• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
Napište svůj komentář k receptu

Kachna s fíkovým zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna s fíkovým zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks cibule
    • 200
      g celer
    • 1
      ks pórek
    • 4
      ks mrkev
    • 600
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks kachna
  • Na zelí:
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 1
      ks skořice
    • pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 100
      ml červené víno
    • 1
      kg červené zelí
    • 2
      lžíce med
    • 200
      ml jablečný džus
    • 8
      ks fíky
    • 2
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk. Cibuli, mrkve, celer a pórek nakrájejte a rozložte na plech. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Kachnu průběžně přelévejte a občas otočte, pečte doměkka (asi 2 hodiny). Nakrouhejte zelí. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte zelí a 10 minut poduste. Podlijte vínem a džusem, přidejte bobkový list, balzamiko a skořici. Duste asi 25 minut, podle potřeby podlijte. Fíky nakrájejte na měsíčky, smíchejte je s medem a vmiste do zelí. Osolte, opepřete. Vyjměte bobkový list a skořici a udržujte v teple. Zeleninu rozmixujte a ještě dohladka propasírujte. Z výpeku sesbírejte tuk, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vmíchejte propasírovanou zeleinu. Kachnu podávejte se zelím a omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

Trhaná kachna / husa se zelím a bramborovými noky

Trhaná kachna / husa se zelím a…

Pečená kachna s červeným zelím

Pečená kachna s červeným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Přílohy Knedlíky Drůbeží Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Celer Červené víno Červené zelí Cibule Drůbeží vývar Fíky Jablečný džus Kachna Med Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Skořice Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Selská směs

Selská směs

Pečený losos

Pečený losos

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

138
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
37
Švestková povidla
Švestková povidla
37
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Kachna po staročesku
Kachna po staročesku
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou - nejen velikonoční
Kachna s nádivkou z remosky
Kachna s nádivkou z remosky
  • Recepty.cz
  • Kachna s fíkovým zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact