• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa s ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kachní prsa s kůží
    • pepř mletý hrubě mletý
    • sůl
    • 100
      g hroznové víno bezsemenné, cca
    • 100
      g jablko - kyselejší, oloupané
    • červené víno (lze i bílé)
    • skořice - mletá špetka

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na rozpálené suché pánvi bez tuku smažíme prsa nejprve kůží dolů cca 5 - 7 minut, dle velikosti prsou.
2
Po otočení prsou smažíme z druhé strany prsa opět dle jejich velikosti cca 5 minut, kdy do pánve s tukem můžeme (nemusíme) vložit provonět rozmáčknutý česnek nebo snítku rozmarýnu nebo tymiánu, které v době hnědnutí z tuku odstraníme.
3
Během smažení prsou si rozpálíme troubu na 220 stupňů, osmažená prsa přendáme do zapékací misky nebo kastrolku, přelijeme lžící tuku z pánve, mírně osolíme a dáme do trouby (již vypnuté) na cca 5 minut dojít.
4
Během odležení prsíček si z pánve slijeme tuk stranou, do pánve s výpekem (ne s tukem) přidáme cca necelý decilitr vína, který necháme zprudka odpařit a ke konci, až se nám začne víno "táhnout"přidáme nejprve na plátky nebo tenké hranolky pokrájené jablko, které necháme krátce ve vínu povařit s malou špetkou skořice a poté přisypeme a necháme prohřát i kuličky hroznového vína (velké můžeme přepůlit).
5
Prsa pokrájíme na plátky, rozložíme do vějíře na talíř, přidáme ovoce z pánve, přelijeme šťávou a podáváme.
6
Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, dýňovým nebo batátovým pyré...
7
Milovníci ořechů můžou před podáváním, přidat k ovoci do pánve ještě nasucho opražená nasekaná vlašská jádra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa s ovocem

Kachní prsa s ovocem

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Kachní prsa na švestkách

Kachní prsa na švestkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hroznové víno Jablko Kachní prsa Pepř mletý Skořice - mletá Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

32
Jogurtovotvarohový cheesecake s lesním ovocem
Jogurtovotvarohový…
26
Plněné ořechové rohlíčky
Plněné ořechové rohlíčky
23
Buřty na pivu
Buřty na pivu
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Knedlíčky ze strouhanky
Knedlíčky ze strouhanky

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Zpěvák Michal Hrůza smutní: Zemřel mu tatínek

Zpěvák Michal Hrůza smutní: Zemřel mu tatínek

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jablkovým sosem
Kachní prsa s jarním salátem
Kachní prsa s jarním salátem
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s nudlovým salátem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa s ovocem
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se salátem s ořechy
Kachní prsa se smetanovým medvědím česnekem
Kachní prsa se smetanovým medvědím…
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact