Pečená kachna patří k tradičním pokrmům české kuchyně, které naše babičky i prababičky připravovaly především ke slavnostnějším příležitostem. Obvykle se podává s červeným nebo bílým zelím a bramborovým, případně houskovým knedlíkem.
Martin410 ne to je recept na pečenou kachnu a ne recept na horkovzdušnou troubu ???
Fantastickááááá, večer nasolím, ráno dám piecť, no čo iné si môžem priať, medzi tým zelíčko a knedlu urobím, no paráááda...mňááám
Dnes jsem pekla kachnu dle tohoto receptu. Jedním slovem báseň. :-)
Dělal jsem. SUPER. Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem. PS: Měl jsem maďarskou kachnu, která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší. Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech hodinách zjistit. Ještě jednou díky za recept.
Recept peckový 8-) ale takový můj poznatek nasolit nechat přes noc a trošičku pragandy na vršek co to udělá s kurčičkou přátelé to je neuvěřitelné ;-)
Vse OK ale pripekla se !!!
To jsi měla asi nějakou starou mechu co? Já to takto peču několik let a je výborná. 8-)
Tak jsem je obě naráz upekla, jsou skvělé. Nepeču celé 4 hodiny, tak 3 - 3 1/2 podle velikosti. A když oddělám víko (dnes alobal), zvýším teplotu na maximum, jen horní ohřev, a peču chvíli, dokud kachna nezezlátne. I tak odpadává maso od kosti.
Kachnu už jinak nepeču. Letos se chystám upéct 2 naráz, použiji na zakrytí alobal. Tak doufám, že to vyjde. <3 ;-)
Já ji pekla přesně podle receptu a byla měkká nejspíš se jednalo o starší kachnu a nebo slabší troubu :-)
Já teda jako nevím, jak jste to pekli, ale po 4 hodinách na 120°C a půl hodině na 180°C byla pořád dost tuhá.. :-( :-\
Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.
Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.
Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.
Mnam!!! Moje prvni kachna a nemela chybu. Diky :-)
Naprosto úžasná cesta k výborné pečené kachně. Sousloví, že v jednoduchosti je krása, tento recept dokonale vystihuje. Děkujeme :-* 8-)
"Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky." a proto jako ilustracni obrazek mate zeli bile s houskovym knedlikem, ach jo :-)
Tak dnes jí jdu péct podruhé.Poprvé neměla chybu,tak doufám že i tentokrát <3 :-)
A kolik je z toho pečení sosu na omaštění,když se nepodlévá!! Na talíři nesmí být se zelím a knedlíkem nasucho!!!
Proč tady píše "třeba Vodňanskou" To psal zjevně nějakej poskok toho odpornýho estébáka bureše! Nekupujete Vodňanskou drůbež ani nic jiného od tý odporný bolševický kreatury!
Výborný recept, dělám v elektrickém pečícím hrnci na 100 deg C asi 5 hodin a dopeču kůrčičku v troubě.
Opravdu výborný způsob jak upéct kachnu. I když ji jinak nemusím, tak v této úpravě je dokonalá. U nás byla už po několikáté.
Kachna byla výborná, maso úplně odpadlo od kostí... Pekli jsme 4 hodiny + 15 minut odkryté.
To je recept na horkovzdušnou troubu ?
Díky moc. Kachnu jsme dělali po několikáté a tato byla nejzdařilejší. Samozřejmě je to skvělým dochucením ale tak křehkost! Jinak už ji nikdy dělat nebudeme. Super! Po 5h jsme jsme bez tuku tvořili kůrčičku cca dalších 40 min.
Dnes jsem kachnu dělala a byla jsem pochválená moc se povedla,výborný recept :-)
To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.
Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)
Skvělá, doporučuju......nevěřila jsem tomu, vždy jsem podlévala a stále se na ni dívala, ale tento velmi prostý recept je ten nejlepší......jak se říká, v jednoduchosti je krása a taky chuť ;-)
:-) je výborná, z toho sosíku si uděláme ještě nasládlou omáčku s medem. A houskový knedlík není vůbec špatný. Z Německa si dovezeme ty klouzavý knedle a mňam. <:-)
já to taky nejak asi pomotal 5 hodin a ještě není . asi mam jinou troubu nebo co , ale voni krasne . tak snad se doděla :-\
To je pravda. Klamání spotřebitele a chlubení se cizím peřím :-D Vychcaní čecháčci. Kachna mohla být i z NL !!!
Tak si si jí měla pořádně umýt a vysušit :-D :-D
prosím o radu , při pomalém pečení kachny jsem v pekáči měla plno krve, děkuji Daniela
Vynikající! Dělala jsem dnes a opravdu skvělá. Jen jsem nechala déle pést odkryté, ať je pěkně křupavá kůžička.
Naprosto dokonalý recept, kachna je vynikající, měla jsem slovenskou kachnu z penny marketu a velmi doporučuji :-) :-) :-)
Kachna pomalu pečená je nejlepší, navíc kůrčičku vyrobíme, když na závěr sundáme víko. Peču i déle a na méně stupňů, třeba jen 100 nebo 90. :-[
Odlití tuku na závěr a krátké dopečení na vyšší teplotu je lepší. Ovšem jde to doporučit i bez přihlouplého pindání, Pytlíku.
Brouk žvaní pekl se tu kachnu podle tohoto receptu hodněkrát a je supr
Co to je vodňanská kachna... Ve Vodňanech jsou jen jatka, tedy drůbež dovezená odkudkoliv.
Velmi špatný recept, který postrádá menší detail a tím i vyhlídku na úspěch. Tím detailem je odlévání tuku. Kachna ho uvolní velké množství a bez jeho odlévání to bude jen udušená kachna s měkkou tučnou kůží, kterou můžete rovnou vyhodit. Sice se říká, že v jednoduchosti je krása, ale ne vždy a za každou cenu. Tady ta jednoduchost je stejná, jako když si koupíte v supermarketu plastovou misku s knedlo-vepřo-zélo a dáte jej do mikrovlnky. Děkuji, nechci (recept ani jídlo z misky).
Dnes jsem poprvé vyzkoušela a bylo to výborné. Budu ji takto už dělat pokaždé. :-)
Vyzkoušeno! Jen po těch 4 hodinách jsem jí otočila aby se upekla taky kůže zespoda a pak zase zpět. Což je další hodina navíc. Jinak fakt dobrý. Díky za recept :-)
Ahojda,tak se zítra chystám péct podle tohoto receptu ,tak jsem zvědavá jak to dopadne. A myslím,že Vodňanská kachna je nejlepší . A ten pán co si pro ně jezdí do zahraničí asi o kachnách moc neví ;-)
Jasně, odborník z Vodňan :-)
lepší kachnu jsem nejedl opravdu pecka budu jí takhle dělat dál opravdu doporučuju :-P
"zahraniční"? A co takhle kachna, co lítá Vám nebo sousedovi po dvoře?
skusím a uvidím
Jardo, ty vodňanské kachny nejen že se vyrovnají těm "zahraničním", ale následkem chovatelské poctivosti jsou popdstatně lepší. Jedině francouzské jim mohou podat ruku. Vím to, jsem skutečný odborník.
Dneska jsem jí pekla a můžu říct že výborná dlouho jsem si tak nepochutnala :-) jen jsem myslela že to nevydržím se tam nepodívat ale vydržela a výsledek stojí za to. Moc děkuju za super receptík už jsem ho doporučila dál
Poprvé jsem dělala kachnu a musím říct, že byla úžasná. Velmi šťavnatá. Jen se málo vypekla. Nevím zda to bylo kachnou či způsobem pečení. Kachnu jsem měla domácí a tak nebylo potřeba žádného dochucování. Kmín jsem tam nedávala.
Jak říká můj syn- delišis. Je výborná!!!!!
Ta technologie je v pořádku, co stojí ale za prd je ta Vodňanská kachna, vůbec to ani jako kachna nechutná škoda peněz! Pro kachnu tedy raději za hranici - jako pro všechno. Janda
tak zapni troubu :-)
Tak to seš trouba, protože to funguje skvěle
stojito za prd pecu 5 hodin anic