Plněné ořechy patří v českých domácnostech mezi nejoblíbenější formičkové cukroví. Vedle vanilkových rohlíčků a lineckých koleček zdobí každoročně vánočně prostřenou tabuli. Obměňte je letos kokosovým krémem a vyzkoušejte tento úžasný recept podle časopisu F.O.O.D.
Mouku, cukr, ořechy a kakao promíchejte v míse.
Přidejte máslo a vypracujte těsto. Bude poměrně drobivé. Zabalte ho do fólie, nechte minimálně přes noc, ale klidně i 2 dny v ledničce.
Z těsta odkrajujte kousky a prsty je natlačte do vymazaných formiček.
Těsta by nemělo být moc, pečením nabude, takže jen jako „skořápku ořechu“.
Pečte je na plechu v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 8 až 10 minut. Nechte trochu vychladnout a ještě teplé vyklepněte. Ořechové korpusy nechte zcela vychladnout a než je budete plnit, naskládejte je do krabice.
3
Připravte krém. Kokos zalijte horkou vodou a nechte asi 30 minut nasáknout, poté vodu přeceďte přes utěrku a kokos v utěrce dobře vyždímejte. Máslo vyšlehejte s cukrem pomocí robotu nebo ručního šlehače na krémovou konzistenci. Vmíchejte kokos, krém naplňte do sáčku s širší řezanou špičkou, naplňte polovinu ořechových korpusů a přiklopte je těmi zbylými.
Naplněné ořechy naskládejte do krabice a uložte v chladu.