Omytou a osušenou kačenu potřeme 12 hodin před pečením pastou z 3 stroužků česneku, solí, papriky a pepře.
2
Brambory na jemno nastrouháme, dáme do utěrky a vytlačíme. Cibuli nakrájíme na drobno, opražíme na oleji, přidáme na kostičky nakrájená játra, brambory a několik minut za stálého míchání pražíme. Necháme vychladnout, přidáme vejce, prolisovaný stroužek česneku, sůl pepř, majoránku a dobře propracujeme.
3
Náplní naplníme kačenu, zašijeme, vložíme do pekáče, podlejeme 1/2 dl vody a přikrytou pečeme 2-3 hodiny.
4
Během pečení poléváme vypečeným tukem. Měkkou kačenu odkryjeme propícháme vidličkou, vypečenou šťávou polejeme a necháme dopéct do křupava.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
radelin
|26. 4. 2011 10:42
Udělal jsem té nádivky trochu moc.Tak jsem do zbytku přidal trochu mléka,strouhanku a hl.mouku.
Z tohoto těsta vykrojil noky a přidal do pečení. :-P :-D
tereza R
|20. 12. 2008 20:41
Jo a podávala jsem s moravským zelím(recept je z tohoto serveru),špenátem a houskovým knedlíkem.Mňam:-)
tereza R
|20. 12. 2008 20:40
Výborný recept,nádivka super.Pekla jsem část nádivky odděleně-máme rádi křupavou kůrku.Všichni moooc chválili,játra jsem použila drůbeží,kachní jsem nesehnala,ale jsou celkem pravidelně k dostání např.v Globusu.Začátečníkům doporučuji nešetřit na kačeně a koupit chlazenou,nejlépe Vodňanskou.Cenový rozdíl není tak znatelný,ale chuť chlazeného masa oproti mraženému je nesrovnatelná.Dávám 1*a doporučuji:-))
Mirka
|15. 7. 2007 14:44
Tak vyzkoušeno. Je opravdu výborná. Dala jsem víc česneku, neměla jsem játra, vejce jsem dala jen jedno a na zašívání jsem se vykašlala. Nádivka byla výborná (hlavně ta, co vypadla...:-)). Podávala jsem samozřejmě s knedlíky a se zelím. Takže jednička!
Martin Buchal
|9. 9. 2006 12:52
a s čím se to podává ?
Ivana Samcová
|31. 12. 2005 08:25
Pekla jsem ji o vánocích, nemá chybu, je opravdu výborná a ta nádivka - mňam /druhý den po rozležení je ještě lepší /. Tak dobrý bramborák jsme už dlouho nejedli.
Kuchařka on-line
|15. 12. 2005 13:45
Omlovám se, to mají být játra z kačeny.
Jaromíra
|15. 12. 2005 13:41
Vypadá to docela dobře,ale z čeho udělám tu pečínku?