• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sýrová omáčka

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g medvědí česnek
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.

RADA: Kachní prsa s nudlovým salátem

2
Pánev rozpálíme a vložíme do ní kachní prsa kůží dolů. Plamen snížíme na střední teplotu a opékáme dozlatova a křupava. Pak prsa otočíme (nepícháme do nich vidličkou!) a osmažíme je dozlatova i z druhé strany.

RADA: Kachní paštika, rillettes i grilovaná prsa na pomerančích: Hodování podle časopisu F.O.O.D.

3
Po osmažení prsa ihned zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Z pánve slijeme tuk (ten si můžeme ponechat pro další vaření) a nalijeme do ní smetanu. Pozvolna ji provaříme, během této doby se do smetany uvolní přismažený zlatavý kachní výpek ze dna pánve, který ji skvěle ochutí.
4
Do smetany přisypeme najemno pokrájený medvědí česnek, dle chuti dosolíme a pomalým varem zredukujeme do požadované krémové hustoty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

5
Kachní prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na smetanový medvědí česnek. Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa na fících

Kachní prsa na fících

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Medvědí česnek Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Tatarka

Tatarka

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Banánová zmrzlina - zdravá - 1 ingredience!

Banánová zmrzlina - zdravá - 1…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

104
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
85
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
82
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
80
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
76
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Kachní stehna s polentovymi placičkami …
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact