• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na třešních

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na třešních
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 4
      lžíce třešňovice
    • 1
      hrst třešně vypeckované, půlené
    • 1
      citron
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      lžíce med
    • 0,50
      lžíce ocet
    • celerová nať
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou nať a uzavřeme jehlou. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Vypečený tuk slijeme, kachnu podlijeme vínem a pečeme do měkka.
2
Během pečení podléváme vínem a propichujeme vidličkou, aby vytekl tuk. Asi 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem. Ocet smícháme s cukrem a na středním plameni opékáme, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru a třešně. Promícháme a 5 minut povaříme. Kachnu podáváme s omáčkou a lokšemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 11. 5. 2007 07:02

    Pani Daniella, čerešne sú čerstvé, teda nie kompótované. Dostať niekedy kúpiť čerešne na bowle, tie nie sú sladké, tie by sa dali použiť Tú čerešňovicu nahradiť je problém, ono ide o tú kombináciu ovocia a rovnakého alkoholu. Ak máte slivovicu, možno by stálo za to skúsiť použiť k nej nie čerešne, ale slivky. Ja by som to vyskúšala...

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:37

    Terezko, po vcerejsim uspechu s Kuretem v pare bych rada vyzkousela tuto kachnu. Mam jednu v mrazaku, ale nevim, cim nahradit tresnovici. Tu tady nemam sanci sehnat. Mam jenom slivovici, kterou si nechavam posilat, ale ta by asi chut vyrazne zmenila. Dale, jestli muzete upresnit jake tresne pouzit? Musi byt cerstve nebo staci z kompotu, i kdyz uz jsou slazene? Predem dekuji.

  • Tereza - | 10. 5. 2007 09:49

    Ďakujem p. Jozefovi aj Zdenke :))) Som rada, keď chutí. Pre Zdenku : učiteľka matematiky a výtv. výchovy, vek 54:))) Drzá nie ste v žiadnom prípade, tieto veci nie sú tajomstvom :)))

  • Zdenka Korábová | 10. 5. 2007 08:58

    Seznámit se s vaším receptem je pro mno vždy inspirující a oživují můj sterotypní jídelníček, a kačena bude hned v neděli. Nebyla bych drzá, kdybych se potpala na vaši profesi a věk

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 15:54

    Myslím si, ze recepty p. Jarcuskovej chutnajú vsetkým, aj ked to tak otvorene nenapísu ako ja. A tiez treba podotknút, ze mnoho receptov od ludí, ktorí chcú byt originálni, ale bez skúsenosti, akú má p. Jarcusková, sú síce originálne, ale nejedlé.

  • Tereza - | 9. 5. 2007 13:36

    Pani Milena, určite takéto pokrmy nevarím bežne, skôr na sviatočný stôl , prípadne, ak čakáme hostí. Túto kačicu som robila len 1x, ale nám celkom chutila. Varenie je môj koníček a nerada robím jedlá dookola tie isté. Preto mám pomerne širokú škálu receptov, zbieram ich už skoro 35 rokov, pochádzajú z rôznych zdrojov. Jedlá sa neopakujú u nás preto často. Manžel číta noviny a časopisy s nožnicami a vystrihuje mi ich, ja ich lepím do veľkých zošitov. V nedeľu listujem a nachystám jedálniček na celý týždeň. Nebojím sa ani zvláštnych kombinácii, ktoré niekedy sú len na pohľad zvláštne, ale chuťovo veľmi dobré. Niekedy nám chutia menej, tak ich už viac neopakujem. Ale tých je málo, dlhoročná skúsenosť ma naučila už pomerne presne odhadnúť výsledok. Návštevy si už zvykli, že budú mať vždy čosi nové:)))

  • Milena | 9. 5. 2007 12:27

    Paní Jarčušková mám takový osobní dotaz, Vaší rodině takovéto pokrmy chutnají? Vaříte to často?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Červen Oběd Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celerová nať Cibule Citron Cukr krystal Kachní maso Med Ocet Pomeranč Třešně Třešňovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Kuře tandoori
Kuře tandoori
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Konec všem nadějím: Jde o Bílou a Filipiho

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

Oddlužená herečka Veronika Gajerová: Vzkaz kolegyním, kterým nesplatila dluhy!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

Výklad karet Lenormand na listopad: Kdo otěhotní a komu se obrátí život vzhůru nohama?

  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact