• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sýrová omáčka

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      g medvědí česnek
    • 250
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži pokrájíme na mřížku. Prsa dostatečně osolíme a opepříme. S pepřem nešetříme, zvolit můžeme i pepř barevný.

RADA: Kachní prsa s nudlovým salátem

2
Pánev rozpálíme a vložíme do ní kachní prsa kůží dolů. Plamen snížíme na střední teplotu a opékáme dozlatova a křupava. Pak prsa otočíme (nepícháme do nich vidličkou!) a osmažíme je dozlatova i z druhé strany.

RADA: Kachní paštika, rillettes i grilovaná prsa na pomerančích: Hodování podle časopisu F.O.O.D.

3
Po osmažení prsa ihned zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Z pánve slijeme tuk (ten si můžeme ponechat pro další vaření) a nalijeme do ní smetanu. Pozvolna ji provaříme, během této doby se do smetany uvolní přismažený zlatavý kachní výpek ze dna pánve, který ji skvěle ochutí.
4
Do smetany přisypeme najemno pokrájený medvědí česnek, dle chuti dosolíme a pomalým varem zredukujeme do požadované krémové hustoty.

RADA: Které bylinky použít během vaření a které až před servírováním

5
Kachní prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na smetanový medvědí česnek. Podáváme s bramborovou přílohou dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa na fících

Kachní prsa na fících

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachní prsa Medvědí česnek Pepř mletý Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Kuře na soli

Kuře na soli

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Kus Kus (Cous Cous)

Kus Kus (Cous Cous)

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

52
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
29
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
25
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy…
25
Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí
Bramborové knedlíky…
23
Letní závitky s arašídovou omáčkou
Letní závitky s…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

Důležité výročí seriálového krasavce Vaculy: Tři roky střízlivosti!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní rillettes s česnekovými topinkami
Kachní stehna s polentovymi placičkami (Entenkeule mit Polentaplätzchen)
Kachní stehna s polentovymi placičkami …
Kai tod taucheo
Kai tod taucheo
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact