• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na fících
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa na fících

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
4fotografie
Nahrát fotku
 

Oblíbené kachní maso lze připravovat různě. Originální pokrm s grilovanými fíky a sladkou omáčkou z medu a sušené levandule si určitě zamilujete. Dokonalé spojení chutí ještě vyšperkujte skleničkou vína a večeře pro všední i slavnostní dny je hotová.

Suroviny

4 porce
  • Na omáčku
    • sůl
    • 1
      lžíce olivový olej
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce červený vinný ocet
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžička levandule (sušená)
    • 4
      ks fíky (čerstvé)
    • 2
      ks čekanka (1x bílá, 1x červená)
    • 300
      g kachní prsa (s kůží)

Postup přípravy receptu

1
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte ocet a olej, přidejte levanduli, osolte a okořeňte a nechte, aby se vůně a chutě rozležely. Elektrický gril rozpalte na střední teplotu a 4 až 5 minut grilujte kachní prsa kůží dolů, až zezlátnou a kůže bude křupavá.
2
Snižte teplotu grilu a opékejte ještě 3 až 4 minuty, až je maso středně propečené. Dejte stranou na teplé místo, zakryjte alobalem a nechte maso asi 5 minut odpočívat. Fíky grilujte minutu až dvě řeznou stranou dolů. Podávejte s plátky kachních prsou, lístky čekanky a s fíky, přelité omáčkou.

RADA: Jak dlouho vydrží drůbeží maso v lednici?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachní prsa s jarním salátem

Kachní prsa s jarním salátem

Fíkové čatní

Fíkové čatní

Kachní paštika

Kachní paštika

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kachní FOOD
Maso Drůbeží Březen Duben Květen Červen Oběd Večeře Grilování Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čekanka Červený vinný ocet Fíky Kachní prsa Levandule Med Olivový olej Pepř mletý Sůl

Jak naporcovat kuře?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Jak naporcovat kuře?

Poslední sledované recepty

84
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
58
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
50
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
41
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Kachní paštika
Kachní paštika
Kachní prsa a bramborové suflé
Kachní prsa a bramborové suflé
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa na švestkách
Kachní prsa na švestkách
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na fících
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact