Lahodný a zdravý salát, který navíc zasytí, i pokud jste vyhládlí. Krásně křupavá cizrna, pečené papriky a kadeřávek dohromady chutnají skvěle, zvlášť když je vylepšíte zálivkou z jogurtu a česneku. Nesmí chybět ani vařená vejce a avokádo.
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měla by být křupavá. Papriky zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, asi v polovině pečení je přidejte k cizrně.
Kadeřávek zbavte tuhých žeber a natrhejte na kousky. Dejte ho do velkého cedníku, důkladně osolte a rukama promněte. Nebojte se přitlačit, kadeřávek hezky zkřehne. Dobře ho propláchněte studenou vodou a pečlivě osušte. Z jogurtu, nadrceného česneku a lžíce olivového oleje připravte zálivku. Ochuťte ji solí a pepřem, ve velké míse promíchejte s kadeřávkem a poté nandejte na talíře.
3
Vejce dejte do rendlíku s vroucí vodou a 8 minut vařte, ochlaďte proudem studené vody, oloupejte a rozdělte na talíře. Avokáda rozpulte, zbavte pecky, dužninu nožem pokrájejte podélně směrem ke slupce a pak napříč a lžící ji vydlábněte. Na talíře přidejte spolu s avokády pečenou cizrnu a papriky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje.