• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
Napište svůj komentář k receptu

Kachna Imperial

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna Imperial
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 5
      g šafrán pravý
    • 1
      ks kachna
    • 0,35
      kg kaviár
    • 1
      hrst líbeček
    • 3
      ks vanilka pravé lusky
    • 100
      ml panenský olivový olej ultra extra virgine
    • 1
      ks humr větší
    • 100
      g koňská roštěnka
    • 150
      g lanýž

Postup přípravy receptu

1
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.
2
1) Připravíme nádivku pro kachnu:
3
Na rozehřátém oleji (stupeň 6) smažíme 3 minuty vanilkové lusky, než začnou tmavnout a přidáme šafrán, smažíme další 3 minuty. Vložíme Koňskou roštěnku nakrájenou na kusy 1x1x2 cm. Když je maso hnědé, promícháme s kaviárem a nadrobno nakrájeným líbečkem a lanýži a necháme vychladnout.
4
2) Nadívání kachny:
5
Nádivkou naplníme vnitřek kachny. Zároveň kachně nařízneme prsní sval a plníme POD něj. Nezapomeňte ani na stehna. Dáme péct do vyhřáté trouby na 120 stupňů po dobu 6 hodin.
6
3) Humr:
7
Humra nakrájíme BEZ zbavení krunýře na co nejdelší nudličky a vložíme do fritovacího hrnce na 6 minut, 210 stupňů (původně na pánvi s velkým množstvím oleje), pozor, nutno fritovat v extra panenském olivovém oleji. Následně necháme odkapat na textilním ubrousku.
8
4) Servírujeme na třetiny nakrájenou kachnu s humrovými hranolky (pro labužníky možno potřít máslem).
9
Dobrou imperiální chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 19. 3. 2016 16:45

    Fritovat na panenském oleji - plus ta směs skoro všeho - to snad musí bejt fejk, tohle by žádný normální kuchař nevařil :-D

  • Jirka | 22. 6. 2015 22:57

    ty seš debil :-D jsem zvědavý jestli se někdo nachytal

  • atj | 15. 1. 2015 17:02

    Coz o to, obtizne to tak asi nebude ale ty suroviny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Pozdní večeře Pečení Smažení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Humr Kachna Kaviár Koňská roštěnka Lanýž Líbeček Panenský olivový olej Šafrán Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Nivový dip (nejen) s pečeným bramborem

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

140
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kafíčkový moučník
Kafíčkový moučník
Kaftedakia
Kaftedakia
Kachna bez práce
Kachna bez práce
Kachna na kari
Kachna na kari
Kachna na medu
Kachna na medu
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact