Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut, vyzkoušíme špejlí.
Roládu nesmíme přesušit, aby se nám nelámala při rolování. Ještě teplou roládu zarolujeme a necháme zchladnout, pak z ní opatrně sejmeme papír, potřeme krémem (část necháme na potření povrchu), pevně zarolujeme a zbylým krémem potřeme tělo rolády.
4
Strouhanou čokoládou nebo polevou roládu dozdobíme a necháme v chladu proležet. Pak nakrájíme na 1-1,5cm plátky a podáváme.
5
Krém:
6
Tvaroh vyšleháme s cukrem, pak za stálého míchání přidáme a dobře vmícháme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpuštěné ledové kaštany. Aby se nám kaštany dobře rozmíchaly, můžeme do nich vmíchat a nechat rozpustit ořech másla. Nakonec do tvarohu přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a vše vymícháme v hladký krém. Pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku než 33%, doporučuji ji vyšlehat se ztužovačem.