• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna na medu
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na medu

autor: milan83.pluhar
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na medu
Kachna na medu
Kachna na medu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso menší kachna
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce sojová omáčka může být i tmavší
    • 4
      lžíce med 3-4
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 2
      dl bílé víno
    • 150
      g zelenina mražená jemná
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a necháme nejméně 2 hodiny odležet (doporučená doba je kolem 5 hodin).
2
Připravenou kachnu vložíme do pekáče (remosky), zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě (remosce) doměkka. Během pečení často natíráme medovou směsí a často obracíme. Upečenou kachnu naporcujeme, vykostíme a pokrájíme na tenké plátky. Z výpeku slijeme téměř všechno sádlo a do šťávy dáme čínskou zeleninu, podlijeme zbylým vínem a udusíme. Nakrájenou kachnu rozložíme na talíře a podáváme s dušenou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Marinované kuře v medu a sojové omáčce

Marinované kuře v medu a sojové omáčce

Vepřové na pivu a medu

Vepřové na pivu a medu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kach | 1. 4. 2018 13:05

    Ještě jsem přidala malou lžičku mletého zázvoru a kachnu jsem pekla asi 2 hodiny.

  • kach | 1. 4. 2018 13:04

    Výborný recept, kachna něco přes 2 kg, naloženo den dopředu, ještě jsem kachnu víc osolila nejen uvnitř, ale i na povrchu. Zeleninu jsem dala čínskou 350 gramů - celý balíček (co se zbytkem) a přidala 1,5 dcl vína, lžíci medu a lžíci sojové omáčky. Je to příjemná změna oproti klasice.

  • Anonymous | 26. 12. 2014 18:05

    je tomoc dobre

  • Anonymous | 26. 12. 2014 18:05

    mne to hodne chutna

  • cenaso | 3. 3. 2014 11:59

    Dobré, ale tuhé, možná to chtělo péct déle, nebo to bylo těmi křídly.

  • IVETA | 14. 5. 2012 10:02

    Já ji podle toho receptu dělám a je vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Kachní maso Med Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Marokánky s ovesnými vločkami

Marokánky s ovesnými vločkami

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

7
Tvaroh po provensálsku
Tvaroh po provensálsku
5
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
5
Benediktinská vejce
Benediktinská vejce
5
Čočka na kyselo s vejcem
Čočka na kyselo s vejcem
4
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Kachna bez práce
Kachna bez práce
Kachna Imperial
Kachna Imperial
Kachna na kari
Kachna na kari
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna plněná brambory
Kachna plněná brambory
  • Recepty.cz
  • Kachna na medu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact