Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet.
2
Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a necháme nasucho opéct dozlatova v troubě nebo na pánvi. Po zchladnutí nasypeme do mísy zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
3
K nasáklým rohlíkům přidáme rozšlehané vejce, drobně pokrájené maso, hrubě nastrouhanou cuketu a nasekaný česnek, drobně pokrájenou papriku a cibulky i s částí zelené natě, osolíme, ochutíme kořením dle chuti a promícháme.
4
Kachnu před plněním vyndáme z chladna alespoň o hodinu až dvě dříve z chladničky. Připravenou nádivkou kachnu naplníme, otvor kachny zpevníme nití nebo jehlicemi a položíme do pekáče na silnější plátky pokrájené větší cibule, která nám zabrání přilepení kůže ke dnu. Je také možné dát kachnu na mřížku vytvořenou ze špejlí.
5
Kachnu podlijeme troškou vody, pokmínujeme dle chuti a zaklopíme. Vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny. Poté odklopíme, kachnu obrátíme a za občasného podlití dál pečeme zakrytou zhruba další hodinu. Po hodince odklopíme a za občasného podlití a přelití výpekem dopékáme dozlatova, dle potřeby můžeme kachnu ještě otočit.
6
Hotovou kachnu vyndáme a necháme na kamnech cca 5 minut odpočinout, pak porcujeme a podáváme.
7
Podáváme s knedlíkem dle chuti, s červeným nebo bílým dušeným zelím, případně s dušenou sladkokyselou červenou řepou, to už záleží na chuti každého.