g
polohrubá mouka
(Nebo 200 g polohrubé a 50 g hladké celozrnné)
olej
1,5 dl
mléko
1/4 l
2
ks
vejce
1
balíček
prášek do pečiva
1
balíček
vanilkový cukr
2
lžíce
kakao
2
lžíce
hnědý rum
(Není nutné)
Nahoru na těsto
6
ks
jablka
1
hrst
vlašské ořechy
skořice
skořicový cukr
Postup přípravy receptu
1
Nachystáme si běžný hlubší plech - vymazat olejem a vysypat hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 stupňů. Nastrouháme si jablka a také nasekáme ořechy. Všechny přísady na těsto dáme do mísy a ručním šlehačem prošleháme - stačí chvilku, jen aby bylo vše smícháno. Nalijeme na plech (těsto se Vám může zdát být hodně řídké, ale to je v pořádku - nijak nezahušťujte větším množstvím mouky, těsto by nebylo dobré). Na těsto dáme nastrouhaná jablka - i když budou moc mokrá, tak to nevadí. Posypeme ořechy a dáme do trouby na 20 - 25 minut. Ihned po vytažení z trouby posypeme skořicovým cukrem, nebo jen skořicí. Dáme vychladit.
2
Tento mmoučník je velmi jednoduchý, není moc sladký, je spíše vlhký, lehký a moc chutný. Těsto ráda používám na různé druhy moučníků - jak kakaových, tak i bez kakaa, vždy se povede. Je výborný jak v zimě, tak i v horkých letních dnech je vynikající hodně vychlazený.
Možná je lepší nasypat ten skořicový cukr ještě před pečením.
Zdena
|18. 11. 2011 19:26
Řezy jsou naprosto vynikající - ochutnala jsem je u kamarádky a hned zítra je peču. Jablíčka, ořechy, skořice - podzimní lahůdky. Tak snad se povedou. :-))