• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Napište svůj komentář k receptu

Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kachní stehna
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl (na dochucení)
    • 400
      g máslo (přepuštěné)
    • 600
      g zelenina míchaná (mrkev, cuketa, řapíkatý celer)
    • 375
      ml zeleninový vývar
  • Na placičky
    • 250
      g polenta
    • cukr (na dochucení)
    • sůl (na dochucení)
    • pepř mletý (na dochucení)
    • muškátový květ (na dochucení)
    • rostlinný olej (na smažení)

Postup přípravy receptu

1
Kachní stehna omyjte a osušte a potřete směsí z rozmačkaného česneku, soli, kmínu a majoránky. Pak je zprudka opečte na přepuštěném másle. Přidejte zeleninu a poté podlijte zeleninovým vývarem. Zakryté pak nechte asi 20 minut dusit. Vyjměte a nechte stranou v teple. Polentovou krupici vařte podle návodu (1 díl polenty, 2 díly osolené vody ze začátku za neustálého, poté za občasného míchání vařit asi 40 minut na hustou kaši). Ochuťte trochou muškátového květu a cukru. Hmotu vylijte na pečicím papírem pokrytý plech a rozetřete ji, aby byla asi 1 cm vysoká. Nechte vystydnout. Z vychladlé polenty vykrajujte kulaté placičky o průměru asi 8 cm a před podáváním je krátce osmažte na oleji nebo na sádle.
2
----
3
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filé s bramborovými placičkami

Filé s bramborovými placičkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní játra na cibulce s hranolkami

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:31

    Zdroj doplněn, díky za info.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:10

    pár chybně přeložených ingrediencí jako záměna zeleninového a slepičího vývaru nepočítám.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 16:08

    Tak asi překládáte špatně. Jediné, co tomuto receptu chybí je třešňové sauté, které Vaše redakce jednoduše vynechalo. Jako rodilý mluvčí NJ a překladatel poznám celkem snadno, co je totožné.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:59

    Předpokládám, že časopis F.O.O.D. to má právně ošetřeno. A pokud správně překládám, ten recept úplně totožný není viz. ingredience.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:44

    To je sice možné, ale pak je nutno jmenovat zdroj časopisu, a pak taky zase časopis F.O.O.D. porušuje autorská práva. :-\

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:40

    Dobrý den, toto je recept z časopisu F.O.O.D., všechny recepty z něj sem vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:04

    I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...).Opisovat umí každý, přeložit něco umí kdekdo, bohužel ne každý, kdo sem recepty přidává, ty "své" recepty vůbec vyzkouší, natož aby jim přidal něco vlastního... :-( Zdroj tohoto receptu je: "Entenkeule mit Polentaplätzchen." Burgenland Schmeckt, 23. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/entenkeule-mit-polentaplaetzchen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kachní stehna Kmín Majoránka Máslo Muškátový květ Pepř mletý Polenta Rostlinný olej Sůl Zelenina Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Thajské kari

Thajské kari

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

41
Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob
Pikantní sladkokyselá…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
16
Dip z karamelizované cibule
Dip z karamelizované…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím…
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
Kakánek
Kakánek
Kakaová bábovka
Kakaová bábovka
  • Recepty.cz
  • Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact