Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během marinování maso občas promícháme.
Očištěnou zeleninu si pokrájíme na menší kusy. Mrkev, pórek a řapíkatý celer na plátky a brokolici na menší růžičky.
3
Naložené maso necháme okapat a vložíme ho do rozpálené pánve s troškou oleje osmažit ze všech stran dozlatova za občasného promíchání. Pak maso vyndáme stranou a do pánve po mase nasypeme zeleninu, kterou krátce zprudka osmažíme, poté přilijeme zbylou marinádu, ve které jsme rozmíchali solamyl a přilijeme i trochu vývaru.
4
Pánev zaklopíme a zeleninu krátce podusíme. Nesmíme ji rozdusit, děláme pouze na skus! K zelenině přisypeme maso, dle chuti opepříme, kdo rád pikantní jídla, může k zelenině přidat i trošku nasekané chilli papričky.
5
Vše společně promícháme, případně dosolíme nebo přidáme trošku sojovky a můžeme podávat.
6
Podáváme nejlépe s rýží, ale ani bramborová příloha není špatná.