Hledal jsem ve sklepě hmoždinky a nějaký ten šroubek. Místo toho jsem ale našel česnek a hned mě vzaly chutě. Na hmoždinky jsem zapomněl eins-zwei a šel rovnou zase nahoru do kuchyně zapnout troubu. Ať si ty hmoždinky pak najde někdo jinej.
2
Připravte si šest česneků Čeňků. Postavte Čeňky a sebe na hlavu. Pak ještě trochu olivového oleje, ten bych ale na hlavu asi moc nestavěl. Rozhodnutí nechávám na vás.
3
Čeňky neloupejte, jen jim seřízněte horní část.
4
Pak do každého Čeňka kápněte lžíci olivového oleje a zabalte ho do alobalu.
5
Šoupněte Čeňky do trouby na 180°C. Oblečení v alobalu to mají rádi, tak na 35 minut.
6
Pak jim trochu dovolte se rozhalit a dejte jim ještě 10 minut. Dejte pozor, ať se rozhalí jen trochu a celé se vám to v té troubě nezvrhne někam jinam.
7
A teď pochybnosti na závěr. Ne, nepálí to. Ne, nebudete po tom smrdět. Ano, můžete jít potom rovnou na rande. Ne, samotný bych to asi nejedl, dal bych si k tomu třeba kuře a brambory. Cože? Nevíte, jak udělat dobré kuře? Píšu si a slibuji jako příští recept.