ks
kachní maso
prsa (popřípadě více, záleží na počtu strávníků)
sůl
pepř mletý
olej
na pánvičku (já dávám olivový)
2
dl
džus
100% nebo čerstvě vymačkaná šťáva z pomerančů
Postup přípravy receptu
1
Na kůži vytvoříme mřížový řez, aby se nám pekně tuk vyškvařil a zbyla křupavá kůrčička. Prsa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi (čas neudávám, každý to rád jinak propečené), ale nejlepší jsou, když jsou růžová uvnitř). Pokud si nejsem jistá propečením, naříznu je v polovině. Krátce před vytažením je obrátím na stranu bez kůže, popřípadě vytáhnu úplně, a do vypečené šťávy a tuku naliju pomerančový džus (popřípadě dosolím či dopepřím), na dvě prsíčka dávám cca 2 dcl a nechám probublat.
2
Takto vzniklou "omáčku" naliju do oddělovače tuků (skleněná konvička od WF) a servíruji. Oddělovač tuků se hodí na každou nezahuštěnou "omáčku", ušetří spoustu kalorií a jídlo není mastné. Podávám s bramborovými špalíčky.