Oblíbené kachní maso lze připravovat různě. Originální pokrm s grilovanými fíky a sladkou omáčkou z medu a sušené levandule si určitě zamilujete. Dokonalé spojení chutí ještě vyšperkujte skleničkou vína a večeře pro všední i slavnostní dny je hotová.
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte ocet a olej, přidejte levanduli, osolte a okořeňte a nechte, aby se vůně a chutě rozležely. Elektrický gril rozpalte na střední teplotu a 4 až 5 minut grilujte kachní prsa kůží dolů, až zezlátnou a kůže bude křupavá.
2
Snižte teplotu grilu a opékejte ještě 3 až 4 minuty, až je maso středně propečené. Dejte stranou na teplé místo, zakryjte alobalem a nechte maso asi 5 minut odpočívat. Fíky grilujte minutu až dvě řeznou stranou dolů. Podávejte s plátky kachních prsou, lístky čekanky a s fíky, přelité omáčkou.