• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
Napište svůj komentář k receptu

Kachna pod stolem

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna pod stolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 750
      g brambory
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
2
Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsa pod peřinkou

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub Slupicki | 31. 5. 2009 12:59

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  • Alena Francová | 8. 3. 2008 01:07

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  • janule | 9. 10. 2007 11:31

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  • Jana | 3. 9. 2007 12:31

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  • Airan | 13. 3. 2007 08:49

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

  • madla | 13. 3. 2007 00:40

    Dotaz - jaká příloha?

  • Airan | 7. 1. 2007 18:33

    Marketko, jsem moc rada ze chutnalo:-)) Potesilo me to.

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:21

    samozřejmě dávám jedničku:o))))

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:20

    tak a jsme po obědě:o))musím říct,že to nemělo chybu,jen jsem místo bazalky použila mletý kmín.určitě budu opakovat:o))díky za recept který určitě doporučim dál...

  • Lenka | 3. 1. 2007 09:36

    Už se mi stýskalo po Vašich receptech!!!Mně se na vánoce povedla podle Apetitu kachna s brusinkovou nádivkou, ale tuhle taky vyzkoušíme, jen, co trochu zhubneme :-)

  • pupen Hons | 2. 1. 2007 22:58

    Airan, no toto! Super! Kachna, to je ončo:-)))

  • Květoslava B. | 2. 1. 2007 19:05

    Tak kachnička je v mrazáku, o víkendu jdu na to.

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 18:49

    děkuji a určitě vyzkouším,jen musim sjet někam pro kachničku:o))

  • Airan | 2. 1. 2007 17:37

    Nerozvari, uz jsem zkousela syrove podle receptu z labuznika a zustali tvrde. Sousedka mi poradila predvarit a byli akorat. Je to velmi jednoduche a malo pracne, brambory jsou velice chutne:-))

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 17:18

    Paní Arian recept je velmi zajímavý ale chtěla bych se zaptat na ty brambory nerozvaří se při dvou hodinovém vaření??nebo to tak má být a vysledek je neco jako bramborová nádivka??rády bych vyzkoušela..

  • Hana Rožníčková | 2. 1. 2007 11:32

    To musí být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Kachní maso Kmín Kysané zelí Paprika - sladká Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Jogurtový dort s jahodami

Jogurtový dort s jahodami

Dvoubarevné jablkové řezy

Dvoubarevné jablkové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Jogurtový tropik dort - nepečený

Jogurtový tropik dort - nepečený

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
18
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Dědictví Jiřího Krampola (†87): Závěť nedotáhl do konce

Dědictví Jiřího Krampola (†87): Závěť nedotáhl do konce

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Kaisera (70) ocenili na festivalu: Cenu převzala utajovaná dcera a vnučka!

Kaisera (70) ocenili na festivalu: Cenu převzala utajovaná dcera a vnučka!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact