• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na třešních

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na třešních
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso celá kachna
    • 4
      lžíce třešňovice
    • 1
      hrst třešně vypeckované, půlené
    • 1
      citron
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      lžíce cukr krystal
    • 0,50
      lžíce med
    • 0,50
      lžíce ocet
    • celerová nať
    • 2
      dl bílé víno

Postup přípravy receptu

1
Injekční stříkačkou na různých místech vstříkneme do kachny 1 lžíci třešňovice. Dovnitř vložíme celý citron, na kolečka nakrájenou cibuli, celerovou nať a uzavřeme jehlou. Pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě. Vypečený tuk slijeme, kachnu podlijeme vínem a pečeme do měkka.
2
Během pečení podléváme vínem a propichujeme vidličkou, aby vytekl tuk. Asi 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem. Ocet smícháme s cukrem a na středním plameni opékáme, dokud se cukr nerozpustí a nezačne karamelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu, zbytek třešňovice, nadrobno nakrájenou pomerančovou kůru a třešně. Promícháme a 5 minut povaříme. Kachnu podáváme s omáčkou a lokšemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 11. 5. 2007 07:02

    Pani Daniella, čerešne sú čerstvé, teda nie kompótované. Dostať niekedy kúpiť čerešne na bowle, tie nie sú sladké, tie by sa dali použiť Tú čerešňovicu nahradiť je problém, ono ide o tú kombináciu ovocia a rovnakého alkoholu. Ak máte slivovicu, možno by stálo za to skúsiť použiť k nej nie čerešne, ale slivky. Ja by som to vyskúšala...

  • Daniella O. | 10. 5. 2007 20:37

    Terezko, po vcerejsim uspechu s Kuretem v pare bych rada vyzkousela tuto kachnu. Mam jednu v mrazaku, ale nevim, cim nahradit tresnovici. Tu tady nemam sanci sehnat. Mam jenom slivovici, kterou si nechavam posilat, ale ta by asi chut vyrazne zmenila. Dale, jestli muzete upresnit jake tresne pouzit? Musi byt cerstve nebo staci z kompotu, i kdyz uz jsou slazene? Predem dekuji.

  • Tereza - | 10. 5. 2007 09:49

    Ďakujem p. Jozefovi aj Zdenke :))) Som rada, keď chutí. Pre Zdenku : učiteľka matematiky a výtv. výchovy, vek 54:))) Drzá nie ste v žiadnom prípade, tieto veci nie sú tajomstvom :)))

  • Zdenka Korábová | 10. 5. 2007 08:58

    Seznámit se s vaším receptem je pro mno vždy inspirující a oživují můj sterotypní jídelníček, a kačena bude hned v neděli. Nebyla bych drzá, kdybych se potpala na vaši profesi a věk

  • Jozef T. | 9. 5. 2007 15:54

    Myslím si, ze recepty p. Jarcuskovej chutnajú vsetkým, aj ked to tak otvorene nenapísu ako ja. A tiez treba podotknút, ze mnoho receptov od ludí, ktorí chcú byt originálni, ale bez skúsenosti, akú má p. Jarcusková, sú síce originálne, ale nejedlé.

  • Tereza - | 9. 5. 2007 13:36

    Pani Milena, určite takéto pokrmy nevarím bežne, skôr na sviatočný stôl , prípadne, ak čakáme hostí. Túto kačicu som robila len 1x, ale nám celkom chutila. Varenie je môj koníček a nerada robím jedlá dookola tie isté. Preto mám pomerne širokú škálu receptov, zbieram ich už skoro 35 rokov, pochádzajú z rôznych zdrojov. Jedlá sa neopakujú u nás preto často. Manžel číta noviny a časopisy s nožnicami a vystrihuje mi ich, ja ich lepím do veľkých zošitov. V nedeľu listujem a nachystám jedálniček na celý týždeň. Nebojím sa ani zvláštnych kombinácii, ktoré niekedy sú len na pohľad zvláštne, ale chuťovo veľmi dobré. Niekedy nám chutia menej, tak ich už viac neopakujem. Ale tých je málo, dlhoročná skúsenosť ma naučila už pomerne presne odhadnúť výsledok. Návštevy si už zvykli, že budú mať vždy čosi nové:)))

  • Milena | 9. 5. 2007 12:27

    Paní Jarčušková mám takový osobní dotaz, Vaší rodině takovéto pokrmy chutnají? Vaříte to často?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Červen Oběd Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Celerová nať Cibule Citron Cukr krystal Kachní maso Med Ocet Pomeranč Třešně Třešňovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Maminčino kuře

Maminčino kuře

Caprese

Caprese

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

897
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
336
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
93
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
72
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
50
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

Zamilovaný Jiří Ployhar (49): Ukázal novou přítelkyni! Mladší kráska mu svědčí

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Kachna na třešních
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact