Měkká a šťavnatá kachní prsa s dozlatova vypečenou kůžičkou, podávaná na salátu ze soba nudlí s orestovanou cibulí, zelím a paprikou, proužky sladkého žlutého melounu, lístky voňavé máty a koriandru, zalitém pikantní sladkokyselou zálivkou.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Kůži na kachních prsou nařežte do kříže. Rozpalte pánev a vložte do ní prsa kůží dolů. Opékejte při střední teplotě 8 minut. Prsa otočte a opékejte další 2 minuty, pak je 10 minut pečte v troubě. Hotové maso nechte asi 5 minut odpočinout.
2
Připravte zálivku. Chilli papričku a jarní cibulku nasekejte nadrobno, přidejte lisovaný česnek, strouhaný zázvor a ostatní ingredience. Zálivku dobře prošlehejte. Uvařte nudle podle návodu, slijte je do cedníku, propláchněte studenou vodou a vysypte do mísy.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na tenké plátky. Po 3 minutách přidejte na proužky pokrájené papriky i zelí a restujte asi 5 minut. Zatím oloupejte meloun a nakrájejte ho na malé proužky. Restovanou zeleninu a meloun vmíchejte k nudlím, přidejte většinu zálivky, lístky máty i koriandru.
4
Nudle rozdělte na talíře. Maso nakrájejte na plátky a rozprostřete ho na ně. Podávejte se zbylou zálivkou.