Jablka a hrušky oloupeme a odstraníme jádřince. Pokud ovoce nemá silnou slupku, část jí můžeme ponechat. Rozinky, pokud nepoužijeme hroznové víno (nejlépe bezsemenné) namočíme do trošky vody nebo sladšího vína.
3
Pánev si nasucho rozehřejeme, do ní následně dáme smažit připravená kachní prsa, nejprve kůží dolů a po úplném osmažení kůže dozlatova je otočíme a osmažíme i z druhé strany. Pokud chceme, můžeme kachní prsa dále smažit i ze všech stran, tj. i z boků a následně zabalit do alobalu a nechat tzv. dojít, nebo je přeložíme do pekáčku a vložíme je ještě na cca 8 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů.
4
Během času, kdy máme v alobalu nebo troubě téměř hotová prsa, si z pánve slijeme téměř všechen přebytečný tuk z vysmažené prsní kůže, do pánve přisypeme na kostky pokrájené ovoce, dle chuti čerstvě nastrouhanou kůru, cca lžíci citronové šťávy, rozinky i s vínem či vodou a na nejemno nasekaný zázvor, který dodá ovocné směsi pikantnost. Po velmi krátkém osmažení na chviličku pánev zaklopíme a vše společně podusíme, je-li třeba, podlijeme vodou nebo vínem.
Na závěr, po odklopení, zaprášíme ovoce zlehka škrobem, jen trochu, postačí jen taková větší špetka mezi prsty, ovoce promícháme, dosladíme lžičkou medu, přidáme pár lžic vody.
6
Hotovou ovocnou směs nandáme na předehřátý talíř k příloze (kaše, šťouchané brambory, noky...) a až na konec pokrájíme kachní prsa šikmo na plátky, které poskládáme na ovoce.