• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na třešních

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na třešních
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 4
      lžíce třešňovice
    • 1
      hrst třešně vypeckované, půlené
    • 1
      citron
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      lžíce med
    • 0,50
      lžíce ocet
    • celerová nať
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou nať a uzavřeme jehlou. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Vypečený tuk slijeme, kachnu podlijeme vínem a pečeme do měkka.
2
Během pečení podléváme vínem a propichujeme vidličkou, aby vytekl tuk. Asi 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem. Ocet smícháme s cukrem a na středním plameni opékáme, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru a třešně. Promícháme a 5 minut povaříme. Kachnu podáváme s omáčkou a lokšemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 11. 5. 2007 07:02

    Pani Daniella, čerešne sú čerstvé, teda nie kompótované. Dostať niekedy kúpiť čerešne na bowle, tie nie sú sladké, tie by sa dali použiť Tú čerešňovicu nahradiť je problém, ono ide o tú kombináciu ovocia a rovnakého alkoholu. Ak máte slivovicu, možno by stálo za to skúsiť použiť k nej nie čerešne, ale slivky. Ja by som to vyskúšala...

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:37

    Terezko, po vcerejsim uspechu s Kuretem v pare bych rada vyzkousela tuto kachnu. Mam jednu v mrazaku, ale nevim, cim nahradit tresnovici. Tu tady nemam sanci sehnat. Mam jenom slivovici, kterou si nechavam posilat, ale ta by asi chut vyrazne zmenila. Dale, jestli muzete upresnit jake tresne pouzit? Musi byt cerstve nebo staci z kompotu, i kdyz uz jsou slazene? Predem dekuji.

  • Tereza - | 10. 5. 2007 09:49

    Ďakujem p. Jozefovi aj Zdenke :))) Som rada, keď chutí. Pre Zdenku : učiteľka matematiky a výtv. výchovy, vek 54:))) Drzá nie ste v žiadnom prípade, tieto veci nie sú tajomstvom :)))

  • Zdenka Korábová | 10. 5. 2007 08:58

    Seznámit se s vaším receptem je pro mno vždy inspirující a oživují můj sterotypní jídelníček, a kačena bude hned v neděli. Nebyla bych drzá, kdybych se potpala na vaši profesi a věk

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 15:54

    Myslím si, ze recepty p. Jarcuskovej chutnajú vsetkým, aj ked to tak otvorene nenapísu ako ja. A tiez treba podotknút, ze mnoho receptov od ludí, ktorí chcú byt originálni, ale bez skúsenosti, akú má p. Jarcusková, sú síce originálne, ale nejedlé.

  • Tereza - | 9. 5. 2007 13:36

    Pani Milena, určite takéto pokrmy nevarím bežne, skôr na sviatočný stôl , prípadne, ak čakáme hostí. Túto kačicu som robila len 1x, ale nám celkom chutila. Varenie je môj koníček a nerada robím jedlá dookola tie isté. Preto mám pomerne širokú škálu receptov, zbieram ich už skoro 35 rokov, pochádzajú z rôznych zdrojov. Jedlá sa neopakujú u nás preto často. Manžel číta noviny a časopisy s nožnicami a vystrihuje mi ich, ja ich lepím do veľkých zošitov. V nedeľu listujem a nachystám jedálniček na celý týždeň. Nebojím sa ani zvláštnych kombinácii, ktoré niekedy sú len na pohľad zvláštne, ale chuťovo veľmi dobré. Niekedy nám chutia menej, tak ich už viac neopakujem. Ale tých je málo, dlhoročná skúsenosť ma naučila už pomerne presne odhadnúť výsledok. Návštevy si už zvykli, že budú mať vždy čosi nové:)))

  • Milena | 9. 5. 2007 12:27

    Paní Jarčušková mám takový osobní dotaz, Vaší rodině takovéto pokrmy chutnají? Vaříte to často?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Červen Oběd Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celerová nať Cibule Citron Cukr krystal Kachní maso Med Ocet Pomeranč Třešně Třešňovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Cheesecake

Cheesecake

Brambory na paprice jako příloha

Brambory na paprice jako příloha

Kuře Anča

Kuře Anča

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

Myslivcová už toho má dost: Konec ponižování!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact