každý vyválíme přímo na pečícím papíře (placka bude poměrně tenká), přeneseme na plechy (pokud možno jeden z nich hluboký) a při cca 180C upečeme. Placky ihned po upečení budou velmi tvrdé-to je v pořádku!
2
**Krém:** Mléko, hrubou mouku , Solamyl, vanilkový cukr a žloutek svaříme na hustou kaši, necháme vychladit. Mezitím utřeme máslo s cukrem a pak spojíme s vychladlou kaší.
3
Na vychladlou spodní placku v hlubokém plechu natřeme tenkou vrstvu krému, poklademe dětskými piškoty-o něco více než jedním balíčkem. Piškoty pokapeme rumem a potřeme zbylým krémem. Na to položíme druhou placku a připravíme si polevu
4
**Poleva:** Krystalový cukr s vodou vaříme cca 3 minuty, odstavíme. Do částečně zchladlého přidáme kakao a máslo, dobře rozmícháme. Nalijeme navrch řezů, dobře rozetřeme, a posypeme kokosem či mletými ořechy.
5
Přikryjeme alobalem a dáme do lednice odležet, nejlépe jíst za dva dny-poznáme podle změknutí placek.
6
Řezy pekla babička při slavnostnějších příležitostech, a vždy se po nich jen zaprášilo a každý chtěl recept.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|5. 5. 2013 12:33
Velmi dobrý dezertík, jenom vršek jsem dělal jiný. Ale vyzkoušela jsem i Vaši polevu a děti hlasovali pro změnu. Takže poleva na tomhle dezertu uspěla jednomyslně. ;-)