Teda do byla ňamka, všem se dělaly boule za ušima, vřele doporučuji. Nebylo to vůbec mastné, a necítili jsme se těžce. :-)
V receptu to tak je, vždy ji lehce ostrouhám na struhadle na větších otvorech, jde to rychle a dobře.
To se musí kurka z housky orezat? Musí se to?Proč?
Tuhle kachničku dělám velmi často. Housku nastrouhám na hrubém struhadle (velké díry), hrnek je 1/4 l) vlašské ořechy nasekám , přidám rozpuštěný tuk a 1 vejce Když je kachnička větší dělám nádivku z 1,5 dávky. Vše podle receptu. Ořechy vlašské pouští olej a nádivka je krásně spojená Nechápu, jak se to nepovedlo paní Milusch.
V receptu jsou jsou uveden y 2 hrnky nastrouhane housky,coz je urcite vic,nez 60 g.
Muzete mi nekdo z pritomnych, kdo tento recept zkousel, vysvetlit, jak mam ziskat na nadivku z 60 g str. housky, 60 g sek orechu, 60 g tekuteho masla a 1 vejce ziskat patlavou hmotu vice tekutou, nez sypkou, ktera by se podobala normalni nadivce? Ja jsem dala vse podle receptu, vysledek - hmota absolutne sucha podobajici se spis zmolence na kolac, pridala jeste jedno vejce, nic. Nacpala jsem to do kachny, vysledek, zustalo to tuhe, ne kypre, jako normalni nadivka, kterou delam do kurete. Pro priste budu delat tu "mou" nadivku, je taky orechova, ale kypra, mekka, vyborne chutna. Abych vas nenapinala, pridam recept: 2 zemle nakrajet, teple mleko, 1-2 zlotky, osolit, petrzel, spetku muskat. kvetu, hrstku vl. orechu, z bilku snih, trochu strouhanky. Vse zamichat.Je vyzkousena, vyjde to asi tak na tu jednu kachnu, na kure mi dost zbyde, do toho kurete se to nevejde!A jeste podotykam, ze "Apfelmus" - jabl. omacku dostanete v sousednim Nemecku v kazdem krame.
Velmi dobré, lehce stravitelné, žravé. Vřele doporučuji.
Dnes byla k obědu. Prostě úžasné, pohádka!!!
Vynikající!
Je výborná, lehce stravitelná. Dělala jsem jí již dvakrát a stojí to za to. Je to recept Karla Gotta a můj manžel to zhodnotil slovy "ten Gott, ten si žere".Nádivku jsem připravila z 1,5 dávky.