• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
Napište svůj komentář k receptu

Kachna Imperial

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachna Imperial
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 5
      g šafrán pravý
    • 1
      ks kachna
    • 0,35
      kg kaviár
    • 1
      hrst líbeček
    • 3
      ks vanilka pravé lusky
    • 100
      ml panenský olivový olej ultra extra virgine
    • 1
      ks humr větší
    • 100
      g koňská roštěnka
    • 150
      g lanýž

Postup přípravy receptu

1
Toto je pravý kazachstánský královský recept používaný při korunovacích emírů. Tajný postup mi prozradil kolega z Ázerbajdžánu.
2
1) Připravíme nádivku pro kachnu:
3
Na rozehřátém oleji (stupeň 6) smažíme 3 minuty vanilkové lusky, než začnou tmavnout a přidáme šafrán, smažíme další 3 minuty. Vložíme Koňskou roštěnku nakrájenou na kusy 1x1x2 cm. Když je maso hnědé, promícháme s kaviárem a nadrobno nakrájeným líbečkem a lanýži a necháme vychladnout.
4
2) Nadívání kachny:
5
Nádivkou naplníme vnitřek kachny. Zároveň kachně nařízneme prsní sval a plníme POD něj. Nezapomeňte ani na stehna. Dáme péct do vyhřáté trouby na 120 stupňů po dobu 6 hodin.
6
3) Humr:
7
Humra nakrájíme BEZ zbavení krunýře na co nejdelší nudličky a vložíme do fritovacího hrnce na 6 minut, 210 stupňů (původně na pánvi s velkým množstvím oleje), pozor, nutno fritovat v extra panenském olivovém oleji. Následně necháme odkapat na textilním ubrousku.
8
4) Servírujeme na třetiny nakrájenou kachnu s humrovými hranolky (pro labužníky možno potřít máslem).
9
Dobrou imperiální chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Kachna s orientálním kořením a mandarinkami

Kachna s orientálním kořením a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 19. 3. 2016 16:45

    Fritovat na panenském oleji - plus ta směs skoro všeho - to snad musí bejt fejk, tohle by žádný normální kuchař nevařil :-D

  • Jirka | 22. 6. 2015 22:57

    ty seš debil :-D jsem zvědavý jestli se někdo nachytal

  • atj | 15. 1. 2015 17:02

    Coz o to, obtizne to tak asi nebude ale ty suroviny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Mořské plody (Dary moře)
Maso Drůbeží Dary moře Pozdní večeře Pečení Smažení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Humr Kachna Kaviár Koňská roštěnka Lanýž Líbeček Panenský olivový olej Šafrán Vanilka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Podkova - dort

Podkova - dort

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

61
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
44
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
43
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
41
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
39
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

Záporák z Vyprávěj Ondřej Veselý: Teď září štěstím!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Kafíčkový moučník
Kafíčkový moučník
Kaftedakia
Kaftedakia
Kachna bez práce
Kachna bez práce
Kachna na kari
Kachna na kari
Kachna na medu
Kachna na medu
Kachna na pivě s nádivkou
Kachna na pivě s nádivkou
  • Recepty.cz
  • Kachna Imperial
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact