• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
Napište svůj komentář k receptu

K3 - kuře, kari, kukuřice

autor: kristi
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
K3 - kuře, kari, kukuřice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kuřecí maso steaky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice menší
    • 1
      dl smetana (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a opečeme kuřecí maso, nakrájené na kostky. Okořeníme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka. Zahustíme 1 lžící mouky rozmíchané ve vodě, provaříme alespoň 7 minut. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici a můžeme zjemnit smetanou.
2
Pokrm podáváme s rýží, navrch přizdobíme - např. nakrájenou pórkovou natí, zelenou petrželí atd. Můžeme zvolit samozřejmě i jinou přílohu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

Smetanové fazolky a kukuřice s masem…

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

Kukuřice v alobalu

Kukuřice v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza B | 3. 9. 2010 18:04

    Dnes jsem to uvařila příteli na oběd a oba jsme si hodně pochutali :) Kdo má rád kari a kukuřici, bude spokojen :)

  • Frantiska :) | 10. 5. 2008 17:24

    Pane Josef T. velmi doporucu knihu Massimo Montanari> Hlad a hojnost. Dejiny stravovani v Evrope. NLN 2003 Rozsiri vam to obzory je to velmi tenka knizka

  • Zora Manasová | 10. 5. 2008 16:29

    Ako milovníčka nielen histórie viem, že kukuricu používali v Amerike dávno pred jej objavením Európanmi. A dodnes ju používajú oveľa viac, než my - napríklad z nej robia aj múku. A, mimochodom, aj rajčiny boli pestované dlho len ako ozdoba, lebo belosi v Amerike boli presvedčení, že sú jedovaté. Až verejná konzumácia a prežitie stravníka presvedčila aj ostatných, že sú jedlé a dobré.

  • Alena Folkmanová | 8. 2. 2008 21:02

    Mě je ten recept sympatický a určitě do něj jdu. Já se snažím kukuřici procpat skoro do všeho, protože jí miluju a neřeším z jakého kontinentu která přísada pochází. Ono totož pane Jozef brambory na halušky jsou taky z Ameriky. Ale koukám že to už tu je psáno. Důležité je aby se vám při přečtení receptu sbíhaly sliny :-)

  • Barbora Pospichalova | 9. 4. 2007 14:42

    Moc dobre a rychle nasi male to taky chutnalo moc doporucuju.

  • Lucie Jirmanová | 26. 1. 2007 17:28

    Jednoduché a dobré,zvláště pro nás zaměstnané a vhodné i pro malé děti.Jak jsem si všimla i u komentářů u jiných receptů tak pan Jozef T. je evidentně odborník "na všechno". :-))))

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 06:53

    Pán Jozef, netvrdite, že pred 10 rokmi u nás kukuricu nikto nepoužíval, vy možno nie, ale to neznamená , že ani ostatní nie. U nás sa kukurica používala a používa často a už moja babička ju v kuchyni používala hodne, pretože bola na to zvyknutá z detstva. A to sa písalo 19. stor. Mimochodom, aj zemiaky, ktoré prišli z Ameriky ako píše pani Edita, sa na našom území rozšírili len vďaka tomu, že Mária Terézia ich nariadila dekrétom konzumovať, pretože ľudia zomierali od hladu. Dovtedy ich nikto nechcel jesť. A nevadí to, však ? Mimochodom, aj v Indii, kde si kari mieša každá domácnosť sama, je kombinácia kukurice a kari. Dnes už asi ťažko nájdete jedlá striktne pochádzajúce z jedného kontinentu.

  • Di | 23. 1. 2007 19:41

    To snad vadí? Hlavně když nám ta kukuřice chutná. Čím si myslíte, že byly po přivezení do Evropy brambory? Celá dvě století pouze okrasnou rostlinou. Teprve v 18.století se začaly jíst a stejně jako kukuřice vyřešily problém s opakujícími se hladomory. No a dneska tvoří většinu příloh, dělají se z nich hranolky, krokety, knedlíky, kaše i sladká jídla a moučníky. Vadí to snad někomu?

  • Jozef T. | 23. 1. 2007 17:49

    P. Nemcová, moznoze môj príspevok nebol vsetkým dostatocne zrozumitelný. Snazil som sa "zaobalit" potraviny do nezlúcitelnosti z dôvodov vzdialených kontinentov. V skutocnosti sa jednalo o kukuricu, ktorá az do obdobia velkého hladu v 30-tych rokoch 20. st. v USA bola len krmovinou pre osípané.

  • Ivka | 21. 1. 2007 19:23

    Já přidávám také nakrájený pomeranč a trošku chilli, máme raději pikantní. Je to také výborné.

  • Edita Nemcová | 20. 1. 2007 11:50

    Myslím, že je množstvo jedál, ktoré vznikli kombináciou ingrediencií z viacerých kontinentov a vôbec im to neubralo na chuti. Len tak na okraj, základnou súčasťou bryndzových halušiek, ktoré spomínate, sú strúhané zemiaky, ktoré sa do Európy dostali z amerického kontinentu. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že kombinácia tejto "americkej" suroviny s našou slovenskou bryndzou chutí znamenite.

  • Jana Povolná | 19. 1. 2007 19:35

    to přeci nevadí...zkusit se má všechno :-) ... a když chutná,tak je mi úplně jedno odkud která surovina pochází :-)

  • Jozef T. | 19. 1. 2007 16:34

    Po prvý raz vidím kombináciu dvoch svetadielov v jednom tanieri - curry (Ázia), kukurica (Amerika). Nezdalo by sa Vám trochu nezvycajné dat napr. do bryndzových halusiek avokádo? Tak totizto vyzerá kombinácia s kukuricou... Chápem, ze treba vymýslat nové recepty, ale myslím si, ze vsetko má urcité hranice. Pred 10-15 rokmi u nás kukuricu nikto nepouzíval a teraz ju nájdete aj v palacinkách!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kari Kuřecí maso Nakládaná kukuřice Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

123
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
54
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
51
Klasické lečo
Klasické lečo
50
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Horoskop na víkend 17.–18. 5. 2025: Kdo najde odpověď na otázky a koho čeká příjemné překvapení?

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • K3 - kuře, kari, kukuřice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact