Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout. Potom podlejeme trochou vody (nebo pivem) a přidáme koření na guláš, špetku majoránky, dosolíme a dusíme asi hodinu a půl (kachna je tvrdší než kuře). Průběžně mícháme a podléváme dle potřeby.
2
Po hodině a půl přidáme plechovku červených fazolí a malou plechovku Mungo klíčků. Necháme dále dusit asi půl hodiny. Nakonec přidáme pálivý Ajvar, nebo jinou pálivou směs a necháme dodělat asi 10min. Můžeme zahustit strouhankou pokud je třeba. Podáváme s čerstvým rohlíkem nebo s čím chcete.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ladia -
|31. 3. 2010 16:08
Mohu se zeptat? Nejedná se spíše o guláš pro BrněNské chlapy?
alena slavíková
|13. 1. 2010 18:22
Dnes jsem zkoušela a super, nevěřila jsem tomu, když jsem to četla.
Vítězslav Macháček
|8. 8. 2009 17:14
Klíčky samozřejmě vynechat můžete :-)
Ladia -
|4. 8. 2009 11:26
Brněnské ;-)
marie mateju
|28. 7. 2009 19:38
zajímavej recept,jen malej dotaz -můžu vynechat ty klíčky,?nemám je moc ráda-neovlivní to moc chut,?
Di -
|27. 7. 2009 07:39
Macháčku, to se Vám povedlo! Konečně recept, který tu není na každé "rohu"! Vyzkouším, i když třeba ne přesně se všemi ingrediencemi, tak alespoň jako inspiraci na trochu jiný guláš. Kachní žaludky jsou skvělý materiál.