Kachničku jsem den předem nasolila, potřela pomádou (smícháme: lehce rozpuštěný med, šťávu z 1 pomeranče, špetku pepře a červené papriky, roztlučený hřebíček, kmín, mletý rozmarýn). Naplnila jsem ji jablky a pomeranči s hřebíčkem a dala odležet přikrytou v pekáči do lednice.
Kachničku peču při teplotě 250 °C cca 15-25 minut, pak uberu na 150-170 °C a pomalu peču asi 3 hodiny, průběžne podlévám výpekem. Po upečení sliju výpek, vytáhnu z kačky jablka, pomeranče vložím do výpeku a vše v hluboké nádobě ponorným mixérem rozmixuji v polohustou omáčku - nezahuštuji, dle potřeby dochutím.
3
Podávám s bramborovým knedlíkem, červeným zelím s hrozny, zalité červeným vínem. Poliju omáčkou. Omáčka je výborná, i když Vám nezbyde zelí, lze jí nastavit (voda, mouka) a podávat k zbylému masu s houskovým knedlíkem.
Ahoj, tak dnes jsem poprvé pekla kachnu podle tohoto receptu a ... výýýýbornááá kačenka. Bohužel sem nesehnala pomeranč, ale nahradila sem ho 1/2 citronu a hodně medu. chváááálííím
Milan Kadlec
|12. 3. 2009 13:54
Ahoj všem, zkoušel jsem tento výborný recept, kachnička super, jako přílohu jsem udělal knedlíky s petrželkou, vřele doporučuji. Posup na knedlíky je následující (počítám čtyři porce): na kostky nakrájet cca 15 rohlíků, přidat k nim do mísy nadrobno nasekanou kudrnku (čím víc tím líp), zalít mlékem, přidat 3 vejce, polohrubou a hrubou mouku, špetku muškátového květu, sůl, kypřící prášek do pečiva,pořádně promíchat. Z těsta jsem udělal v rukách koule, které jsem vařil 20 minut v neosolené vodě.Mně to moc chutnalo, tak uvidíte.