• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na třešních

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na třešních
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 4
      lžíce třešňovice
    • 1
      hrst třešně vypeckované, půlené
    • 1
      citron
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      lžíce med
    • 0,50
      lžíce ocet
    • celerová nať
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou nať a uzavřeme jehlou. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Vypečený tuk slijeme, kachnu podlijeme vínem a pečeme do měkka.
2
Během pečení podléváme vínem a propichujeme vidličkou, aby vytekl tuk. Asi 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem. Ocet smícháme s cukrem a na středním plameni opékáme, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru a třešně. Promícháme a 5 minut povaříme. Kachnu podáváme s omáčkou a lokšemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 11. 5. 2007 07:02

    Pani Daniella, čerešne sú čerstvé, teda nie kompótované. Dostať niekedy kúpiť čerešne na bowle, tie nie sú sladké, tie by sa dali použiť Tú čerešňovicu nahradiť je problém, ono ide o tú kombináciu ovocia a rovnakého alkoholu. Ak máte slivovicu, možno by stálo za to skúsiť použiť k nej nie čerešne, ale slivky. Ja by som to vyskúšala...

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:37

    Terezko, po vcerejsim uspechu s Kuretem v pare bych rada vyzkousela tuto kachnu. Mam jednu v mrazaku, ale nevim, cim nahradit tresnovici. Tu tady nemam sanci sehnat. Mam jenom slivovici, kterou si nechavam posilat, ale ta by asi chut vyrazne zmenila. Dale, jestli muzete upresnit jake tresne pouzit? Musi byt cerstve nebo staci z kompotu, i kdyz uz jsou slazene? Predem dekuji.

  • Tereza - | 10. 5. 2007 09:49

    Ďakujem p. Jozefovi aj Zdenke :))) Som rada, keď chutí. Pre Zdenku : učiteľka matematiky a výtv. výchovy, vek 54:))) Drzá nie ste v žiadnom prípade, tieto veci nie sú tajomstvom :)))

  • Zdenka Korábová | 10. 5. 2007 08:58

    Seznámit se s vaším receptem je pro mno vždy inspirující a oživují můj sterotypní jídelníček, a kačena bude hned v neděli. Nebyla bych drzá, kdybych se potpala na vaši profesi a věk

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 15:54

    Myslím si, ze recepty p. Jarcuskovej chutnajú vsetkým, aj ked to tak otvorene nenapísu ako ja. A tiez treba podotknút, ze mnoho receptov od ludí, ktorí chcú byt originálni, ale bez skúsenosti, akú má p. Jarcusková, sú síce originálne, ale nejedlé.

  • Tereza - | 9. 5. 2007 13:36

    Pani Milena, určite takéto pokrmy nevarím bežne, skôr na sviatočný stôl , prípadne, ak čakáme hostí. Túto kačicu som robila len 1x, ale nám celkom chutila. Varenie je môj koníček a nerada robím jedlá dookola tie isté. Preto mám pomerne širokú škálu receptov, zbieram ich už skoro 35 rokov, pochádzajú z rôznych zdrojov. Jedlá sa neopakujú u nás preto často. Manžel číta noviny a časopisy s nožnicami a vystrihuje mi ich, ja ich lepím do veľkých zošitov. V nedeľu listujem a nachystám jedálniček na celý týždeň. Nebojím sa ani zvláštnych kombinácii, ktoré niekedy sú len na pohľad zvláštne, ale chuťovo veľmi dobré. Niekedy nám chutia menej, tak ich už viac neopakujem. Ale tých je málo, dlhoročná skúsenosť ma naučila už pomerne presne odhadnúť výsledok. Návštevy si už zvykli, že budú mať vždy čosi nové:)))

  • Milena | 9. 5. 2007 12:27

    Paní Jarčušková mám takový osobní dotaz, Vaší rodině takovéto pokrmy chutnají? Vaříte to často?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Červen Oběd Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celerová nať Cibule Citron Cukr krystal Kachní maso Med Ocet Pomeranč Třešně Třešňovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

60
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact