Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na rozpálené suché pánvi bez tuku smažíme prsa nejprve kůží dolů cca 5 - 7 minut, dle velikosti prsou.
2
Po otočení prsou smažíme z druhé strany prsa opět dle jejich velikosti cca 5 minut, kdy do pánve s tukem můžeme (nemusíme) vložit provonět rozmáčknutý česnek nebo snítku rozmarýnu nebo tymiánu, které v době hnědnutí z tuku odstraníme.
3
Během smažení prsou si rozpálíme troubu na 220 stupňů, osmažená prsa přendáme do zapékací misky nebo kastrolku, přelijeme lžící tuku z pánve, mírně osolíme a dáme do trouby (již vypnuté) na cca 5 minut dojít.
4
Během odležení prsíček si z pánve slijeme tuk stranou, do pánve s výpekem (ne s tukem) přidáme cca necelý decilitr vína, který necháme zprudka odpařit a ke konci, až se nám začne víno "táhnout"přidáme nejprve na plátky nebo tenké hranolky pokrájené jablko, které necháme krátce ve vínu povařit s malou špetkou skořice a poté přisypeme a necháme prohřát i kuličky hroznového vína (velké můžeme přepůlit).
5
Prsa pokrájíme na plátky, rozložíme do vějíře na talíř, přidáme ovoce z pánve, přelijeme šťávou a podáváme.
6
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, dýňovým nebo batátovým pyré...
7
Milovníci ořechů můžou před podáváním, přidat k ovoci do pánve ještě nasucho opražená nasekaná vlašská jádra.