Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky). Posypeme zázvorem a špetkou skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zakryté při 150 °C.
2
Nepodléváme, nepoléváme šťávou. Když zbývá ještě přibližně 40 min., obložíme vypeckovanými půlenými švestkami. Švestky trošku posolíme, posypeme skořicí, zázvorem a dáme do nich ten jeden zbylý hřebíček. Až se rozpečou a začnou bublat, kachnu polejeme šťávou, stále pečeme zakryté.
3
Když zbývá asi 25 min., znovu polejeme a necháme dopéct odkryté při 200 °C, aby prsa měla krásně propečenou kůrčičku. Až se dopečou, rozpůlíme podélně a servírujeme.
4
Jako přílohu doporučuji bramborový knedlík a špenát. Maso a knedlíky polejeme švestkovou omáčkou, která nám vznikla při pečení. Jako vhodné pití doporučuji černé pivo nebo Svatovavřinecké víno.
výborné, rozhodně zařadíme do častějších oblíbených jídel. švestky jsem přidávala po více než hodině pečení, v receptu není zmíněno co s medem, ale po ochutnání omáčky ke konci pečení, je zřejmé, že potřebuje přisladit. shodli jsme se, že jsme lépe připravenou kachnu ještě nejedli.