Kachní stehna očistíme, opláchneme a osušíme. Pak je ze všech stran osolíme, opepříme a vložíme do olejem vymazaného pekáče. Posypeme je tymiánem, přidáme bobkový list a celou skořici. Stehna vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Během pečení je podléváme červeným vínem a přeléváme vypečenou štávou. Pečeme asi 30-40 minut, až je kůrčička křupavá.
3
Šalotku očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme do pekáčku ke stehnům, která lehounce posypeme cukrem a pečeme dál ještě asi 10 minut. Pečená stehna vyndáme, do výpeku vmícháme rybízovou marmeládu a krátce prohřejeme.
4
Kachní stehna obložíme šalotkou, přelijeme šťávou a jako přílohu k nim podáváme bramborové knedlíky nebo noky.