Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte pečte při 180 °C. Asi po 10 minutách podlijte vínem, nadále podlévejte vývarem. Po 90 minutách odkopte a pečte ještě 30 minut dozlatova. Mezitím nakrájejte zelí a za občasného podlévání vodou duste je doměkka. Na hluboké pánvi rozehřejte sádlo a orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí s kmínem a rozinkami a podlijte trochou vody. Dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem. Uvařte knedlíky. Do vody namočte rozinky. Rohlíky nakrájejte na kostičky, přisypte mouku a osolte. Promíchejte se žloutky, mlékem a rozinkami. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Rozdělte ho na polovinu a ve strešové fólii vytvarujte knedlíky. Vařte z každé strany asi 14 minut.