Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk. Cibuli, mrkve, celer a pórek nakrájejte a rozložte na plech. Osolte, opepřete a podlijte vodou. Kachnu průběžně přelévejte a občas otočte, pečte doměkka (asi 2 hodiny). Nakrouhejte zelí. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte zelí a 10 minut poduste. Podlijte vínem a džusem, přidejte bobkový list, balzamiko a skořici. Duste asi 25 minut, podle potřeby podlijte. Fíky nakrájejte na měsíčky, smíchejte je s medem a vmiste do zelí. Osolte, opepřete. Vyjměte bobkový list a skořici a udržujte v teple. Zeleninu rozmixujte a ještě dohladka propasírujte. Z výpeku sesbírejte tuk, přidejte smetanu a přiveďte k varu. Vmíchejte propasírovanou zeleinu. Kachnu podávejte se zelím a omáčkou.