Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené máslo. Pomeranč důkladně omyjte a kůru ostrouhejte na jemném struhadle. Všechny suroviny na válu pak rukama rychle, ale důkladně prohněťte. Do hotového těsta přidejte kakao a zapracujte ho. Z hotového těsta udělejte hroudu, zabalte ji do fólie a uložte ji alespoň na hodinu, nejlépe však do druhého dne, do chladničky.
Z vychladlého uleženého těsta vykrajujte kytičky. U poloviny z nich vykrojte ještě kulatý střed. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Po vychladnutí slepujte k sobě koňakovým krémem, který připravíte tak, že ve vodní lázni rozpustíte čokoládu, tu pak vyšleháte s máslem, smetanou a koňakem. Slepené kytičky polijte hořkou čokoládou a ozdobte kouskem kandovaného pomeranče.