Vynikající pochoutka výrazné chuti ovoněná brandy - to je kachní paštika, kterou si nejlépe vychutnáte s čerstvým pečivem. Lahodná a zároveň vydatná víkendová snídaně, svačina či večeře potěší i náročnější strávníky.
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte.
Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol. Játra nechte zchladnout a pomelte je najemno.
Kachní maso a játra promíchejte, ochuťte čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
3
Paštika vydrží v ledničce 4 dny. Pokud ji chcete uchovávat delší dobu, naplňte jí skleničky s uzávěrem a 60 minut je sterilujte. Pak ji lze v temnu a chladu skladovat i několik měsíců.