• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
Napište svůj komentář k receptu

Kachna pod stolem

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna pod stolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 750
      g brambory
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
2
Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsa pod peřinkou

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub Slupicki | 31. 5. 2009 12:59

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  • Alena Francová | 8. 3. 2008 01:07

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  • janule | 9. 10. 2007 11:31

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  • Jana | 3. 9. 2007 12:31

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  • Airan | 13. 3. 2007 08:49

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

  • madla | 13. 3. 2007 00:40

    Dotaz - jaká příloha?

  • Airan | 7. 1. 2007 18:33

    Marketko, jsem moc rada ze chutnalo:-)) Potesilo me to.

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:21

    samozřejmě dávám jedničku:o))))

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:20

    tak a jsme po obědě:o))musím říct,že to nemělo chybu,jen jsem místo bazalky použila mletý kmín.určitě budu opakovat:o))díky za recept který určitě doporučim dál...

  • Lenka | 3. 1. 2007 09:36

    Už se mi stýskalo po Vašich receptech!!!Mně se na vánoce povedla podle Apetitu kachna s brusinkovou nádivkou, ale tuhle taky vyzkoušíme, jen, co trochu zhubneme :-)

  • pupen Hons | 2. 1. 2007 22:58

    Airan, no toto! Super! Kachna, to je ončo:-)))

  • Květoslava B. | 2. 1. 2007 19:05

    Tak kachnička je v mrazáku, o víkendu jdu na to.

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 18:49

    děkuji a určitě vyzkouším,jen musim sjet někam pro kachničku:o))

  • Airan | 2. 1. 2007 17:37

    Nerozvari, uz jsem zkousela syrove podle receptu z labuznika a zustali tvrde. Sousedka mi poradila predvarit a byli akorat. Je to velmi jednoduche a malo pracne, brambory jsou velice chutne:-))

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 17:18

    Paní Arian recept je velmi zajímavý ale chtěla bych se zaptat na ty brambory nerozvaří se při dvou hodinovém vaření??nebo to tak má být a vysledek je neco jako bramborová nádivka??rády bych vyzkoušela..

  • Hana Rožníčková | 2. 1. 2007 11:32

    To musí být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Kachní maso Kmín Kysané zelí Paprika - sladká Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

106
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
86
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
62
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
54
Zeleninovo-ovocný salát s dresingem
Zeleninovo-ovocný salát…
54
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact