• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
Napište svůj komentář k receptu

Kachna pod stolem

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna pod stolem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 750
      g brambory
    • 1
      kg kysané zelí
    • 500
      g cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka paprika - sladká mletá
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme povařit zelí s 0,5 l vody taktéž 10 minut. Cibuli nakrájíme a smícháme se zelím a červenou paprikou. Dáme na dno pekáče(větší). Kachnu zevnitř pořádně osušíme, posolíme a naplníme ochucenými brambory. Zašijeme. Já plním i krk. Položíme na zelí, osolíme ji, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě nezakrytou na začátku na 200 °C, pak snížíme na 180 °C asi po 20 minutách. Pečeme celkem 1 hodinu a 45 minut (podle trouby). Taková kachna je díky zelí báječně šťavnatá a křehká.
2
Říkáme tomu kachna pod stolem, protože na Štědrý den máme půst a pod stolem kachnu, prostě něco s křídlama, aby k nám přiletělo štěstí. Nevim zda ta kachna má na štěstí opravdu podíl, ale zatím to u nas funguje, vyzkoušejte to taky .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

Kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsa pod peřinkou

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jakub Slupicki | 31. 5. 2009 12:59

    Caues :-) tak to prave delam a myslim, ze to vypada dobre ;-) zatiim tak drzte palce :-)

  • Alena Francová | 8. 3. 2008 01:07

    Tak zítra jdu na to.Držte mi palce, kachnu dělám sama poprvé a jsem vděčná za každou radu. Dám vědět.

  • janule | 9. 10. 2007 11:31

    ahoj.jak poznám že je kachna hotová, je na to nějaký trik.děkuji

  • Jana | 3. 9. 2007 12:31

    Včera jsem recept vyzkoušela jako sváteční nedělní oběd. Ale protože jsme jenom dva, pekla jsem jenom dvě kachní čtvrtky. Brambory jsem naskládala pod kachnu i kolem ní a v průběhu pečení jsem je obracela v zelí, udělala se na nich kůrčička. Děkuji za vynikající recept!!!

  • Airan | 13. 3. 2007 08:49

    Madlinko, zadna, postaci ti brambory:-))

  • madla | 13. 3. 2007 00:40

    Dotaz - jaká příloha?

  • Airan | 7. 1. 2007 18:33

    Marketko, jsem moc rada ze chutnalo:-)) Potesilo me to.

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:21

    samozřejmě dávám jedničku:o))))

  • marketa englicka | 7. 1. 2007 12:20

    tak a jsme po obědě:o))musím říct,že to nemělo chybu,jen jsem místo bazalky použila mletý kmín.určitě budu opakovat:o))díky za recept který určitě doporučim dál...

  • Lenka | 3. 1. 2007 09:36

    Už se mi stýskalo po Vašich receptech!!!Mně se na vánoce povedla podle Apetitu kachna s brusinkovou nádivkou, ale tuhle taky vyzkoušíme, jen, co trochu zhubneme :-)

  • pupen Hons | 2. 1. 2007 22:58

    Airan, no toto! Super! Kachna, to je ončo:-)))

  • Květoslava B. | 2. 1. 2007 19:05

    Tak kachnička je v mrazáku, o víkendu jdu na to.

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 18:49

    děkuji a určitě vyzkouším,jen musim sjet někam pro kachničku:o))

  • Airan | 2. 1. 2007 17:37

    Nerozvari, uz jsem zkousela syrove podle receptu z labuznika a zustali tvrde. Sousedka mi poradila predvarit a byli akorat. Je to velmi jednoduche a malo pracne, brambory jsou velice chutne:-))

  • englicka marketa | 2. 1. 2007 17:18

    Paní Arian recept je velmi zajímavý ale chtěla bych se zaptat na ty brambory nerozvaří se při dvou hodinovém vaření??nebo to tak má být a vysledek je neco jako bramborová nádivka??rády bych vyzkoušela..

  • Hana Rožníčková | 2. 1. 2007 11:32

    To musí být vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cibule Kachní maso Kmín Kysané zelí Paprika - sladká Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Houbové flíčky-zapečené

Houbové flíčky-zapečené

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Caesar salát

Caesar salát

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

98
Starodávné buchty
Starodávné buchty
83
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Pravá třešňová bublanina
Pravá třešňová bublanina

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Kachna pod stolem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact