Vážení,tak jsem taky zkusila tuto kachnu "na sucho".Pekla jsem jen půlku,po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči plno šťávy.Zvýšila jsem teplotu na 200°C a dopékala ještě půl hodiny,aby bylá křupavá kůrčička.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*
Vážení,tak jsem taky poprvé dělala tuto kachnu "na sucho",pekla jsem jen půlku a po 2,5 hodinách při 140°C byla krásně měkká a v pekáči hodně šťávy.Pak jsem zvýšila teplotu na 200°C a půl hodiny dopékala za občasného podlévání,aby byla pěkně křupavá.K tomu červené hlávkové zelí a bramborový knedlík.No prostě bašta. :-P :-*
vynikající kachna, jinak už jí nedělám.... :-P
http://www.centrumprace.eu 8-)
- spotřeba energie ( za tu dobrotu, netřeba řešit :) ) - jednoduchost - mňam, :)
Kachničku jsem dělala, ale jednou se mi stalo, že se připálila. Myslím si, že to bylo tím, že byla celkem malá. Takže pozor! Kachnu každopádně přes dvě kila
Věřím, ale ta cena energie- plyn nebo elektrika to moc často dělat nemůžu to by byly doplatky !!!! Jinak kachnička super ňam... 8-)
Je fantastická a lahodná-jinak už ji nedělám :-*
Výborný recept, kachna úplně bez práce, všem moc chutnala. :-)
Neskutečně jste mě pobavil :-D :-D :-D :-D
hned zítra jdu kachnu zkusit - poprvé,tak snad se mi povede tak skvele,jak vám tad všem :'(
Naprosto excelentní recept....Kachnu jsem jedl v životě snad 100x ale tentokrát poprvé jsem sledoval s nedůvěrou co udělá pekáč s masem na 120 stupňů a fakt musel jsem smeknout. Po této kachně nebyl problém vylízat ženě i pekáč.
Na tenhle způsob ji dělám často. Po 4 hodinách "saunování" na 120° ji odklopte a pečte 20 - 30 minut na 150 - 180°. Kůrka krásně zezlátne :-) . Na vypečeném sádle z kachny smažíme jakékoli řízky a je to super chuť ;-).
Moje první kačena a naprosto famózní - bez práce, chutná, křehká, šťavnatá.......nelzen než doporučit :-)
Pekla jsem jen zadní čtvrtky a musím se přiznat, že jsem měla trochu strach, co se v pekáči během pečení děje, protože kachna vůbec nevoněla. Asi půl hodinu před koncem pečení jsem podle rad oddělala víko a dopekla kůrčičku a kachna byla opravdu výborná. Ani se tolik nevypekla a masíčko jak blátíčko. Měli jsme tu na oběd i rodiče a hrozně si kachničku chválili, takže jinak už ji dělat nebudu.
prosim, kdyz ne horkovduch tak zapnout ze shora i ze spoda???
Tohle je snad nejlepší recept, který jsem zde vůbec našel. Bez práce, kachnička křehounká, šťavnatá. I já byl skeptik, že to není možné, ale výsledek byl famózní!!! V dlouhém zástupu kladných komentářů i já vřele doporučuji! Dobrota nad dobroty!
Lepší kachnu jsme nejedli!!!! Už ji ani jinak neděláme. Moc dobrá, měkká. Doporučuji všem. :-)
Vynikající! Pekla jsem na 150°, po čtyřech hodinách pritvrdila na kurcicku a všichni se olizovali ;)
Opravdu nejlepší recept na kachnu. Mám oválný litinový pekáč s poklicí .Je dost velký tak se mě tam vlezlo jěště asi kilo plecka ,a můžu říct ,že všichni jenom mlaskali, Maso nasáklo vůni kachny a oboje bylo krásně šťavnaté
Kachnu jsem právě dopekla, pekla jsem na 140 st. 4h + 30 min. na 200 st., je to má první kachna a zároveň mňamka, opravdu spokojenost a recept chválím. Jinak podobně dělám i kuře, jen posolím a na sucho peču třeba jen i na talíři, ale po celou dobu odkryté a stačí mu 1,5h, má pak úžasnou kůrčičku, takovou třeba kachna mít nikdy nebude, protože je až příliš mastná.
Jsem kuchařka "pokročilá" ;-) žádná začátečnice - už i tchyně a babička, ale nové postupy zkouším ráda a tenhle si zaslouží jedničku s několika hvězdičkami!!! Už jsem o pomalém pečení četla víckrát a tentokrát jsem si řekla, že to vyzkouším. Po přečtení tolika kladných komentářů jsem usoudila, že není možné, aby se to nepovedlo. Takže jsem kachnu tento víkend upekla a mohu se jen zařadit do šiku těch, kteří říkají "už nikdy jinak"!!! Bezpracné, vynikající! Trochu jsem upravila jen teplotu trouby, protože se mi zdá, že ta moje peče trochu méně, takže 4 hodiny jsem pekla na 140 st. a pak půlhodinku na 200. A bylo to dokonalé, křupavá kůrčička, maso při porcování odpadalo od kosti a ta chuť! Nic připáleného a ještě zbyl hrníček vypečeného sádla na bramboráky...
Musím taky přidat komentář....zkusila jsem ji přesně podle tohoto receptu, manžel se semnou hádal, že to jeho máma dělá tak a tak a tohle, že je nějaký nesmysl....kachnička byla výborná(přestože jsem ji pekla poprvé v životě!!!)...manžel mlčky jedl, nakonec si vzal celý pekáč a celou ji dojedl...nerad...:)))...nakonec přiznal a prohlásil, že je mnohem šťavnatější a lepší(že jde krásně obírat) než od jeho mamky...dokonce jí to... na obědě u mamky (na kachničce) vypravoval....ale tchýně samozřejmě nevěří...jako mnoho ostatních, co tento nejjednodušší recept nevyzkouší!!!!! MOHU VŠEM DOPORUČIT...poslední půlhodinku je lepší nechat trošku prudčeji dopéct, aby byla zlatá kůrka:))). <3
Opravdu výborná,zítra jí budu dělat po druhé .Nejlepší recept na kachničku co znám moc děkuji. :-)
Je to zázrak.Nevěřila bych, že může být kačena tak šťavnatá, ale ne vůbec mastná. A to sádlo co zbude vypečené použijeme později do poslední kapky, Ani se tolik nesrazí jako dříve pečená s podléváním. Jen žasnu.
Je to prostě skvělé!!! Mamka ani já jsme nevěřily,ale je opravdu krásně do zlatová a kůrčička hmmmm! Teď jsem ji dělal i já,opět jak z obrázku.Dal jsem ji ráno do trouby,šli jsme si zahrát stolní tenis a pak krásná kachnička....Díky za recept
neodkrývám a přesto je kůžička křupavá, taky nepeču jinak i když ne 5 hodin, klidně stačí méně, 3 hodiny a je naprosto dokonalá, upečená, měkoučká, kůže křupavá.
Tak to by mne opravdu zajímalo jak se Vám může udělat křupavá kůrčička pod pokličkou. A nebo každý říkáme křupavá kůrčička něčemu jinému. Já jsem tedy vždy musel ke konci tuk slejt a nechat bez pokličky dopéct.
jestli pečeš na 120 st. 5 hodin nebo dvě hodiny na 180-200 st., tak to vyjde podle mého názoru nastejno. Čím méně stupńu tím menší příkon.
Pouze nezapnete ventilátor.
a souhlasím - posledních 20 minut odkrýt - super kůrčička !!!
neznám lepší přípravu !!!
Naprostá pecka nejlepší kachna
A co účet za elektriku nebo plyn po těch pěti hodinách? :-!
kachnu už jinak nedělám a vždycky byla upečená do zlatova s kůrčičkou, bez toho, že bych musela sundávat pokličku a rozpadala se .stačí většinou péct jen 3,5 hodiny . je to super recept.
Byla výborná, jen mě po odklopení udivilo, jak je světlá... což se posléze napravilo dopečením bez víka. Díky za recept! :-)
Ano, a pak sádlo na bramboráky........bomba
Nepodlévat, sádlo na bramboráky pak. Jo a kachna se má rozpadat O:-)
Ano, už několikrát, naprosto super. Sádlo pak používám na bramboráky. Doporučuji. Čím déle se dělá, tím lépe. Se pak rozpadá. Dobrou chuť přeji
Nezkoušel někdo stejným způsobem upéct husu?? :-\
Včera jsem zkoušela kachnu poprvé a podle tohoto receptu a jednoduchost sama. Naprosto perfektní a chutnala výtečně.:-)
Asi někde soudruzi z NDR udělali chybu.....Já jí peču jedině podle tohoto receptu a mám jí vždy výbornou. Jo...a vyběhaná sportovkyně to určitě není...
Super recpet, jinak kachnu uz nepeceme. :-P :-P :-P
Právě se chystám k dnešnímu obědu kachničku péci. :-))
namrd
Výborný recept... kachna byla krásně měkká, po 4,5 hodinách jsem ji odklopila, aby se opekla kůže... všem moooc chutnala ;-)
Já ji právě dopékám. Po 4 hodinách jsem na kacnničku nakoukla. Kachna prasklá, kůže dušená. Příště budu péct po staru jak jsem zvyklá. 3hod. na 180, před koncm odkrytá aby se dopekla kůrka a nikdy tvrdá nebyla. Dnes ji budeme jíst asi z pekáče, protože nepůjde ani nastřihat na podílky jak se rozpadá. Kačena je domácí žádná stará, tak nevím jak někomu drží po 5 hod. pohromadě. Asi ji má nějakou vyběhanou sportovkyni :
fakt supr recept kachnu pecu casto ale ne pokazde jsem mel kachnu mekou . tento recept je supr pokazde je kachna krehounka zlatavou kurcicku a stavnata proste supr vsem doporucuji tom
Funguje to urcite i v horkovzdusne troube, ale dala bych ji asi jen na 100°. 8-) 8-)
Dnes byla k obedu. Take jsem ji nechala pri 200° v otevrenem pekaci asi 30 minut, aby byla krasne krupava. Lepsi jsem jeste nejedla. Bylo k tomu cervene zeli a kynute knedliky. Zdravim z Norimbergu.
Po vyzkoušení tohoto receptu nebudu již nikdy kachnu podlévat, přelévat a pod. Super recept.!!!
Tak peču kuře,ale na vyšší teplotu,za hodinu je hotové.
proc se kacena nemuze pect v horkovzdusne troube? :-(
Můj první pokus o kachnu mi vyšel s tímto receptem dokonale. Ráno jsem kachnu nasolila a nakmínovala, šoupla do trouby a šla zase spát - za 5 hodin byla výtečná kachínka hotová a já pěkně vyspalá :o) Jinak také doporučuji na poslední půl hodiny odendat pokličku a péct na max., aby se vytvořila kůrčička
Kachna byla výborná, ale doporučujeme péct 1 kg kachny 1 hodina času při 120 stupních (když se peče moc dlouho tak se ani nedá vyndat z pekáče) <:-) , jinak excelentní...
...moje první kachna a opravdu úžasná!!!...a nemohla jsem uvěřit,kolik tuku se z ní opravdu vypeklo!!!!
Bylo to neskutečně snadné a neskutečně dobré. Taky jsem to nechala poslední půlhodinu otevřené na křupavou kůrčičku. Manžel si moc pochutnal. Tolik komplimentů jsem snad ještě nedostala.
Zítra jdu píct ne kačenku ale kačera a jsem moooc zvědavej jak se vivede. =-O Vždy pekla manželka a kačena byla tvrdá, tak doufám, že budu uspěšnější. O:-) Jako jsem jen v úúúúdivu že se kačena nepodlejvá .................? Zítra dám vědět.
Super :-)
To je super recept.Bez hlídání,podlévání. Kačenka se téměř rozpadla, slila jsem tuk, zůstala báječná šťávička. Dostala jsem velkou pochvalu.Všem budu doporučovat. Dávám velkou 1*.
Měla jsem 2 kg kachnu nechala jsem ji 3,5 hodiny pod pekáčem, půl hodky bez a úplně se rozpadala, prostě super, bez hlídání..... bezva receptík :-)
jj souhlasim ale ja jsem po 4,5hodinach sundal viko azapekl kurčičku na pul hodky bez vika
Taky jsem zkusila a doporučuji všem známým.Je to mňamka. Jen mě vždycky dost štve můj mužskej,když si tak chrochtá a přitom vzpomíná a hlavně komentuje tu "MOJI" první kač. kač. ... No ta teda byla :-(
Tento recept na kachničku je super,dělala jsem ji poprvé a dopadla na výbornou. Špatná vzpomínka 24 let stará byla mžikem pryč. Byla to prostě lahůdka,dávám za 1. :-)) :-))
Nejlepší je kachna z tzv. pomalého hrnce, tam je nejvyšší teplota 100°C, peče se 6 hod. Tímto vaším receptem se ale potvrdilo, že nejlepší pečení je pomalé pečení, a taky i vaření.
byla vyníkající (4,5hod na 120°C a půl hod na 200°C bez přiklopení a výpeku). kachnu jsem pekla prvně a už níkdy jinak. příště musím koupit větší - jen se po ní zaprášilo :'( jen dodám, že doba pečení opravdu záleží na velikosti.
Dnes upečená, dnes zjedená. Piekla som ju presne 5 hod., ale pretože mala len akolo 3 kg stačilo by aj menej. Po upečení som ju nechala tiež zapiecť na 200 st. a úplne sa rozpadala. Ale bola super, dávam 1. Inak už robiť nebudem.
Když bych jí předpékala den předem nebo bych jí upekla den předem večer a druhý den jen prohřála nebo dopekla do kůrčičky,to by také šlo?
My máme taky horkovzdušnou a je tam i program na elektrickou.Je úplně dole čárka ve čtverečku. ;-)
Tak jsem v neděli kachnu zkusila, stihla jsem si i zalyžovat než s udělala, a byla opravdu super! <:-)
No a co my , co máme jen horkovzdušnou troubu ? Bude to fungovat když dám nějaký program bez vzduchu ? Jestli tam vůbec takový je teda ? Jsem začátečník !
Tak super bez práce akorát po 4,5 h jsem odlila tuk a dala stroubu na 200 aby byla kůra :-) a podlila pivem no luxus :-P
Teď jsem dala kachnu dělat s jablíčkem uvnitř a uvidíme jaká bude :-)
poprvé když jsem pekla kachnu, tak byla tuhá a nic moc ... tak jsem zkusila tuto verzi a bylo to opravdu výtečné! jenom na konci odkrývám pekáč a zvyšuji teplotu, kvůli kůrčičce :-)
O:-)
Také peču často domácí kachničku ,dávám na ni jen sůl.kmín a podlévám černým pivem - senza.
ahoj, vyzkoušeno 4x, kupuju kachní stehna, dám na 3 hodiny na 130 st.C na statické pečení (bez jakéhokoliv zásahu bez tuku - jen to tam dám a čekám), potom to odklopím a zvýším teplotu na 220 st.C = 20 minut s častým přeléváním spodní strana, 20 minut s častým přeléváním horní strana stehýnek a všichni si budou chrochtat.
kačena, ač jsem nevěřila, je vážně famózní :-D . Jen se mi trošku zhroutila. Příště asi vypodložíme jablkem. Ale to na receptu vůbec nic nemění, je vážně nejlepší.
kolik vody se tam ddava
Dnes jsem kachničku udělala dle tohoto receptu a připojuji se ke Všem pochvalám. Byla měkoučká i křupavá, jen příště ještě odeberu vypečené sádlo. Dávám 1
Kachnu jsem takto již několikrát vyzkoušela, pokaždé nám moc chutnala, děkuji za skvělý a jednoduchý recept!! Manžel, kachnu neměl rád, teď se ptá kdy ji zase budeme mít k obědu :-)
již nekolikrát úspěšně vyzkoušeno, jinak kachu nedělám. díky a za 1
Zítra se na ni také chystám a už teď se těším. Už jsem ji jednou dělal a byla super. Taky jsem na poslední půl hodinu odkryl a trochu vypečené sádlo slil, aby se udělal kůrka a zvýšil na 190 c°. A byla křupavá a uvnitř krásně šťavnatá a krásně se rozpadala na jazyku.
No nic moc, dodrželi jsme recept a po pěti hodinách kachna byla jak dušená, žádná kurčička, prostě bláto. Již nikdy více, klasika je klasika.
Prosím,už jste někdo zkoušel pect tímto způsobem kachnu naporcovanou?Nerada bych ji pokazila,tak poraďte.díky A.
Vynikající a jednoduché! Kachnu jsem dělala poprvé a i když mi přišlo divné nechat ji jen tak bez podlévání, bez kontrolování 5 hodin péct, dopadlo to prostě výborně - maso bylo krásně měkké, úplně se rozpadalo, bylo šťavnaté, ne vysušené a sádla tak akorát (sádlo nesnáším, ale přišlo mi, že tady ho ani tak moc nebylo, spíš ta šťáva). Kachna měla prostě úspěch, příště budu dělat zase takhle:-)
Tohle je klasický recept na kachnu a je moc výborný :-)
vynikající i bez přiklopeného pekáče pekl jsem dvě hodiny
Tak tohle bylo bezkonkurenční!!!S houskovým knedlíkem a zelím hotový luxus :-).Foto přikládám i s jedničkou!Jiří
Práve sme dojedli, úplne skvelá. Koža vypečená, maso sa rozpadalo a nebolo vysušené, no SUPER. A ako bonus: pekáč nie je pripečený.
Je to báseň, ještě jsem lepší kachnu nejedl. Myslím, že stačí 4 hodiny přikrytá a pak na 200 st. odkrytá asi 30 minut. Pekl jsem v litinovém smaltovaném pekáči. Moje žena neměla kachnu ráda, ale změnila názor.
Já taky nemohu jinak než chválit.Dělala jsem tuto kačenku v posledních 14 dnech dvakrát a byla jsem velmi nadšená a ostatní,kdo ochutnali,se mnou souhlasili.Je to vynikající papáníčko.pekla jsem na 120 jak je v receptu a pak asi 20 minut dopékala bez víka.Také červené zelí a bramb.knedlík.Fakt parádní receptík:o)))
Skvělý a jednoduchý recept, nám velmi chutnalo. Pekla jsem v horkovzdušné troubě ve varném skle a bez problémů. Ke konci jsem sice na chvíli odklopila a zýšila teplotu na 200 °C, ale myslím, že i bez toho by kůrčička byla křupavá.
Nám bohužel nechutnalo, kachna byla jako vařená. Dopekla jsem pod grilem a ani to nepomohlo. Příště budu péct opět jen 2 h (30min na 200°, pak na 180°) to je pak kůrčička jak malovaná!
Super,super,super....
Janka určite, ja som ju piekla práve v rímskom hrnci :)))
Mám jen dotaz,nemám velký pekáč s víkem,šlo by tuto kachničku upéct i třeba v římském hrnci??Děkuji..o))
Když jsem to poprvé četl, moc jsem nevěřil. Ale teď jsem po "praktické" zkoušce a musím říci, že je to vynikající, což potvrdil i syn. Pekl jsem v troubě v zakrytém litinovém pekáči 4 hod na 150 stupňů a pak bez víka dopekl cca 20 minut na 200. K tomu dušené červené zelí, bramknedl a teď trávíme :-))))
O víkendu jsem vyzkoušela a je to prostě super.
Pekla jsem jednou, poprvé, kachnu jiným, tzv. klasickým způsobem,s podlíváním..a maso nešlo od kosti, tuhé.. Zkusila jsem tento recept a jinak už péct nebudu. Příště tak udělám husu a asi i tu svíčkovou.. Autorce díky za tak jednoduchý a báječný recept!!
Včera jsem dělala a nemá chybu!!! Pekla jsem v zaklopeném Jenském skle 4,5h, pak jsem slila výbornou šťávičku a odklopené dopekla na horkovzduchu 200°C cca 1/2 hodinky. Maso je opravdu jak máslo a šťavnaté. Všichni se moc oblizovali.
Už jsem takto pekla i husičku-měla krásných 3,6kg.V sobotu večer jsem jí nasolila a nakmínovala a v neděli ráno v 5.30hod jsem jí zapnula na 80°C.Několik hodin jsem jí jen "táhla",a v 10.30hod jsem jí odklopila a dopekla při 180-200°C.Za necelou hodinku měla kůrčičku i barvičku opravdu s prominutím k sežrání!!!
Kachnu jsem pekl poprvé v životě a jsem moc rád, že jsem narazil na tenhle recept! Od teď, kdykoliv budu péct kachnu, tak jen podle tohoto receptu! Jedním slovem vyjádřeno: PARÁDA
Tenhle recept vypadá slibně,určitě vyzkouším.
od té doby co jsem vyzkoušela jinak kachnu nepeču - výborná
Naše trouba umí pouze 100 nebo 150 stupňů. Co byste doporučili použít? Těch 150 a péct kratší dobu?
Dobrý den,i já dnes dělala kachnu podle tohoto receptu a opravdu doporučuji.Byla výborná,maso se rozpadalo a celé rodině se dělali boule za ušima.Opravdu paráda.Děkuji za tip.Výborné.
vynikající, sklidila jsem velký úspěch, pozvala jsem rodinu a moc jim kachnička chutnala, pekla jsem 4,5 hodiny na 120 stupňů a pak půl hoďky odkryté na 200
Dobrý večer,babička dneska slavila 80. narozeniny, tak jsem chtěla udělat něco speciálního a našla jsem tenhle recept na kachničku. Jak tady každý pííše kachnička se úplně rozpadala byla šťavňatá pekla jsem jí 4,5h a potom ještě pekla odklopenou 30minut aby měla kůrku, pekla jsem jí ve smaltovaném pekáči a přiklopila dvěma vrstvami alobalu, je to úžasný recept všm vřele doporučuji, dostalo se mi chvály ze všech stran, byla to moje první pečená kachna, díky
Jen jsem zapomněla napsat,že já zevnitř vytírám hojně majoránkou.Jinak stejně,kmín a sůl.
Taky u nás všichni chválili,pekla jsem dvakrát,ale podruhé jsem dala na 150°;jelikož prvně nebyla ještě po 5-ti hoďkách akorát.Ale teď byla upečená za 4 aměkkoučká,jen jsem taky nechala odkrytou chvíli na víc ° zrůžovět.Se zelíčkem a bramborovým knedlíčkem mňamka,jasná 1*****.
Kachnu jsem pekla již několikrát je výborná.Děkuji autorce za nápad.Svíčkovou také vyzkouším.
Na nový rok jsem tak trochu experimentovala a pekla podobným způsobem svíčkovou. Svíčkovou máme nejraději z papiňáku, ale když jí dělám větší množství, tak ji peču v troubě a z trouby se mi zdála taková vysušená. Takže jsem si vše nachystala a nad ránem když jsme se vrátili ze silvestrovské oslavy, zapla jsem troubu na 120°.Po několika hodinách mě zbudila vůně. Vše bylo hotovo, zbývalo jen dovařit omáčku. Maso měkoučké a šťavnaté. Tak výbornou svíčkovou z obyčejného zadního jsem ještě nejedla.
Mockrát děkujeme za recept. Musím potvrdit, že kachnička se jenom rozpadala. Večer nasolená a okmínovaná, ráno v 6:00 se začala péct, naštěstí dnes už máme inteligentní spotřebiče, takže jsme 1.1. nemuseli vstávat a v 11:00 po odkrytí jsme museli konstatovat, že Pastis Petite nelhal/a :-). Akorát jsme ještě půlhodinky nechali kachničku při 200°C odkrytou, aby měla křupavou kůrčičku. Dobrou chuť! Určitě všichni zkuste!!!
Robila som cez Vianoce.Mala som obavy z výsledku,ale zbytočné.Kačica bola vynikajúca,celej rodine veľmi chutila.
Ahojte,recept jsem vyzkoušela dnes a i když kachnu moc ráda nemám,musím říct,že mi moc chutnalo.A i ostatním.Super recept,na kterém se snad nedá nic zkazit.
Vlastiku, zkuste Kuře na talíři II., je to obdobný postup, jenže mnohem kratší. Tuku má dost, to uvidíte, co se vypeče.
Vlastíkovi: Kuře je na tento postup málo tučné, ale pokud ho osolíte, okmínujete a podlijete vodou (stačí na prst vody), tak to taky jde. Je to hotové dřív (cca 1 hodina), ale lepší je občas kuře vypečenou šťávou přelít a kontrolovat stav vody.
Super postup, přímo se rozpadala, a přitom nic připečeného. Pouze jsem také nechala poslední půlhodinu odkryté na 200 °C.
Zkuste Maso bez práce, Nevařený guláš nebo Prezidentský guláš II z těchto stránek.
Absolutní fantazie, tak jednoduché a tak dobré!!! Myslíte že by tímto způsobem šlo udělat i kuře? Nezkoušela jste to někdy. A nemáte náhodou ještě podobné jednoduché a takto vynikající recepty? Děkuji za odpověď Vlastik
Lenko, já jsem jí pekla taky už naporcovanou a byla vynikající. Jen musíte ten pekáč něčím přiklopit nebo dobře utěsnit alobalem, aby se ta šťáva nevypařila .
Mám jen jeden dotaz, o víkendu chci péct poprvé v životě kačenu, tak jsem se rozhodla pro tento recept. Chtěla jsem se jen zeptat jestli je možné ji tímto způsobem péct i naporcovonou protože zatím nemám pekáč s poklopem.Děkuji Vám za odpvěď
Dneska jsem kachnu dělala a opravdu se jen rozpadala. Měla jsem jí ale 1,60 kg velkou, takže mi stačilo jí péct asi 4 hodiny a potom jsem jí studenou naporcovala a nechala dojít (my kůži stejně nejíme :-N). Ale jinak super recept, je to kachna opravdu bez práce...
Ahojky.Tak dnes vyzkoušeno amusím říci, klobouk dolů. Přesně jsem dodržela recept, kachna byla krmená cca 3,5 kg. Včera nasolená. Ráno v šest jsem ji dala do trouby a šla si ještě zdřímnout :) V jedenáct jsme odklopili víko, nádherně propečená, křupavá kůže, vypečené sádlo. Perfektní recept a již nikdy jinak. Mámna pečení těžký litinový pekáč s poklicí. A co se týká toho mytí, je to pravda, stačilo pouze houbičkou a jarem umýt, žádné drhnutí.Hezký podvečer. :)
Mňamka,úžasný nedělní oběd,kachna měla 2,5kg žádný poblém s tekutinou do půlky pekáče,jen jsem dle zkušeností ostatních přes koncem na půl hoďky odklopila víko.Všichni jsme si pomlaskávali i s Hagískem (pes)jsme se podělili. :-)
Nejlepsi kachna, co jsem kdy delala, propecena nadherne, akorat jsem posledni pulhodinu odklopila pekac a dala na 200 kvuli barve- ale jinak primo kralovske!!
Myslim si, ze je to dobry napad,ale cas peceni se nada takto pouzit obecne. Vcera jsem pekla kachnu, mela 2 600 gramu. Prebytecne sadlo jsem z otvoru vybrala jako vzdy. Kachnu jsem dala peci do sucheho pekace, po trech a pul hodinach jsem se na kachnu preci jenom podivala, bylo jeste dost bleda, maso odpadavalo od kosti, a do pulky pekace byla tekutina. Abych to nejak zachranila, aby kachna mela trochu barvu zapnula jsem gril, a slila tekutinu do hrnce.Jidlo vcelku chutnalo, nikdo si nestezoval. Cas peceni bude asi podle druhu kachny, neda se tedy zobecnit. Priste to zkusim pect asi tak dve hodiny na 120 stupnu a pak ogrilovat kvuli barve. Uvidime.
Proč nemůžu používat horkovzduch při pečení?
Při pečení kachny zapínám spodní i horní ohřev a pekáč dávám úplně naspod trouby, protože s víkem je hodně vysoký a taktak se mi do trouby vejde.
Prosím o sdělení, zda při pečení zapnout v troubě horní i spodní ohřev a jak vysoko pekáč s kachnou umístit od spodu trouby.děkuji za odpověď.Komentáře mne přesvědčily, že takto pečená kachna je vynikající a chci to zkusit.
Taky mám jen smaltovaný a zajímalo by mne,jest.li ho mohu použít.
Takto připravená kachna je přímo senzační. Na křupavou kůrčičku mám jednu radu: peču kachnu vždy 1 den dopředu, asi 4,5-5 hodin. Po vychladnutí naporcuji (studená se lépe porcuje) a druhý den ji šoupnu naporcovanou na pekáči bez víka do trouby rozpálené na 200 stupňů. Nechám asi 20-30 min. Pak má krásnou zlatou křupavou kůrčičku.
Myslím,že nesrovnalosti ohledně propečené kůrčičky budou v tom,jak víko pekáče doléhá-např. u mého klasického smaltovaného pekáče je i po přiklopení mezírka,že nedochází ke 100% dušení.To naprotitomu např. skleněné pekáče...
Souhlas. Už jsme tu kachnu dělali 3x a je vždy jako dort. Jenom musíme půl hodiny před koncem odklopit, zapnout horkovzduch na cca 30 - 40 min. Jinak vřele všem doporučuji.
Tak nevím, postup jsem přesně dodržela, ale po 5 hodinách na mně vykoukla dušená bílá kůže - na pohled tedy nic moc. Tak jsem ještě rychle přepla troubu na horkovzduch a 200 stupňů a nechala 30 minut opéct. Pak teprve vypadala kachna jako pečená. Nicméně nutno uznat, že byla chuťově výborná - šťavnatá a jen se rozpadala.
Musím potvrdit všechny předchozí pochvalné komentáře. Měla jsem velký strach po cca 4,5 hodinách pekáč odklopit, ale výsledek mě doslova vyrazil dech. Kačena se úplně rozpadala, přitom byla neskutečně šťavnatá. Už nikdy jí nebudu dělat jinak!!! Doporučuji všem!!!!
Tak jsem ji taky vyzkousel a byla fakt dobra. Jen ta kurka nebyla krupava, nevim proc :(
Nevěřila jsem, ale dnes jsem to přesto vyzkoušela. V 7 ráno jsem šoupla kachničku do trouby a držela si palce, ať nemáme k obědu chleba s máslem. V 11,30 jsem to nevydržela a koukla do pekáče, myslela jsem,že bude potřeba nechat ještě odkryté, aby zezlátla, ale už byla krásně dokřupava upečená! Zvláštní je, že pekáč je skoro čistý, když kachnu podlévám, tak potom musím pekáč pracně drhnout. Bez vody se nic nepřipeklo! Fakt super recept, vlastně postup. Dávám 1.
Chystám se to vyzkoušet, ale mám problém. Kovový a ani skleněný pekáč tak velký na kachnu nemám. Mám použít klasický smaltovaný a obalit alobalem (jak radila paní Lidka u svého receptu) a nebo radši sáhnout po mém stále více oblíbeném římském hrnci. Poraďte mi prosím.
Moniko, mám tu podobný recept na Maso bez práce - dělá se při 80 C přes noc....
opravdu je to tak, nasolila a nakmínovala jsem. Dala do skleněného pekáčku, zaklopila a dala péct. Pořád jsem chodila koukat přes sklo. nejprve se nic dlouho nedělo, ale nakonec byl pekáč plný vypečeného sádla a maso jak dort. Jen kurčičku jsem neměla křupavou. spíš dušenou, ale tu nejíme, tak nám to bylo jedna. jinak už dělat nebudu
opravdu pečeme, 5 hodin bez podlévání bez ničeho, jak je psáno???Nespálím jim???,Děkiji za odpověd
Skutečně bez práce a jedinečné. 1*
opravdu vyborne a bezpracne. a to jsem kachnu delala podruhe v zivote :-)
Kachničku podle receptu jsem vyzkoušela tento víkend a super. Byla hotová za 4 hodiny, jen se rozpadala.
Právě se pče a je to skutečně tak. Bez vody přikrytá a po 4 hodínách je vidět v pekáči ( sklo ) asi polovina šťávy. A nyní začíná hnědnout. Skeptici věřte, funguje to. Díky za recept.
Dneska tu kachnu děláme podle receptu bez práce. Ve skleněném pekáči je již asi polovina šťávy a krásně to voní. Nyní již začíná hnědnout a zbýva ještě asi půl hodinky. Recept uplně senzační a nemá chybu. Skeptici věřte tomu. Nyní ještě bramborové knedlíky a zelí a jdu do bezvědomí. Díky za recepty
Já jsem ji taky tak pekla, souhlasím s Janou, že stačí 4 hodiny, vypekla se hromada sádla, takže kachnička byla " skoro dietní " a přitom zůstala krásně šťavnatá.
To já věřím, mám doma pomalý hrnec a vy jste ho svým postupem vlastně nahradila. Rodíl je jen v tom, že pomalý hrnec peče trochu úsporněji...jinak věřím, že musí být kachnička skvělá a radím, že tímto způsobem se dá prakticky "uvařit" vše, včetně výborného guláše. Ale to se určitě jen opakuji, to to všechny kuchařinky znají.
Včera jsem dělala tuto kachnu dělala. To nemá chybu. Ani jsem ji nemusela péci 5 hodin, stačily 4 hodiny. Zřejmě to byla obzvláště mladá kachna. Jinak už ji dělat nebudu. Suprové.
Taky stránky Flo navštěvuji.Opsáno.
Věřím, je to vlastně obdoba kuřete pečeného na talíři, a to je opravdu skvělé! Jen se peče odkryté. Až opět někdy dojde v našem jídelníčku na kachnu, vyzkouším.
Robím podobne v rímskom hrnci, akurát rímsky hrniec sa namáča a pečiem 4 hodinky na 170. Je to fakt mňamka.
Žádnou vodu? To se mi nějak nechce věřit!Kachnu miluji a uznávám,že ji dělám jen s nádivkou,ale tohle bych měla strach že se spálí!Nebo ne?Jana
klobouk dolu,kachna je fakt nebe v hube.........