• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jupka
Napište svůj komentář k receptu

Jupka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jupka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 500
      ml voda
    • 2
      lžička sůl
  • Beraní náplň
    • pepř mletý
    • sůl
    • 300
      g mleté maso vařené, skopové
    • cibule nakrájená osmažená na 1 lžíci másla

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli a vody uděláme těsto. Vody dáme tolik, abychom mohli vypracovat těsto trochu měkčí něž na nudle. Z těsta uděláme malé tenké placky (průměr asi 10 cm). První placku opečeme na pánvi po obou stranách. Druhou opečeme po jedné straně, otočíme ji, na opečenou stranu rozložíme náplň, zakryjeme první opečenou plackou, dáme opět náplň, na ni syrovou placku a všechny placky naráz obrátíme, takže syrová je naspodu a navrchu je opečená.
2
Opět dáme náplň, položíme syrovou placku a znovu všechny obrátíme. Takto pokračujeme dále. Správná jupka má mít 12-14 vrstev. Hotovou jupku pomažeme máslem. Podáváme s čajem.
3
Poznámka: jupka je uzbecký piroh s masem. Smažení jupky je velmi zajímavé a neobvyklé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MUZEOLOG
    MUZEOLOG | 17. 2. 2011 21:03

    moje oblibene

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 20:28

    Tak to se omlouvám, nechtěla jsem mystifikovat... ale mně tu klidně místo jehněčího vnucovali kůzle. Já chtěla "mladé skopové" a takhle to dopadlo... Takže omluva :-)

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 15:26

    Myslela som si to, Maruška, ale Simča ma troška dezorientovala :))) Tak som sa radšej spýtala.

  • Marie H. | 27. 2. 2008 12:21

    Ne ne, Terezko, když řekneš v obchodě skopové, tak dostaneš jen skopové / baraninu / a ne kůzlečí - to je kůzlečí a jahňacie je jehněčí.

  • Tereza J. | 27. 2. 2008 10:50

    Aha, zase som múdrejšia. To znamená, že ak poviem v obchode, že chcem skopové, tak môžem dostať aj baraninu aj kozľacinu ? A jahňacie je ako ? Simčo, je to tak ako píšeš. Tie ďalšie placky sa opekajú už len z jednej strany, ale sú tenké, pekne sa prepečú. Otáčaš celú "kopu" naraz. Je to zaujímavé pečenie:)))

  • Simča Sládková | 27. 2. 2008 09:07

    Terezko - u nás se "skopové" používá i pro kozličí. Tak třeba je tu jen zdůrazněno, aby se použilo maso z berana.... Mně ale v popisu zaujalo, že se na náplň položí syrová placka a poté se celá hromada otočí. Takže se od 3. placky opeče ta nová placka vždy jen z té jedné strany? Nebo jsem to pochopila nějak špatně? Díky za vysvětlení. S.

  • Tereza J. | 26. 2. 2008 17:28

    Je to preložené zo slovenčiny:))) V slovenčine baranie mäso, v češtine asi skopové, však ?

  • Malvína | 26. 2. 2008 16:19

    Beraního? Snad skopového ne? Nebo je v tom rozdíl?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
25
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Billie Eilish napadl na koncertě v Miami fanoušek: Byl potřeba zásah ochranky i zdravotníků!

Billie Eilish napadl na koncertě v Miami fanoušek: Byl potřeba zásah ochranky i zdravotníků!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový tropik dort - nepečený
Jogurtový tropik dort - nepečený
Joskovo masíčko
Joskovo masíčko
K - Nadívaná kuřecí stehna
K - Nadívaná kuřecí stehna
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kabirův pečený česnek Čeněk
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
  • Recepty.cz
  • Jupka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact