• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna pomalu pečená
Napište svůj komentář k receptu

Kachna pomalu pečená

autor: nem0cze
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 333
doba přípravy: 270 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečená kachna patří k tradičním pokrmům české kuchyně, které naše babičky i prababičky připravovaly především ke slavnostnějším příležitostem. Obvykle se podává s červeným nebo bílým zelím a bramborovým, případně houskovým knedlíkem.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • kmín
    • 1
      ks kachna nejméně 2kg

Postup přípravy receptu

1
Kachnu (např. vodňanskou) osolíme a okmínujeme z obou stran (teda i uvnitř).
2
Dáme do pekáče na záda a přiklopíme víkem. Dáme ji do trouby a zapneme na 120°C.
3
Nepodléváme ani nevymažeme pekáč, jen prostě dáme do trouby.

RADA: Jaké chyby se často dělají při vaření?

4
Kachnu necháme v troubě saunovat celé 4 hodiny aniž bychom troubu otevřeli.
5
Bude dost těžké tomu odolat, ale vydržte to! Výsledek stojí za to!

RADA: Jak na šťavnaté kuře s dokonalou kůrčičkou?

6
Po 4h saunování sejmeme víko pekáče, zvedneme teplotu na 150-180°C a kachnu dopečeme do křupava během dalších 30-20 minut.
7
Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky.

RADA: Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? Mrkněte na VIDEO!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou

Kachna s rozinkovým zelím

Kachna s rozinkovým zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniell | 16. 12. 2021 19:06

    Martin410 ne to je recept na pečenou kachnu a ne recept na horkovzdušnou troubu ???

  • Eva F. | 26. 12. 2017 00:44

    Fantastickááááá, večer nasolím, ráno dám piecť, no čo iné si môžem priať, medzi tým zelíčko a knedlu urobím, no paráááda...mňááám

  • Daniela | 29. 4. 2017 17:27

    Dnes jsem pekla kachnu dle tohoto receptu. Jedním slovem báseň. :-)

  • Jirka | 28. 3. 2017 11:22

    Dělal jsem. SUPER. Jen jsem ji po rozmrazení osolil a okmínoval a dal na noc do chladničky. Už nikdy nebudu připravovat kachnu jiným způsobem. PS: Měl jsem maďarskou kachnu, která se jen rozpadala. Možná, že nějaká z domácího chovu, která běhá, bude asi doba o trochu delší. Domnívám se, že by to šlo po těch čtyřech hodinách zjistit. Ještě jednou díky za recept.

  • Pepan | 25. 2. 2017 19:37

    Recept peckový 8-) ale takový můj poznatek nasolit nechat přes noc a trošičku pragandy na vršek co to udělá s kurčičkou přátelé to je neuvěřitelné ;-)

  • Vlastik | 2. 1. 2017 22:28

    Vse OK ale pripekla se !!!

  • Michaela Brožíková
    Michaela Brožíková | 30. 12. 2016 19:20

    Dnes přesně podle receptu a mooc se povedlo :-)

  • Dana | 25. 12. 2016 18:26

    To jsi měla asi nějakou starou mechu co? Já to takto peču několik let a je výborná. 8-)

  • Lidka | 24. 12. 2016 00:05

    Tak jsem je obě naráz upekla, jsou skvělé. Nepeču celé 4 hodiny, tak 3 - 3 1/2 podle velikosti. A když oddělám víko (dnes alobal), zvýším teplotu na maximum, jen horní ohřev, a peču chvíli, dokud kachna nezezlátne. I tak odpadává maso od kosti.

  • jana.vanakova | 23. 12. 2016 06:22

    Skvělá kachna, děkuji moc za recept, jinou dělat nebudu...

  • Lidka | 17. 12. 2016 23:45

    Kachnu už jinak nepeču. Letos se chystám upéct 2 naráz, použiji na zakrytí alobal. Tak doufám, že to vyjde. <3 ;-)

  • Karolína | 17. 12. 2016 23:09

    Já ji pekla přesně podle receptu a byla měkká :) nejspíš se jednalo o starší kachnu a nebo slabší troubu :-)

  • Karolína | 3. 12. 2016 13:10

    Já teda jako nevím, jak jste to pekli, ale po 4 hodinách na 120°C a půl hodině na 180°C byla pořád dost tuhá.. :-( :-\

  • Pavla | 12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Pavla | 12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Pavla | 12. 11. 2016 20:16

    Štávy na omaštění je víc než dost. Určitě budete mile překvapeni. Já už jinak kachnu nepeču, jen střídám jednou s kmínem a příště s majoránkou. Hlavně odolat a neotevírat. Ještě přidám, že kachna by měla být osušená a když necháte bez otevření 5 hodin, tak je i krásně opečená.

  • Polly | 6. 11. 2016 15:44

    Mnam!!! Moje prvni kachna a nemela chybu. Diky :-)

  • Hulza | 23. 10. 2016 19:34

    Naprosto úžasná cesta k výborné pečené kachně. Sousloví, že v jednoduchosti je krása, tento recept dokonale vystihuje. Děkujeme :-* 8-)

  • Pastor | 18. 10. 2016 19:02

    "Jako přílohu doporučuji červené zelí a bramborové knedlíky." a proto jako ilustracni obrazek mate zeli bile s houskovym knedlikem, ach jo :-)

  • Svatoslav | 20. 8. 2016 10:03

    Tak dnes jí jdu péct podruhé.Poprvé neměla chybu,tak doufám že i tentokrát <3 :-)

  • Petr | 7. 8. 2016 17:34

    A kolik je z toho pečení sosu na omaštění,když se nepodlévá!! Na talíři nesmí být se zelím a knedlíkem nasucho!!!

  • satan | 11. 6. 2016 12:15

    Proč tady píše "třeba Vodňanskou" To psal zjevně nějakej poskok toho odpornýho estébáka bureše! Nekupujete Vodňanskou drůbež ani nic jiného od tý odporný bolševický kreatury!

  • ID | 26. 3. 2016 19:08

    Výborný recept, dělám v elektrickém pečícím hrnci na 100 deg C asi 5 hodin a dopeču kůrčičku v troubě.

  • Lada | 4. 3. 2016 20:45

    Opravdu výborný způsob jak upéct kachnu. I když ji jinak nemusím, tak v této úpravě je dokonalá. U nás byla už po několikáté.

  • xninax | 3. 11. 2015 19:47

    Kachna byla výborná, maso úplně odpadlo od kostí... Pekli jsme 4 hodiny + 15 minut odkryté.

  • Martin410 | 20. 8. 2015 17:31

    To je recept na horkovzdušnou troubu ?

  • blazek007 | 26. 6. 2015 08:02

    Vynikající!

  • Tom | 7. 6. 2015 22:01

    Díky moc. Kachnu jsme dělali po několikáté a tato byla nejzdařilejší. Samozřejmě je to skvělým dochucením :) ale tak křehkost! Jinak už ji nikdy dělat nebudeme. Super! Po 5h jsme jsme bez tuku tvořili kůrčičku cca dalších 40 min.

  • Anička | 2. 5. 2015 13:57

    Dnes jsem kachnu dělala a byla jsem pochválená moc se povedla,výborný recept :-)

  • Ajinecka | 6. 4. 2015 11:14

    To nejdulezitejsi chybi. Kachnu nasolit den predem az pak upect jak se pise.

  • jarda | 5. 4. 2015 18:12

    Dnes vyzkoušeno podle tohoto receptu. Kachna měla 2. 30kg., + nádivka, takže měla cca 3 kg., proto jsem ji nechal na těch 120 stupňů 5 hodin, po otevření pekáče byla naprosto bombově udělaná, maso šlo od kostí samo, slil jsem cca dva hrnky tuku a dodělal na kůrku nějakých 20 minut na nějakých 160 stupňů. Děkuji za recept, kachnu už jinak dělat nebudu, naprostá špička..... :-)

  • Mária | 11. 3. 2015 08:43

    Skvělá, doporučuju......nevěřila jsem tomu, vždy jsem podlévala a stále se na ni dívala, ale tento velmi prostý recept je ten nejlepší......jak se říká, v jednoduchosti je krása a taky chuť ;-)

  • Ivetka | 13. 2. 2015 14:13

    :-) je výborná, z toho sosíku si uděláme ještě nasládlou omáčku s medem. A houskový knedlík není vůbec špatný. Z Německa si dovezeme ty klouzavý knedle a mňam. <:-)

  • dominik | 8. 1. 2015 14:00

    já to taky nejak asi pomotal 5 hodin a ještě není . asi mam jinou troubu nebo co , ale voni krasne . tak snad se doděla :-\

  • Tonda | 4. 1. 2015 09:05

    To je pravda. Klamání spotřebitele a chlubení se cizím peřím :-D Vychcaní čecháčci. Kachna mohla být i z NL !!!

  • Iveta | 31. 12. 2014 15:58

    Tak si si jí měla pořádně umýt a vysušit :-D :-D

  • Daniela | 26. 11. 2014 22:41

    prosím o radu , při pomalém pečení kachny jsem v pekáči měla plno krve, děkuji Daniela

  • Jana | 16. 11. 2014 14:16

    Vynikající! Dělala jsem dnes a opravdu skvělá. Jen jsem nechala déle pést odkryté, ať je pěkně křupavá kůžička.

  • Romana | 13. 8. 2014 17:55

    Naprosto dokonalý recept, kachna je vynikající, měla jsem slovenskou kachnu z penny marketu a velmi doporučuji :-) :-) :-)

  • Ewa | 8. 5. 2014 22:50

    Kachna pomalu pečená je nejlepší, navíc kůrčičku vyrobíme, když na závěr sundáme víko. Peču i déle a na méně stupňů, třeba jen 100 nebo 90. :-[

  • Mikuláš | 30. 4. 2014 17:22

    Odlití tuku na závěr a krátké dopečení na vyšší teplotu je lepší. Ovšem jde to doporučit i bez přihlouplého pindání, Pytlíku.

  • pajas | 12. 4. 2014 22:44

    Brouk žvaní pekl se tu kachnu podle tohoto receptu hodněkrát a je supr

  • Alf | 16. 2. 2014 07:59

    Co to je vodňanská kachna... Ve Vodňanech jsou jen jatka, tedy drůbež dovezená odkudkoliv.

  • Brouk | 16. 1. 2014 09:23

    Velmi špatný recept, který postrádá menší detail a tím i vyhlídku na úspěch. Tím detailem je odlévání tuku. Kachna ho uvolní velké množství a bez jeho odlévání to bude jen udušená kachna s měkkou tučnou kůží, kterou můžete rovnou vyhodit. Sice se říká, že v jednoduchosti je krása, ale ne vždy a za každou cenu. Tady ta jednoduchost je stejná, jako když si koupíte v supermarketu plastovou misku s knedlo-vepřo-zélo a dáte jej do mikrovlnky. Děkuji, nechci (recept ani jídlo z misky).

  • sobinka | 1. 1. 2014 17:23

    Dnes jsem poprvé vyzkoušela a bylo to výborné. Budu ji takto už dělat pokaždé. :-)

  • Pet | 1. 1. 2014 14:37

    Vyzkoušeno! Jen po těch 4 hodinách jsem jí otočila aby se upekla taky kůže zespoda a pak zase zpět. Což je další hodina navíc. Jinak fakt dobrý. Díky za recept :-)

  • Žaneta | 30. 12. 2013 16:29

    Ahojda,tak se zítra chystám péct podle tohoto receptu ,tak jsem zvědavá jak to dopadne. A myslím,že Vodňanská kachna je nejlepší . A ten pán co si pro ně jezdí do zahraničí asi o kachnách moc neví ;-)

  • rock | 26. 12. 2013 12:33

    Jasně, odborník z Vodňan :-)

  • Marián | 17. 11. 2013 19:41

    lepší kachnu jsem nejedl opravdu pecka budu jí takhle dělat dál opravdu doporučuju :-P

  • Kačka | 3. 11. 2013 15:13

    "zahraniční"? A co takhle kachna, co lítá Vám nebo sousedovi po dvoře?

  • draha | 29. 4. 2013 05:16

    skusím a uvidím

  • Pepík | 16. 2. 2013 15:58

    Jardo, ty vodňanské kachny nejen že se vyrovnají těm "zahraničním", ale následkem chovatelské poctivosti jsou popdstatně lepší. Jedině francouzské jim mohou podat ruku. Vím to, jsem skutečný odborník.

  • Lucka | 7. 1. 2013 21:24

    Dneska jsem jí pekla a můžu říct že výborná dlouho jsem si tak nepochutnala :-) jen jsem myslela že to nevydržím se tam nepodívat ale vydržela a výsledek stojí za to. Moc děkuju za super receptík už jsem ho doporučila dál

  • Ookami | 28. 12. 2012 16:02

    Poprvé jsem dělala kachnu a musím říct, že byla úžasná. Velmi šťavnatá. Jen se málo vypekla. Nevím zda to bylo kachnou či způsobem pečení. Kachnu jsem měla domácí a tak nebylo potřeba žádného dochucování. Kmín jsem tam nedávala.

  • kachnička | 26. 12. 2012 11:29

    Jak říká můj syn- delišis. Je výborná!!!!!

  • Nikijaho
    Nikijaho | 20. 12. 2012 12:36

    Perfektní recept, kachnu jsem dělala poprvé a skvěle se vydařila. :-)

  • JAnda | 1. 12. 2012 12:16

    Ta technologie je v pořádku, co stojí ale za prd je ta Vodňanská kachna, vůbec to ani jako kachna nechutná škoda peněz! Pro kachnu tedy raději za hranici - jako pro všechno. Janda

  • Verča | 7. 11. 2012 11:46

    tak zapni troubu :-)

  • Martin | 20. 4. 2012 16:22

    Tak to seš trouba, protože to funguje skvěle :)

  • petr | 9. 4. 2012 13:24

    stojito za prd pecu 5 hodin anic :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kachna Kmín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Bryndzová pomazánka

Bryndzová pomazánka

Brokolicová polévka se žampiony

Brokolicová polévka se žampiony

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

652
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Švýcarky - skořicové šneky
Švýcarky - skořicové…
31
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
31
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna plněná brambory
Kachna plněná brambory
Kachna po staročesku
Kachna po staročesku
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
Kachna s medovo-pomerančovou pomádkou
  • Recepty.cz
  • Kachna pomalu pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact