• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachna na medu
Napište svůj komentář k receptu

Kachna na medu

autor: milan83.pluhar
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 110
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna na medu
Kachna na medu
Kachna na medu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kachní maso menší kachna
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce sojová omáčka může být i tmavší
    • 4
      lžíce med 3-4
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 2
      dl bílé víno
    • 150
      g zelenina mražená jemná
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a necháme nejméně 2 hodiny odležet (doporučená doba je kolem 5 hodin).
2
Připravenou kachnu vložíme do pekáče (remosky), zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě (remosce) doměkka. Během pečení často natíráme medovou směsí a často obracíme. Upečenou kachnu naporcujeme, vykostíme a pokrájíme na tenké plátky. Z výpeku slijeme téměř všechno sádlo a do šťávy dáme čínskou zeleninu, podlijeme zbylým vínem a udusíme. Nakrájenou kachnu rozložíme na talíře a podáváme s dušenou zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Marinované kuře v medu a sojové omáčce

Marinované kuře v medu a sojové omáčce

Vepřové na pivu a medu

Vepřové na pivu a medu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kach | 1. 4. 2018 13:05

    Ještě jsem přidala malou lžičku mletého zázvoru a kachnu jsem pekla asi 2 hodiny.

  • kach | 1. 4. 2018 13:04

    Výborný recept, kachna něco přes 2 kg, naloženo den dopředu, ještě jsem kachnu víc osolila nejen uvnitř, ale i na povrchu. Zeleninu jsem dala čínskou 350 gramů - celý balíček (co se zbytkem) a přidala 1,5 dcl vína, lžíci medu a lžíci sojové omáčky. Je to příjemná změna oproti klasice.

  • Anonymous | 26. 12. 2014 18:05

    je tomoc dobre

  • Anonymous | 26. 12. 2014 18:05

    mne to hodne chutna

  • cenaso | 3. 3. 2014 11:59

    Dobré, ale tuhé, možná to chtělo péct déle, nebo to bylo těmi křídly.

  • IVETA | 14. 5. 2012 10:02

    Já ji podle toho receptu dělám a je vynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Kachní maso Med Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Zázvor Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Lokše (langoše)

Lokše (langoše)

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

149
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
66
Salát tabouleh
Salát tabouleh
54
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko:  Rozhodl manžel!

Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko: Rozhodl manžel!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Kachna bez práce
Kachna bez práce
Kachna Imperial
Kachna Imperial
Kachna na kari
Kachna na kari
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna na žampionech a tymiánu
Kachna plněná brambory
Kachna plněná brambory
  • Recepty.cz
  • Kachna na medu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact