• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
Napište svůj komentář k receptu

K3 - kuře, kari, kukuřice

autor: kristi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
K3 - kuře, kari, kukuřice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso steaky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice menší
    • 1
      dl smetana (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka. Zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve vodě, provaříme alespoň 7 minut. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici a můžeme zjemnit smetanou.
2
Pokrm podáváme s rýží, navrch přizdobíme - např. nakrájenou pórkovou natí, zelenou petrželí atd. Můžeme zvolit samozřejmě i jinou přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

Kukuřice v alobalu

Kukuřice v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza B | 3. 9. 2010 18:04

    Dnes jsem to uvařila příteli na oběd a oba jsme si hodně pochutali :) Kdo má rád kari a kukuřici, bude spokojen :)

  • Frantiska :) | 10. 5. 2008 17:24

    Pane Josef T. velmi doporucu knihu Massimo Montanari> Hlad a hojnost. Dejiny stravovani v Evrope. NLN 2003 Rozsiri vam to obzory je to velmi tenka knizka

  • Zora Manasová | 10. 5. 2008 16:29

    Ako milovníčka nielen histórie viem, že kukuricu používali v Amerike dávno pred jej objavením Európanmi. A dodnes ju používajú oveľa viac, než my - napríklad z nej robia aj múku. A, mimochodom, aj rajčiny boli pestované dlho len ako ozdoba, lebo belosi v Amerike boli presvedčení, že sú jedovaté. Až verejná konzumácia a prežitie stravníka presvedčila aj ostatných, že sú jedlé a dobré.

  • Alena Folkmanová | 8. 2. 2008 21:02

    Mě je ten recept sympatický a určitě do něj jdu. Já se snažím kukuřici procpat skoro do všeho, protože jí miluju a neřeším z jakého kontinentu která přísada pochází. Ono totož pane Jozef brambory na halušky jsou taky z Ameriky. Ale koukám že to už tu je psáno. Důležité je aby se vám při přečtení receptu sbíhaly sliny :-)

  • Barbora Pospichalova | 9. 4. 2007 14:42

    Moc dobre a rychle nasi male to taky chutnalo moc doporucuju.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:28

    Jednoduché a dobré,zvláště pro nás zaměstnané a vhodné i pro malé děti.Jak jsem si všimla i u komentářů u jiných receptů tak pan Jozef T. je evidentně odborník "na všechno". :-))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 06:53

    Pán Jozef, netvrdite, že pred 10 rokmi u nás kukuricu nikto nepoužíval, vy možno nie, ale to neznamená , že ani ostatní nie. U nás sa kukurica používala a používa často a už moja babička ju v kuchyni používala hodne, pretože bola na to zvyknutá z detstva. A to sa písalo 19. stor. Mimochodom, aj zemiaky, ktoré prišli z Ameriky ako píše pani Edita, sa na našom území rozšírili len vďaka tomu, že Mária Terézia ich nariadila dekrétom konzumovať, pretože ľudia zomierali od hladu. Dovtedy ich nikto nechcel jesť. A nevadí to, však ? Mimochodom, aj v Indii, kde si kari mieša každá domácnosť sama, je kombinácia kukurice a kari. Dnes už asi ťažko nájdete jedlá striktne pochádzajúce z jedného kontinentu.

  • Di | 23. 1. 2007 19:41

    To snad vadí? Hlavně když nám ta kukuřice chutná. Čím si myslíte, že byly po přivezení do Evropy brambory? Celá dvě století pouze okrasnou rostlinou. Teprve v 18.století se začaly jíst a stejně jako kukuřice vyřešily problém s opakujícími se hladomory. No a dneska tvoří většinu příloh, dělají se z nich hranolky, krokety, knedlíky, kaše i sladká jídla a moučníky. Vadí to snad někomu?

  • Jozef T. | 23. 1. 2007 17:49

    P. Nemcová, moznoze môj príspevok nebol vsetkým dostatocne zrozumitelný. Snazil som sa "zaobalit" potraviny do nezlúcitelnosti z dôvodov vzdialených kontinentov. V skutocnosti sa jednalo o kukuricu, ktorá az do obdobia velkého hladu v 30-tych rokoch 20. st. v USA bola len krmovinou pre osípané.

  • Ivka | 21. 1. 2007 19:23

    Já přidávám také nakrájený pomeranč a trošku chilli, máme raději pikantní. Je to také výborné.

  • Edita Nemcová | 20. 1. 2007 11:50

    Myslím, že je množstvo jedál, ktoré vznikli kombináciou ingrediencií z viacerých kontinentov a vôbec im to neubralo na chuti. Len tak na okraj, základnou súčasťou bryndzových halušiek, ktoré spomínate, sú strúhané zemiaky, ktoré sa do Európy dostali z amerického kontinentu. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že kombinácia tejto "americkej" suroviny s našou slovenskou bryndzou chutí znamenite.

  • Jana Povolná | 19. 1. 2007 19:35

    to přeci nevadí...zkusit se má všechno :-) ... a když chutná,tak je mi úplně jedno odkud která surovina pochází :-)

  • Jozef T. | 19. 1. 2007 16:34

    Po prvý raz vidím kombináciu dvoch svetadielov v jednom tanieri - curry (Ázia), kukurica (Amerika). Nezdalo by sa Vám trochu nezvycajné dat napr. do bryndzových halusiek avokádo? Tak totizto vyzerá kombinácia s kukuricou... Chápem, ze treba vymýslat nové recepty, ale myslím si, ze vsetko má urcité hranice. Pred 10-15 rokmi u nás kukuricu nikto nepouzíval a teraz ju nájdete aj v palacinkách!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Medová žebra

Medová žebra

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

81
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
55
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
51
Klasické lečo
Klasické lečo
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact