• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sýrová omáčka

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g medvědí česnek
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.

RADA: Kachní prsa s nudlovým salátem

2
Pánev rozpálíme a vložíme do ní kachní prsa kůží dolů. Plamen snížíme na střední teplotu a opékáme dozlatova a křupava. Pak prsa otočíme (nepícháme do nich vidličkou!) a osmažíme je dozlatova i z druhé strany.

RADA: Kachní paštika, rillettes i grilovaná prsa na pomerančích: Hodování podle časopisu F.O.O.D.

3
Po osmažení prsa ihned zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Z pánve slijeme tuk (ten si můžeme ponechat pro další vaření) a nalijeme do ní smetanu. Pozvolna ji provaříme, během této doby se do smetany uvolní přismažený zlatavý kachní výpek ze dna pánve, který ji skvěle ochutí.
4
Do smetany přisypeme najemno pokrájený medvědí česnek, dle chuti dosolíme a pomalým varem zredukujeme do požadované krémové hustoty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

5
Kachní prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na smetanový medvědí česnek. Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa na fících

Kachní prsa na fících

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Medvědí česnek Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Italské kuře

Italské kuře

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Klasické lečo
Klasické lečo
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Kachní stehna s polentovymi placičkami …
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact