Maso dejte do mísy s nadrceným česnekem, kořínky koriandru, pepřem, rybí omáčkou, 1 lžící třtinového cukru, chilli i solí a vše pořádně promíchejte. Přiklopte a nechte v ledničce 2 hodiny marinovat.
2
Pak maso vyjměte, osušte, obalte v rýžové mouce a smažte v rozpáleném oleji dozlatava. Do druhé hluboké pánve dejte asi 60 ml oleje, přidejte chilli pastu a zbylou lžíci cukru a restujte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte osmažené kuře a ještě 5 minut restujte – omáčka na kuřeti musí zkaramelizovat. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a chilli pastou.
3
Náš TIP: Rybí omáčku můžete pro změnu nahradit delikátní ústřicovou. Kvalitní je tmavá, až černá, a hustá. Je také hodně slaná.