Kachnu omyjeme, očistíme a osušíme. Pak ji celou osolíme a posypeme kmínem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme a rozčtvrtíme, cibuli a zelí nakrájíme na nudličky. Vše smícháme s rozinkami a tuto směs napěchujeme do kachny. Kachnu dáme do pekáče, celou potřeme medem, podlijeme trochou vody nebo vývaru, přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi půl hodiny, potom kachnu odkryjeme, kůži na prsou a pod křídly propíchneme vidličkou a za občasného přelévání výpekem kachnu pečeme dalších 20 minut odkrytou. Potom ji obrátíme, nadité břicho pomocí dvou vidliček trochu otevřeme a kachnu dopečeme dozlatova. Podáváme s nádivkou upečenou uvnitř kachny a s bramborovými nebo špekovými knedlíky.